Vízjel elhelyezése képeken

Vannak olyan helyzetek, mikor a neten publikált képeidet szeretnéd vmifajta vizjellel, vagy angol nevén watermark-kal ellátni. Ez a vízjel lehet akár egy szöveg, lehet kép és helyezheted a képeid bármely részére (sarkok, közép stb..)

Ilyen vízjelet 2 módon tudsz készíteni. Az egyik a manuális megoldás mondjuk vmelyik grafikus szerkesztőprogrammal (pl. Photoshop), de ez egyrészt unalmas és sok képnél meglehetősen lassú is. A másik pedig ha egy kimondottan erre fejlesztett programot használsz. Ilyen programból több is van, nagyrészük fizetős.

Az egyik legjobban használható program a PhotoMark. Ízelítőül hogy miket tud:

 • több vízjel elhelyezése egy képen
 • képek kötegelt frissítése
 • vízjelek létrehozása és menedzselése
 • egyéni átlátszóság kezelése
 • képes és szöveges vízjelek kezelése
 • JPG, BMP, GIF és PNG kezelése
 • stb …

kép a programról

minták, melyek e programmal készültek

9 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hello, jó a cikk, de arra nincs tutorial, hogy miképp tudom leszedni a vízjelet egyes képekről?
  Nagyon fontos lenne.
  Köszönöm!

 2. 1. És miért kell? Képet “lopni”? Ne tedd!
  2. A vízjel NEM ELTÁVOLÍTHATÓ!!!! >> Minden vízjeles képednek legyen meg az eredetije magadnál.

 3. Azért én is nagyon tudok boszankodni, mikor az én képeimet ellopják és maguknak tulajdonítják. De ez nem minden, még pénzért is árulják.
  Ezért keresek vízjel készítő programot,ha lehet ingyeneset.

 4. Alap esetben ráraksz egy png-t (css-el fölé pozicionálod), letiltod a jobb klikket, ezzel az amatőrök nagy részét el is kergeted a lopástól. Komolyabb védelemhez komolyabb meló kell:
  Van olyan lehetőség, h flash progi rakja ki a képeket az oldalra, automatikusan vízjelezve egy .png képpel, amit megadsz. Ezt nehéz, de nem lehetetlen levakarni általában.

  Másik lehetőség, h a képeket videóként rakod fel, ezt is megoldja egy flash progi, ez 99%-ban használhatatlan lesz ha letöltik, vagy printszkrínelik…

  Harmadik variáció a preview. Feelraksz egy kis képet, amin egy ablakot tologatva látod a kinagyított részt, de soha nem egyben az egészet. ez szemét dolog, utálom is, ha ilyent látok :)

  Mindre igaz, hogy használható méretet, tömörítetlen formában, vagy alig tömörített jpg-ben nem szabad felrakni.

 5. Vízjelet kiszedni? Sajnos olyan fotós vagyok, akinek lopják rendszeresen a képeit. Akár megcsonkítva is. Miért is kell valakinek ötlet ahhoz, hogy vízjelet irtson egy olyan képről, amit lopásvédelemmel lát el valaki? Ez igazán érdekelne!

 6. Mostanában fedeztem fel azt a megoldást, hogy olyan helyre rakom a nevemet, hogy nem lehet kivenni, sem kitörölni, mert akkor a kép hasztalan, élvezhetetlen, de azért a képet nem rontja el, mert nem olyan kirívóan van a nevem.

 7. Sziasztok!

  Tudna valaki segíteni,hogy az elkészített sima vízjelet hogyan tudom lementeni JPG-be,vagy konvertálni,mert a program által készített fájlokat semmivel nem tudom én megnyitni,mert valami PWM.formátumban menti el?!
  Köszönöm!

 8. Sajnos ez a progi a képekre teszi saját feliratát is: Unregistered…
  Elég bénán néz ki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét