Gyorsabb .hu domain regisztráció


TLoF-nak thx, amiért felhívta a figyelmet a nic.hu hírlevelére:

idézet:

A domain az igény benyújtását követő műszaki és adminisztrátori ellenőrzést követően “Feltételes használatba adásra” kerül, azaz az igénylő műszakilag használni kezdheti (de még nem lesz “Bejegyzett”). Ezzel egyidejűleg a domain megjelenik a nyilvános kihirdetési listán. Amennyiben a domain delegálási szándékával szemben 8 napon belül senki nem lép fel, akkor jogilag is “Delegált” státuszba kerül.

A Nyilvántartónak változatlanul megmarad az a joga, hogy amennyiben az igény a Domainregisztrációs Szabályzattal ellentétes, úgy azt ne teljesítse. Ebben az esetben a Nyilvántartó döntésével szemben a TT-hez lehet fordulni. A műszakilag hibátlan igényt a Nyilvántartó véleményezi: hiánypótlásra küldi, elutasítja vagy jóváhagyja.

Ha az adminisztrátor jóváhagyja az igényt akkor a domain nem megy Bejegyzett állapotba (mint most), hanem ún. Feltételes használatba adásba kerül. Ebben az állapotban benne van a zónában, műszakilag használható, de jogilag még nem az igénylőjé. A feltételes használatba adást – a jelenlegi várólistához hasonlóan – a Nyilvántartó egy listán közzé teszi azzal, hogy az igénnyel szemben 8 napon belül terjeszthető elő panasz. Ha panasz nem érkezik, akkor a domain delegált (Bejegyzett) státuszba kerül, ezt követően már csak Regisztrációs Döntnök előtt, vagy bírói úton lehet vitatni.

A jelenlegi prioritásos illetve nem prioritásos igények közötti megkülönböztetés megszűnik. Ez azt is jelenti, hogy a “first come first served” elve érvényesül minden igényre. Ugyanarra a névre mindig csak egy igény lehet nyilvántartásba véve (nem lesz “sorbanállás”).

Az új szabályok 2011. június 1-től hatályosak.

Így hát a .hu domain regisztráció gyorsul abban az értelemben, hogy elkezdhetem használni a domain-t de 8 napig még elvehetik tőlem, tehát … nem épp a tökéletes megoldás, de még 10 év és talán sikerül nekünk is eljutni arra a szintre, amit egy .com-os stb… domain regisztrációja során máshol mások már képesek voltak megvalósítani.

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Gyakran látni a weboldalakon “vissza” linkeket. Általában ezek arra a helyre mutatnak, ahonnan valószínűleg jöhetett a felhasználó, rosszabb esetben JavaScript-e …

 • Amikor regisztrálsz egy weboldalon, az oldal általában leellenőrzi, hogy a beírt e-mail címed szabályos formátumú-e. Ehhez szükségünk van egy sztringre (pl.: $em …

 • Gyors domain keresésReal-time Domain Search

 • A “Megszünik a .hu 2 hetes várólistája” c. SEO Fórum topicban tett be 2 linket Celithrandil, amit jómagam is hasznosnak tartok domain regisztrációja előtt (pont …

 • Találtam egy nagyon jó domain backlink ellenőrző felületet (online cucc), ami meglehetősen részletes adatokat ad. Egyrészt tetszik, hogy a linkeket nem ömlesztve …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

4 hozzászólás

 1. Fefy says:

  Azért nem erőltették meg magukat túlságosan :D De ha így folytatjuk, akkor a végén még megtörténik az, hogy megadom a bankkártyám számát, két tovább gomb és be is van regisztrálva a domain… De nem leszek telhetetlen, inkább örülök, hogy ennyit is könnyítenek. (gúnyos smiley…)

 2. Harder says:

  Nem véletlen, hogy elég régóta nem regisztráltam .hu-s domainneveket, hisz a .com, .net, .eu stb… sokkal gyorsabb, olcsóbb, kényelmesebb. :)

 3. Greg says:

  A .hu domain elég szívás!

  Sokkal jobb a .com domain, a Google is jobban szereti és 5 perc beregisztrálni.

  SEO és AdWords szempontból legjobban javasoltak a .com .org és 3. helyen a .net domain nevek.

 4. Harder says:

  Már június 4-e van, úgyhogy életbe léptek az új szabályok és lehet gyorsabban .hu domaint foglalni! :)

  Röviden összefoglalva:
  – szinte azonnal használatba lehet venni (a regisztrációs díj megérkezése után 1 nappal)
  – 8 nap, míg papíron is nevünkre kerül

  Te regisztráltál jún. 1 óta így domaint?

Szólj hozzá
a Gyorsabb .hu domain regisztráció c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>