Invision Power Board


Az IPB fórummotorhoz alapértelmezetten tartozik egy elég kezdetleges, de végül is használható portálmotor. Az IPB csomagon belül megtalálod a \Tools_and_Scripts\ipbportal\ könyvtárban. A telepítése nagyon egyszerű, a könyvtárban található “ipbp_readme.txt” alapján is elvégezhető, vagy az alábbi leírás alapján.

Nyisd meg az index_rename.php fájlt és a benne lévő adatokat módosítsd (ha szükséges), majd töltsd fel a fórum könyvtárába. Ha más könyvtárba teszed mint ami a fórum gyökérkönyvtára, akkor nevezd el a fájlt index.php-nak. Arra figyelj, hogy hacsak nem szándékosan akarod, más – a könyvtárban lévő – index.php fájlt ne írj felül.

TELEPÍTÉS

A leírás feltételezi, hogy a fórumod egy /forum/ nevezetű könyvtárban van, és a látogatóid számára a portált szeretnéd a főoldalra tenni (www.honlapcime.hu és www.honlapcime.hu/forum/)

Nyisd meg az index.php fájlt és módosítsd a fórum elérési útvonalát arra, hogy:

define( 'ROOT_PATH', "./forum/" );

Alapértelmezetten a “forums/ van megadva, úgyhogy ezt írd át “forum”-ra. Ha a fórumod egy “beszelgetes” nevezetű könyvtárba lenne (www.honlapcime.hu/beszelgetes/), akkor ezt a sort így kéne módosítanod:

define( 'ROOT_PATH', "./beszelgetes/" );

Ahogy ez a módosítás megvan, a fájlt mentsd el és tedd fel a tárhelyed gyökérkönyvtárába (www.honlapcime.hu). Sok szerveren ez a public_html vagy www nevezetű könyvtár. Arra azért figyelj, hogy ha az adott könyvtárba van egy index.php nevezetű fájlod, akkor azt ne írd felül (hacsak nem tudod mit csinálsz).

BEÁLLÍTÁS

Mielőtt a portált elkezdenéd használni, arra figyelj hogy a fórum admin felületén ezt az opciót be kell kapcsolnod, máskülönben PHP-s hibákat fog dobálni a lap.

Lépj be a fórumod admin felületére, keresd meg a “System Settings” részt és azon belül a “View all general settings” majd az “IPB Portal” opciót, és kapcsold be.

Nagyjából ennyi, most már működnie kell a portálodnak.

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Köszönet: kondenzator-nak, aki a módszert megmutatta. :) A hack a phpBB fórum 2.0.4-es verziójához van eredetileg, de minden különösebb gond nélkül működ …

 • Nemrég indított ígéretes magyar nyelvű fórum az alábbi témakörökben: seo, fórum, webmester, keresőoptimalizálás, keresőmarketingSEO fórum

 • 1. lépés Első körben töltsd le a legfrissebb Invision csomagot, és csomagold ki valahova a gépeden. Készíts a tárhelyeden egy könyvtárat, ahova majd fel tudod t …

 • A phpBB fórum frissítése nem túl nehéz feladat, csak oda kell figyelni hogy mit csinálsz, akkor megy mint a karikacsapás :) Eloször is az elso legfontosabb do …

 • A fórumunk átesett a frissítéseken (szám szerint 8 upgrade futott le), úgyhogy immár mindenki az új, 2.0.4-es verzión követheti el hozzászólásait! :)) Köszönjük …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

8 hozzászólás

 1. Mc. says:

  Hello!

  I.P.B. 2.3.3-hoz keresek magyarítást. Tudnál segíteni nekem? Vagy elküldenéd mailben ha megvan Neked?
  Előre is nagyon köszönöm!!

 2. tomi says:

  szia!

  egy nagyon jó kérdésem lenne: hogyan tudok új témát hozzáadni? mert ami volt eredetileg téma, azt nagyon könnyen tudtam törölni, de újat hozzáadni már nem sikerült.
  ja és az adminisztrációs felületet nem lehet átállítani magyarra??? a fórumot már sikerült.

  várom mielőbbi válaszod, de örülnék, ha e-mailbe is válaszolnál!

  tomi

 3. TLoF says:

  tomi: Az admin felületet nem lehet magyarra leforditani, de szerintem ez jobb is igy. Igy mindenki ugyan azon a felületeten dolgozik.

  AZ IPB admin felületén a Management részen alul van az Add new Category gomb annak a segitségével tudsz új kategóráit hozzáadni.

  Topicot pedig egyszerüen ha adtál magadnak jogot az adott forumra topic létrehozásra, akkor belépsz a fórumba, és lessz egy add new topic gomb megnyomod, és hajrá.

  E-mail -ben pedig nem válaszolunk ilyen kérdésre, mert a válasz többeknek is jó lehet, és fölösleges 6x leirni.

 4. Junior says:

  Honnan lehet letölteni IPB csomagot ?

 5. Harder says:

  A fórummotor fizetős:
  http://www.invisionpower.com/community/board/purchase.html

 6. Feriman says:

  A fórumban egy topikot hol/hogyan lehet törölni csal felhasználói engedéllyel?

 7. Harder says:

  Alapértelmezetten nem lehet felhasználóknak topicot törölni, ez adminisztrátori jogkörhöz van kötve. Gondold át, hogy biztos akarsz-e ekkora “hatalmat” adni a usereknek, mert egy vicces kedvű tag így elég csúnyán el tud bánni a fórumoddal.
  Ha szükséges, inkább legyen pár moderátor akikben megbízol és nekik adj törlési jogot.

Szólj hozzá
a Invision Power Board c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>