WordPress theme készítés

Korábban már a blogomon volt egy bejegyzés arról, hogy wordpress theme készítéskor jól jöhet a Sandbox nevű theme, mely tökéletes kiindulási pont lehet webfejlesztők számára. Azóta sem találkoztam hasonlóval egészen a mai napig, amit a leírása alapján elég ígéretesnek tartok. A “WordPress starter theme a leírása szerint azzal az előnnyel jár, hogy készítője már megcsinálta mindazokat a módosításokat, melyeket általában el kell végezni egy más theme átalakítása során. Például a csomag tartalmaz:

 • üres style.css fájl benne hely a szerző nevének, url-ének, tag-eknek stb..
 • teljes, működőképes comments.php fájl
 • teljes header.php fájl beállított RSS linkekkel, stylesheet-ekkel, js fájlokkal
 • alapértelmezett kereső form
 • üres screenshot.png fájl és images könyvtár

A template-t jómagam még nem próbáltam ki, de ahogy alkalmam nyílik rá, kipróbálom. Addig is szívesen olvasnék róla szóló tapasztalatokat, ha esetleg valaki már kipróbálta és van kedve megosztani velünk.

5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Én próbáltam, de itt-ott egy kis furcsaaság lépett elő. Ez valószínű az én hibámból ered, mert e téren még light-os vagyok. Kiindulónak szerintem tökéletes.

 2. Szerintem sokak számára jól jönne egy olyan wp tutorial, amely leírja lépésről-lépésre egy egyszerű, egyedi wp téma készítését :)

 3. Támogatom matt hozzászólását!
  Amíg valaki készít egy magyar nyelvű leírást, addig itt egy elég jó tutorial:

  http://www.onextrapixel.com/2011/03/08/how-to-code-a-wordpress-3-0-theme-from-scratch/

  Illetve egy link, hogy miért (lenne) érdemes megtanulni a theme készítést:

  http://www.kriesi.at/theme-overview

  Egyébként itt van minden ami kellhet (http://www.kriesi.at/theme-overview), de persze nagyon jól jönne valóban egy korrekt magyar nyelvű leírás :)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét