Szavak minimális száma bejegyzésenként

Néha hasznos lehet, ha a wordpress figyelmeztet arra 1-1 cikk elküldése előtt, hogy túl rövid a tartalom, túl kevés szóból áll az egész cikk.

ez jól jöhet akár magadnak is (emlékeztetőül), de hasznos lehet pl. linkgyűjtemény készítésekor, ahol min. szószámot követelsz meg 1-1 ajánláshoz, vagy akkor is jól jöhet ez a funkció, ha vendégbejegyzéseket engedsz ki a blogodra és nem szeretnéd, ha azok túl rövidre sikerülnének.

Tehát a megoldás az, hogy a functions.php fájlodat nyisd meg és másold be az alábbi funkciót:

1
2
3
4
5
6
7
8
function minWord($content){
	global $post;
    $num = 55; //itt add meg hogy minimum mennyi szot kelljen beirni
	$content = $post->post_content;
	if (str_word_count($content) < $num)
	  wp_die( __('Hiba! A bejegyzésnek legalább '.$num.' szóból kell állnia. <br /> <form><input type="button" value="Visszatérés az előző oldalra" onClick="parent.history.back(); return false;"></form>') );
}
add_action('publish_post', 'minWord');

A 3. sorban definiált szám (most épp 55) fogja meghatározni, hogy mennyi szótól kezdve fogadja el a rendszer az új bejegyzést.

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. ha már így különvettük a $num -ot akkor már jobb lenne így:
  wp_die( __(‘Hiba! A bejegyzésed még a min. ‘.$num.’ szót sem éri el.’) );

 2. Kiegészítettem a cikket balintx ötletével illetve egy kis gombbal, amire kattintva egyből vissza lehet menni a bejegyzés szövegéhez és nem kell a böngésző „back” gombjára kattintani (egyértelműbb lesz a gomb azoknak a felhasználóknak, akik esetleg nincsenek vele tisztába, egy ilyen hibaüzenetet kapva mit lehet tenni).

 3. Én is akartam írni, amit balintx írt, de aztán rájöttem, hogy nem egészen jó: a __() pont azért van ott, hogy egyszerűen lehessen fordítgatni a szöveget különböző nyelvekre. Ha a szám benne van, akkor az mindig változni fog, és minden egyes számhoz külön fordítást kellene felvinni. Ezért:

  1
  
  wp_die(sprintf(__('Hiba! A bejegyzésed még a min %1$d szót sem éri el.'), $num))

  (Így csak egy fordításnak kell ott lennie, a %1$d helyére pedig mindig bekerül a $num értéke)

  BlackY

 4. Jó ötlet, de nem tudtam hogy ilyen string is van a drupal szótárában :) mondjuk lehet hogy valaki lefordítja ezt minden nyelvre de nem tartom túl valószínűnek :D

 5. Sziasztok!

  Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy hogy tudnák a begrandba beilleszteni egy + oszlopot amibe reklámokat helyeznék!
  vagyis a sidebar mellé a weboldalba!
  Egy multisite blogról lenne szó és nem a sablonokba szeretném beilleszteni a reklámokat.

  Köszönöm előre is

 6. Háttérbe illesztésről akkor beszélünk, ha a hattérbe pl. egy színt vagy egy képet szeretnél betenni, nem amikor egy plusz oszlopot – benne tartalommal – akarsz felvenni. Azt a sidebar mellé nem fogod berakni szerintem, ha nem akarsz a sablonba belenyúlni.

 7. Úgy gondoltam pl mint ha itt ezen az oldalon bal oldalt lenne egy torony google reklám.

  Nem nem akarok belenyúlni hanem a sidebárba nem akarom belerakni, hanem külön,hogy a felhasználók a sidebárt tudják teljes jogulag használni!

  Ehhez kellene a segítség!

  A wordpress teljesen kinai a php fusion után nekem!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét