Youtube otthonra

Talán mindenki emlékszik még arra, hogy a Google milyen jó pénzt fizetett a youtube-ért és hogy az videbomb hogy került az index fenhatósága alá, még ha az ár nem is ismert.

Mindenesetre ha általános video megosztó piacon már nem is, de egy egy rész területen még lehet sikeres videó megosztó oldalunk. Arra azért készüljünk fel, hogy ezt nem egy ingyenes tárhelyen fogjuk üzemeltetni, de azért nem is kell hozzá atomtudósnak lenni. Pláne, hogy a neten megjelentek az első fizetős, majd OpenSource rendszerek, amik lehetővé teszik a saját video portál inditását:

Első lépésben kezdjük az általam ismert ingyenes rendszerekkel:

PHPmotion A felülete jó, a kódja már kevésbé. Mindenesetre kezdő rendszernek tökéletes.
Vidiscript Ingyenek regisztráció után kapjuk meg rendszert, a forráskód kódolva és a kiegészítők már pénzbe kerülnek.

Térjünk át a fizetős megoldásokra:

– Az első versenyző rögtön két – elvileg különböző – oldallal is kezd, ám ha ezeket megnézzük kicsit tüzetesebben is, láthatjuk, hogy a leírások gyakorlatilag szó szerint megegyeznek. Szerintem egy cég áll a két lap mögött.

– A második érdekes politikát folytat. 10$ maga a script, tehát nem ingyenes, viszont ez elég kevés pénz úgy mindenképp érdemes megnézni, hogy mit is tud nyújtani a többihez képest. http://www.buyscripts.in/youtube_clone.html

Ha az ember saját maga akar egy alap szintű szolgáltatást írni akkor íme egy durva vázlat arról, hogy mire van szüksége. myphptube project

25 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Itthon tud valaki olyan lapról/oldalról, ami bármelyikét ezeknek a youtube scripteknek használja?

  Egyébként meg köszi a linkeket, én múltkor vagy fél napig keresgettem erre megoldást de talán ha 1 vagy 2 használható linket találtam, itt meg van amit még nem ismerek.

  Azt hiszem már meg is van, hogy melyiket fogom kipróbálni. ;)

 2. Elvileg ez a script is youtube clone oldalak létrehozását teszi lehetővé, talán érdemes megnézni: PHP Director. (nem próbáltam ki)

 3. Valaki nem tud olyan meg odást ami magyr nyelven is elérhető lenne?
  Vagy esetleg van hozzá magyar nyelviű támogatás?

 4. Clip share telepítéséről tudnál egy le írást adni?
  mert én már ott el akadtam
  meg próbáltam mindent a leírás szerint csinálni
  de nem működik :(

 5. Sajnos nekem még nem volt időm ezeket tesztelni, úgyhogy nem tudom mi lehet a gond. :( Esetleg írd meg hogy mik voltak a lépések és hol akadtál el, milyen hibaüzenetet kapsz.

 6. Oké!
  Gyors tő mondatokban meg próbálom összefoglalni a telepítését (nem akarom az egész readme-t ide be írni)
  Naszóval:
  -Másold fel a fájlokat a tárhelyedre
  -sql fáljt fel kell telepíteni az adatbázisba
  -bizonyos fájlokat meg kell nyitni és szerkezteni (adatbázi címét meg adni, oldla címét mgadni)
  ezek után az admin oldalra kellene menni.Majd lehetne is használni.
  Ezeket mind emg csináltam.
  De semmi.
  Még hiba üzi sincs.
  Ehelyet extrán csak egy 404 es hiba üzi tkapok.
  Pedig minden fen van rendesen.
  Előre is köszönöm a segítséget.

 7. Háát … a 404-ből azon kívül nem sokra lehet rájönni, hogy a beírt címen nem található semmi, 100% hogy jól hivatkozod meg az admin felületet vagy admin fájlt?

 8. Tuti joel!
  amúgy extra eror 505 ör ír a cím sorba csak helyete 404 et jelenít meg :o

 9. no közben beszéltem TLoF-val, megvan a hiba oka. :) Ha megnézed a cucc igényét illetve hogy mit ad az extra.hu PHP modulok terén, akkor kijön eredményként hogy soha nem fog rajta működni, mert legalább 4 PHP modul nem elérhető a szerveren.

  A 404-es hibalapot pedig azért kapod (engem is ez zavart be), mert a szerver error-os lap nincs meg az extra.hu-n, így helyette a 404-es hibaoldalt kapod meg.

  Megoldás: olyan tárhelyet keresni, ami eleget tesz a követelményeknek.

 10. Köszi szépen a segítséget.
  Ingyenes tárheyek közül gondolom egyik se fogja támogatni… :(

 11. A honlapján a requirements menü alatt ott van, hogy mire van szüksége, szerintem ingyenes tárhelyen ilyet nem fogsz találni. Megoldás: fizetős tárhely ahol ezeket biztosítják (tárhely bérlése előtt tudsz érdeklődni ezek felől).

 12. Még egy kérdésem lenne.
  Remélem nem okozok túl sok problémát.
  Az itt fel sorolt több megoldásnak is ugyan azok a követelményei?

 13. Sziasztok!
  Szerintetek a oldalam.net tárhlyen a clipshare-t el tudnám futatni?
  Előre is köszönöm a segítséget.

 14. azért nem megy ingyentárhelyen mert az ingyen tárhelyen a szerver modder fileok pl a .htaccess levan tiltva. és rejtve is van tcben. az extra az internal server errorra is a 404 hibát irja ki. h ha értelmezhetetlen .htacces vagy .xxx van fenn a gyökér vagy al és root mappákba akkor 500 errort fog hzni. ennek kiküszöbölésére mikor ftp-n kapcsolódtunk írjuk be a tcnk parancssorába h “DELE .htaccess” és már elvileg müködnie kell. üdv!

 15. tévedsz! mivel általában az összes (szinte!) klón mod_rewrite-ra épül, ezért bebuggold/404-el az egész.. de aki egy komolyabb video oldalt akar működtetni, semmi esetre se extrán/cwi/fw és társai ingyentárhelyeken kezdjen neki!
  // én az argonet.hu -t ajánlom ott tuti el fog futni! / nekem is ott van tárhelyem!

 16. B3nc3: Tévedsz. Nem fog müködni. A megjelenitő rész még igen, de pl videót feltölteni már nem fogsz tudni, mert hiányoznak a vonatkozó php modulok, és alap esetben az elsők között tiltják le az exec parancsot.

 17. Sziasztok!
  Ingyenes tárhelyen nem fog elfutni, ez száz százalék!
  Most magam ellen beszélek, de szerintem nem is érdemes itt Mo.-n fizetős tárhelyet venned miatta, hiszen a Clip-Share felajánl hostingot: http://www.clip-share.com/services/hosting/
  Ez elég kedvező áru is:
  5GB = 3$/hó (kb. 600 Ft)
  30GB = 13$/hó (kb. 2600 Ft)
  E szerint 30 giga tárhelyet kapsz havi két és fél ezerért, ami alapból nem rossz, plusz ezek a tárhelyek, direkt a clip-share-hez vannak, 24 órás “chat”-hibaelhárítással.
  És azért abba bele kell gondolni, hogy ha egy videómegosztót akarsz üzemeltetni, akkor nagyon gyorsan elfogynak a gigabájtok a sok feltöltéstől!

 18. Sziasztok
  Megvan a ClipShare Pro deh nem tudom felrakni a mencodert-ffmpeg et stb :S (anelkül meg nem konvertalja at flv ve:S valaki tudna segiteni????) msn:lama9@freemail.hu

 19. Segítséget szeretnék kérni,hogy hová lehet írni,segítséget kérni,mert egyik percről a másikra véglegesen letiltott a youtube.Hogy lehet feloldani a tiltást,5 év munka volt rajta.Nagyon elvagyunk keseredve ha nem sikerül visszahozni az egészet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét