wordpress: hozzászólók adatainak formázása

Felmerült a lehetőség itt a lapon is, hogy mi lenne ha a hozzászólók linkjeit nem a névre tennénk rá hivatkozásként, hanem a név mellett vagy alatt lenne kiiratva (az ötlet még nincs elvetve). Előnye annyi lenne, hogy a lapon jóval kevesebb link mutat kifele, így azokat a spam-ereket is visszaszorítaná, akik csak azért írnak, hogy hivatkozást kapjanak a lapjukra. Plusz emelné az 1-1 cikkhez kapcsolódó szerzők lapjára mutató linkek erősségét is, kisebb lenne a bounce rate és 1-1 kommentelőt a lapja alapján szerintem sokszor gyorsabb beazonosítani, hogy ha nem kell az egeret a neve fölé vinnem.

Hátránya nem igazán van, max azok nem fognak neki örülni, akik a link miatt írtak eddig be, de számukra rossz hírem van: a linkeken a wordpress-ben egyébként is nofollow van, úgyhogy a lapjukat e linkek által nem erősítették eddig sem.

Persze lehet olyat is csinálni, hogy nem a név lesz maga a hivatkozás, hanem maga az url lesz kiiratva és egyben hivatkozás is marad. Ez kicsit átmenet az eredeti állapothoz képest, hisz már nem a néven van a link, hanem látszódik rendesen kiiratva.

Aki a blogján élni akar ezzel a lehetőséggel, vagy egyéb módosítást szeretne művelni e téren, a comments.php fájlban kell módosításokat eszközölni.

A kommentet beíró nevéről vegyük le a hivatkozást. Ehhez

cseréld ki ezt a sort:

1
<div class="comment-author vcard"><span class="fn n"><?php comment_author_link() ?></span></div>

erre a sorra:

1
<div class="comment-author vcard"><span class="fn n"><?php comment_author() ?></span></div>

Most irassuk ki a honlap elérését úgy, hogy közben hivatkozásként is működni fog:

Keresd meg ezt a sort:

1
<div class="comment-meta">

és alá/utána vedd fel ezt:

1
<span class="comment-author-link"><a href="<?php comment_author_url() ?>" title="<?php comment_author() ?> honlapja" target="_blank" rel="nofollow"><?php comment_author_url() ?></a> | </span>

Ha mégsem szeretnéd, hogy a honlap címe hivatkozás legyen, akkor az előbb kód helyett csak ennyit írj be a template-be:

1
<span class="comment-author-link"><?php comment_author_url() ?> | </span>

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét