WordPress biztonság (oktató videó)

Itt a blogon is többször volt már szó a WordPress-ről és úgy általában a biztonságról, szerintem nem lehet erről elégszer beszélni. A wordpress-t remek rendszernek tartom, de mint minden ingyenes CMS-t, ezt is rendszeresen karban kell tartani és célszerű az alapértelmezett biztonságnál egy kicsit komolyabb védelemre törekedni, ha fontos számunkra a honlapunk és a tartalma.

Mivel nem csak magamnak, hanem ügyfeleknek is dolgozok (igaz inkább SEO-val és tanácsadással kapcsolatban), elég sok weboldalt volt szerencsém látni. A WordPress-ekkel kapcsolatban pedig az a tapasztalatom, hogy a legtöbben nagyon elhanyagolják a frissítéseket, nem figyelnek (vagy nem is tudnak) a lehetséges biztonsági megoldásokról. Ez részben annak köszönhető, hogy

  • hajlamosak vagyunk a biztonsággal akkor törődni, amikor már baj van és megtörték a lapot, amikor vírusos lett
  • aki készítette, nem foglalkozott a kérdéssel és később a honlap karbantartásával (átadás után) már senki nem törődik

Lényeg a lényeg, hogy kerestem a neten olyan anyagot amit jó szívvel tudnék ajánlani másoknak ebben a témában. Persze engem is érdekelt, hogy mostanában milyen új pluginek jelentek meg, mi van az új WordPress verziókkal e téren, minél jelentkeznek esetleg kompatibilitás problémák.

Magyar nyelvű WordPress videó a biztonságról

Részben Google kereséssel, részben pedig a SEO fórumos (Entity.hu) ajánlások alapján akadtam rá Szűcs Ádám weboldalára, a http://wordpress.video.hu -ra. A honlapon engem most konkrétan a 2 órás letölthető videó: WordPress biztonság lépésről-lépésre videó fogott meg. Gondolkoztam kicsit hogy érdemes-e megvenni, hiszen a neten is nagyon sok minden megtalálható, de aztán úgy döntöttem hogy egy jól összeszedett, 2 órás, magyar nyelvű videó rengeteg időt fog megspórolni nekem is.

Wordpress Oktató (tutorial) videók

Röviden: nem bántam meg, sőt … remek anyag! Az alapoktól kezdi a témát, nagyon sok hasznos tanácsot ad amire a wordpress esetében figyelni kell. Bevallom nekem is tudott is újat mondani (mondjuk pont ezért is kerestem ilyen anyagot :-) ), a témába ennyire nem ástam bele magam korábban.

A videóban bemutat még 30 olyan plugint is ami a biztonsággal kapcsolatos, van közöttük felhasználók és jogosultságok kezelésétől vírusvédelmen keresztül captcha védelemig mindent. Tényleg nagyon alapos.

A WordPress biztonság videó technikai adatai

  • Felbontás: 1364×768 pixel
  • Hossz: 123 perc
  • Nyelv: magyar
  • Ár: 5 000 Ft
  • Fájlméret: 1.077 GB
  • Kiterjesztés/formátum: mp4
A bővítmények mappában benne van minden olyan plugin, amiről a videóban szó esett. A csatolt txt-ben pedig azok a kódrészletek, amikre Ádám is hivatkozik a videóban.

Kupon kód

Írtam Ádámnak hogy elmondjam, tetszett a videó és szeretném ajánlani majd egy cikkben a tutorial.hu látogatóinak is. Ádám felajánlott egy kupon kódot a lap látogatóinak, úgyhogy ha most rendeléskor a TUTORIAL szót beírjátok a mezőbe, akkor 10% kedvezményt fogtok kapni a végösszegből (5000 Ft helyett 4500 Ft-ba fog kerülni).

Ennyi lenne, remélem hasznosnak találjátok majd Ti is és jelentős időt fog számotokra is megspórolni a videó.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nincsmit, jó a videó, szóval szívesen ajánlom másnak is. :) Amúgy meg most olvastam hogy “160 ezer WordPress-oldalt használtak fel DDos támadáshoz” (_http://www.hwsw.hu/hirek/51950/wordpress-biztonsag-web-sebezhetoseg.html)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét