WordPress theme generátorok

ha WordPress oldalhoz szeretnél egy új theme-t, nagyjából az alábbi lehetőségeid vannak:

1.) Elkészíted magadnak
1.1) Felépíted nulláról
1.2) Átalakítasz egy már meglévőt (legyen az akár fizetős, akár ingyenes)
1.3) generálsz egyet magadnak valamilyen módszerrel
2.) Elkészítetted mással
3.) Megveszed
4.) Ingyeneset használsz fel

Az új theme persze azt jelenti, hogy új megjelenés/design (grafika) kell illetve ez az új sitebuildet is vonja maga után. Az, hogy egy új wp theme-t elkészíts teljesen magadtól, a nulláról (tehát grafikát és sitebuildet is megcsináld és nyilván a sitebuild azt jelenti, hogy a statikus HTML szerkezetet még WP-hez is igazítod), nem kis tudást igényel és nem is lesz kész nagyon gyorsan.

Erre a teljesen egyedi megjelenésre nem mindig van szükség, ilyenkor jönnek az alábbi pontok: 1.2, 1.3, 3, 4

A cikk célja az, hogy ha a generálást választod, némi támpontot adjon az induláshoz. Az alábbi WP theme generátorokat nézd meg:

Tartalomjegyzék

Lubith

Nagyon egyszerű cucc, tényleg kezdőknek. Az ingyenes használata némi limitálással jár, de lehet upgrade-lni a PRO verzióra évi 87 dolláért.

Lubith - WordPress theme generator

honlap: http://www.lubith.com/

WP Paintbrush

Fogd és húzd módszerrel, nagyon egyszerűen lehet létrehozni wordpress theme-ket, itt találsz egy részletesebb leírást is róla: WP Paintbrush: A New WordPress Theme Creator and Front End Editor. A használata ingyenes.

WP Paintbrush - WP theme generátor

honlap: http://wppaintbrush.com/

Headway

Ez már nem ingyenes, 68 dollártól indul a kezdőcsomag, viszont sokat tud. Szintén egy vizuális editoron keresztül lehet szerkeszteni a theme-det (fogd és vidd módszerrel), amit a WP adminján keresztül érsz el.

HeadWay Theme WordPress honlapokhoz

honlap: http://headwaythemes.com/

Artisteer

Ez sem ingyenes, kb 50 dollárba kerül. A korábbiakhoz képest talán az a legnagyobb eltérés az Artisteer esetében, hogy ez egy gépre letölthető, telepíthető program (csak Windows alá van) ami nem csak WordPress-hez jó, hanem még Joomla, Drupal, DotNetNuke és Blogger theme-ket is képes létrehozni. A vele generálható theme-kre itt egy gyűjtemény és példatár: Artisteer theme példák

Artisteer - WordPress theme generátor program

honlap: http://www.artisteer.com/

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét