SPGM galéria készítése

SPGM galéria telepítése és használata

A video célja mindössze annyi, hogy az SPGM galéria scripthez kedvet csináljon a magyar netezőknek is, mert ingyenes, könnyen kezelhető, nem igényel mást mint PHP-t, méretéhez képest nagy tudású és jól terhelhető (pl. a www.kepregeny.net honlapon is ez szolgáltatja a több tízezer képhez a megjelenítő motort, illetve a www.tutorial.hu alatt is ez szolgál :) )

Nap mint nap látom, hogy a különböző fórumokon mit össze kínlódnak az emberek hogy „hova töltsem fel a képem?”, „Hogy kell galériát készíteni?” és ehhez hasonló problémákkal küszködőket, remélem számukra különösen hasznos lesz a kis filmecske.. :) Egyesek a tar.hu-ra, mások a prim-re töltenek fel, viszont az SPGM használatával szinte bármely free tárhelyszolgáltatót választhatod és sokkal részletesebben testre szabhatod a képek – illetve magának a galériának is a – megjelenését.

Az alig több mint másfél perces video során a galériát kicsomagolom, felteszem a helyére, készítek hozzá pár mintaképet és még arra is marad elég idő, hogy a config fájlban egy pár beállítást megcsináljak.

  1. Az SPGM galéria honlapja itt található: http://spgm.sourceforge.net
  2. letölteni innen tudjátok: http://spgm.sourceforge.net/?lg=us&id=download
  3. különböző kiegészítőket innen szerezhettek: http://spgm.sourceforge.net/?lg=us&id=modules

Video mérete: 6352kb
Video formátuma: flash

letölthető videó

SPGM galéria használata – videó letöltés

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét