WordPress 3.9 hírek – jóváhagyták a Widget Customizer-t

A Widget Customizer bővítmény felszállt, és nemsokára landol a WordPress 3.9-es verziójában. :) A fő fejlesztési találkozón jóváhagyták, hogy a bővítmény a WordPress része legyen. Korábban a widget-ek szerkesztése közben ugye az volt a jellemző, hogy módosítottunk valamit a widget-en majd átkatt a főoldalra (vagy ahol látszódik a widget tartalma), ellenőrzés hogy minden rendben van-e és ha nem, akkor megint vissza az adminra majd widget szerkesztés stb…

Na ennek vége, most már jön az élőnézetes widget szerkesztés amikor munka közben egyből lehet látni a szerkesztés eredményét.

Widget customizer - élőnézetes szerkesztés

Westin Ruter, a projekt vezető fejlesztője múlt héten benyújtott egy részletes jelentést az új funkcióval kapcsolatban. Jópár visszajelzés és tesztelés után a funkciónak már csak néhány közepes beállításra van szüksége, és egy kis polírozásra a hozzáférési részen, mielőtt debütálna a WordPress 3.9-ben.

Miket tudsz csinálni a Widget Customizer-rel?

Ha még nem tesztelted ezt a bővítményt, tedd meg és ismerkedj vele már most, tetszeni fog. A Widget Customizer minden widget tevékenységhez felajánlja az élő előnézetet, beleértve az alábbiakat:

  • meglévő widgetek szerkesztése
  • új widget hozzáadása
  • widgetek átrendezése
  • widgetek áthelyezése másik oldalpanelre
  • widgetek teljes eltávolítása

A widgetek már régóta a legfelhasználóbarátabb és legkönnyebben elérhető funkciói a WordPressnek. A hagyományos WordPress widget funkció valójában az első beépített bővítmény volt, aztán tették át a WordPress magjába. Amikor Matt Mullenweg legelőször bemutatta a widgeteket a Wordress 2.2-es (Getz) verziójában, így jellemezte a céljukat:

“A WordPress widgetek lehetővé teszik számodra, hogy könnyen átrendezz és testreszabj területeket a weboldaladon (általában az oldalpaneleken) a drag-and-drop egyszerűséggel.”

Az új Widget Customizer bővítmény úgy tűnik tökéletesen illeszkedik az “eredeti tervbe”, amely a felhasználók weboldal készítésének könnyítését célozta meg. Eddig is jó hogy volt ez a funkció (szerintem mindenki használja), most pedig még jobb lesz hiszen a WordPress egy népszerű és gyakran használt részét teszik még kényelmesebbé.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét