WordPress és Facebook összekötése

Ma este nagy elánnal belevágtam, hogy most aztán megoldom a WordPress és a Facebook összekötését, az alábbiak kapcsán:

Amit szerettem volna megcsinálni

 • létre kell hozni egy accountot vagy page-t vagy group-t a lapnak
 • szeretnék egy dobozt oldalra, hogy csatlakozni tudjanak a laphoz Facebook-on azok a látogatók, akik szeretik a lapot, a webfejlesztést, a híreket e témában
 • tudjak 1-1 rövid hírt, érdekességet kitenni a Facebook-ra is, ne csak a Twitter-re ( http://twitter.com/tutorialhu )
 • lehessen “like”-olni 1-1 bejegyzést
 • be lehessen lépni Facebook account-tal a lapra 1-1 hozzászólás erejéig.

(+1: be lehessen lépni Twitter accounttal is a lapra 1-1 hozzászólás erejéig)

Az oldalnak majd a későbbiekben kell legyen egy normális címe is, mert a mostani ( http://www.facebook.com/#!/pages/tutorialhu/111422645571131 ) ugye nem túl elegáns, de ehhez meg kell legyen a min. 25 barát, aki rányomott a jobb oldalon a Tetszik linkre. :)

Amit sikerült megcsinálni

Gyakorlatilag mindent, kivéve a Facebook és a Twitter accounttal történő belépést, de utóbbinak végül csak utánanéztem (van rá megoldás), az előbbire pedig láttam plugint, de már fáradt vagyok. :)

New Facebook plugin v3.0.7 for WordPress 3.0

A plugin honlapja: New Facebook plugin v3.0.7 for WordPress 3.0

Első körben ezzel a pluginnal kezdtem, nagyon ígéretesnek tűnt. Sajnos nem vált be, részben azért mert nem pont azt csinálja amit szerettem volna és nem úgy, ahogy azt elvártam.

Egyrészt már a beállítása is kicsit bonyolultabb, mint vártam, application-t kell regelni a Facebook-on, majd többfajta kulcsot beállítani a pluginben, ami még nem is lenne nagy gond (leleshető az app beállításainál)

Viszont nagyon lassította a lapot, ami nem igazán tetszett.

Ha adminon bejelöltem, hogy pl. a commenteket opcionálisan el tudjátok küldeni Facebook commentnek is, akkor default bepipálva volt ez az lehetőség (erőszakos kis dög volt, nah :) )

A beállításoknál nem lehetett elég részletesen megadni, hogy pl. milyen jobb oldali “widget” opciókat szeretnék, mindenképp kirakta a Friends részt (hogy kik azok a lapon akik lájkolták már a lapot de közben velem is barátságban vannak a Facebook-on), aztán duplázta a WordPress commenteket is, pedig arra végképp nincs szükségem.

Az 1-1 bejegyzés alatti “like” gombok valamiért becsúsztak balra vagy 100px-t, a szövegek mindenhol angolul maradtak …

szóval biztos jó plugin (valamire), csak én nem akartam ennyi nyűgöt a nyakamba. Úgyhogy töröltem az egészet.

Facebook Like Box

Második körben a http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like-box oldalon található lehetőséget próbáltam ki.

Mondanom sem kell, ez sokkal egyszerűbb megoldást kínált a “problémáimra”, úgyhogy maradt is röpke teszt után a lapon.

Facebook - Like Box
Facebook - Like Box

Mint az a képen is látható, a létrehozott Page ID-ját kellett csak beadni, ami benne van az újonnan létrehozott Page URL-jében, illetve a szélességet kellett még megadni meg hogy mennyi barátom legyen látható a bejegyzések alatt.

Ha a lentebb látható “Get Code” gombra kattintasz, megkapod a lapodba beilleszthető iframe-s kódot, amit már csak be kell másolni a sidebar.php template fájlba (wordpress theme-ről beszélünk).

Az eredménye az a jobb oldali doboz, amit most is láthatsz a lapon.

Ezzel kipipálhattam a fentebb felsoroltak közül az alábbiakat:

– oldalra doboz, csatlakozás a laphoz
– rövid hírek és érdekességek

maradt a Like gomb …

Facebook Like Button Plugin

Ehhez egy plugint használtam, melyet innen lehet letölteni: » Facebook Like Button Plugin

Mint az a lentebbi képen is látható, a beállítása (feltöltés és aktiválás után persze) rendkívül egyszerű, csak pár opció közül kell kiválasztani a számunkra kívánatosakat.

Facebook - Like gomb
Facebook - Like gomb

Ezzel megoldódott az is, hogy bejegyzések és oldalak esetében jelenjen meg egy “Like” gomb, amire kattintva kifejezhetitek, hogy tetszett a leírás.

Ami hátravan még …

Az a Facebook és Twitter account-tal történő belépés, igyekszem ezeket is megoldani a héten, nem tudom mekkora igény van rá részetekről…

Szeretnék majd még írni arról is, hogy a több Twitter és Facebook accountot hogy lehet normálisan lekezelni úgy, hogy ne is őrüljön meg az ember plusz élvezze amit csinál és ne felesleges pluszmelónak érezze, de az majd egy másik bejegyzés lesz és lehet, hogy a mactippek.com-on jelenik meg.

34 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Köszi, ezt a plugint nem néztem még (még jó, hogy ekkora a választék :D), de este kipróbálom és leírom, hogy mire jutottam vele.

 2. Akkor jól gondoltam. :) Kicsit egyébként veszélyesnek tartom hogy a sima userek kedvük szerint buherálhatják a beállításokat.

 3. No megvan, hogy mi a legnagyobb nyűgöm a page-vel, hátha tud rá vki megoldást, mert én nem találtam:

  Amikor írok valamit a Page-re (hxxp://www.facebook.com/#!/pages/tutorialhu/111422645571131), az sajnos egyből kikerül a privát facebook accom falára is (a page a saját accountom alatt lett létrehozva)

  Ez így nagyon nem jó. :(

 4. A következő “gondom”, hogy én szeretem azt a funkciót, hogy a twitterre kiküldött bejegyzést automatikusan be lehet huzatni a facebook-ra is, nem mindenki (sőt igen kevesen) használják és követik mindkét szolgáltatást, úgyhogy más és más felhasználókhoz juthatnak el így az írások.

  Viszont a page-re nem tudom behúzni automatikusan a twitter üzeneteket, hisz azt már egyszer megcsináltam a privát twitter csatorna és a privát facebook oldalam között (gyanítom ezért nem működik).

 5. Luzer vagyok, rájöttem egy barátom segítségével, hogy miért látom a saját falamon is a page-re írt bejegyzéseket: mert lájkoltam a page-t :D

 6. Sziasztok! Olyat nem lehet, hogy facebookról lehetne bejelentkezni, de csak azoknak az embereknek, akiknek adtunk ilyen jogokat… Tehát az a lényeg, hogy senki ne lássa a blogot, csak azok, akiket “betettünk” egy csoportba facebookon… És kívülről sem látszik semmi… Valami ötlet?

 7. Az ötlet jó, de én nem láttam ilyen jellegű plugint amikor átnéztem a meglévőeket. Talán másnak lesz hozzá ötlete, biztos nem láttam az összes lehetséges megoldást.

 8. Talán az user access managerrel összekapcsolni… :| YouTube-on vannak videók, de ott sem találtam még megoldást…

 9. Wp plugin-nal megoldható és esetleg olyan megoldásról van tudomásotok amivel saját fejlesztésű lapba (nem nyílt forrású illetve zárt forrású cms-be) is integrálható a facebook kommentelés ?
  Elnézést hogy elsőre nem írtam oda ezt csak azt hittem nem plugin-el oldottad meg.

 10. “SFC-Comments doesn’t work with sites that require registration to comment. Use SFC-Login and SFC-Register to allow users to register on your site.”

  Mi a titok? Amit ír, hogy comments.php-n belül hozzá kell adni egy-egy sort ide meg oda, azt nem is értem hová kell, ennél a témánál amit használok nincs olyan.

  Másik kérdésem, hogyan csatoltad az oldalhoz a plugint? Mert alapvetően az alkalmázásból megadott adatokkal nem oda kapcsolódik.

 11. Azt írja, hogy az SFC-Comments nem működik azokkal a lapokkal, ahol a commentelés regisztrációhoz kötött. Módosítsd ezt a beállításodat és próbáld meg újra.

 12. Most jöttem rá milyen hülye vagyok. (: Értettem én, hogy mit jelent amit ír, de így ahogy te leírtad, egyszer sem gondoltam végig. Tényleg működik, köszönöm.

  Hogy hogyan csatlakoztattad az oldaladhoz az alapvetően az alkalmazáson keresztül kommunikáló plugint, abban tudnál még segíteni? Ha hozzárendeled az alkalmazást az oldalhoz, akkor fogja oda pakolászni az oldalról megosztott dolgokat?

 13. Attila,
  ha feltetted a plugint, akkor a menüben (Settings) elvileg nálad is megjelent a “Simple Facebook Connect”.

  Arra kattintva van ilyen opció:

  Automatic Publishing   Automatically Publish to Facebook Fan Page:
               Automatically Publish to Facebook Profile:

  Nálam mindkét sor végén ott a pipa, ez teszi ki az új bejegyzést automatikusan a Facebook-ra.

 14. Hihetetlen milyen lassan működik mostanság az agyam. Tulajdonképp nekem nincs ilyen opció, de aztán ez rávezetett a nagyon egyszerű és logikus megoldásra. Ismét köszönöm a segítséget. :)

 15. Igazán nem szeretnélek idegesíteni, de lenne még egy hülye kérdésem. Már elég rég óta keresem, de nem találom se guglival, se a beállításokban, hogy a kiemelt képet mért nem hajlandó nem megjeleníteni a sablon a bejegyzésben? Már látom előre, megint valami nagyon egyszerű dolog lesz a válasz. Előre is köszi.

 16. Sziasztok,
  “Mint az a képen is látható, a létrehozott Page ID-ját kellett csak beadni, ami benne van az újonnan létrehozott Page URL-jében”
  Hogy lehet egy külső oldalnak facebook url-t adni?
  Én ma regisztráltam a facebookre mert láttam hogy az oldalamat sokan onnan találják meg.
  Már teljesen kifogytam az ötletekből és a facebookon sem találtam semmi használhatót (vagy csak túl késő van?)
  Mindenesetre az external url beírásával nem lehet értelmes widget-et csinálni önmagában.
  Segitenétek ?

 17. Sziasztok!
  Hol találom a sidebar.php template fájlt, hogy be tudjam másolni oda a kódot?
  Sajnos még nem nagyon igazodok ki wp-n

 18. A theme könyvtárában, amit használsz épp a lapon. Ez egy pld útvonal, hogy hol keresd: /wp-content/themes/themeneveitt/sidebar.php

 19. Sziasztok! Nekem van egy különös problémám a facebook like box widgettel. Kíváncsi vagyok, hogy valaki találkozott-e ezzel, vagy tud-e rá megoldást javasolni. Szóval: Akármit állítok, vagy próbálok a like-olok közül csak 10 arcot jelenit meg, de mindig megdupláz két személyt. Ha rosszul magyarázok, nézd meg a saját szemeddel: http://www.eco-mode.hu ( a másik apróság pedig a like buttonnal van: ha többen lájkolnak egy bejegyzésemet, akkor 2 személy nevét kiirja, de a többit sajnos a többi lájkoló nevét nem tudom megnézni.)
  Kérlek segítsetek, mert összeomlok :)

  Üdv!

 20. Nekem ez inkább egy FB bugnak tűnik, angolul rákerestél már? Valószínűleg lesz róla szó, ha nem egyedi eset.

 21. Még túl sokat nem keresgettem, célirányosa ide “jöttem” válaszért :)! De persze nekiállok guglizni, meg ‘debugolok’ az oldalamon, hátha találok valami anomáliát. Köszi a tippet!
  Üdv!

 22. Nálam is rendszeresen duplázodnak a kis képek a pluginnál lájkolás után, de ez már csak ilyen.
  Más kérdés: http://eco-mode.hu/ oldalon milyen wp sablont használsz?

 23. Hi faith!
  Akkor lehet muszáj leszek én is beletörődni ebbe az apró bosszantó kis hibába? :) Egyébként a sablonom neve: Zengard. De az eredetihez képest már nagyon átalakítottam, a saját ízlésem szerint.

  Üdv!

 24. Amikor a lájkbox-on a gombot megnyomják azután több, már lájkolt FB fiók duplán megjelenik, de egy idő után normális lesz megint. Előfordul hogy a frissített FB profil képet nem képes csak napokkal később átvenni a likebox.

 25. Most egész normálisan működik. Sok időt nem töltök ezzel a dologgal, inkább a tartalmat töltögetem :)
  Köszi a reakciókat!
  Üdv!

 26. Hali!
  Egy kis segítség kellene ha van még valaki itt.
  Próbálkozom ezzel a pluginnal de én az egészet nem értem. Van egy wordpress alapú weboldalam ez megvan. Van egy facebook community oldalam ahol tudok írni az ott létrehozott userrel. Ezzel viszont nem enged app-ot kreálni. Magyarul akkor létre kell hoznom egy új usert és azt valahogy összekötni a meglévő facebook oldalammal? Valami kamu usert? (A valós saját neves facebook oldalamat nem akarom összekötni vele). Ráadásul ezzel a valóssal ki akartam próbálni de telefonszámot, meg bankkártya számot is kér – ez szintén kötelező? Minek neki az én bankkártya számom. Ha másik userrel akarom összekötni akkor is kell egy bakkártya szám?
  Nem értem az egészet. Ennél egyszerűbb mód nincs egy site-facebook összekötésnek? Vagy valamit nagyon rosszul csinálok? Köszi.

 27. Simple Facebook Connect-et szerettem volna feltelepíteni, de Harder által ajánlott link egy gyűjtő oldalra visz, ahol ilyen nevűt nem találtam, a bővítmény linkjét megadnátok? Köszi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét