kodreszlet.com – avagy kódrészletek, snippetek


Egy új oldalamat mutatnám be Nektek, ami igazából 1 célt szolgál: kódrészleteket, kód töredékeket tárolok online, hogy bárhol elérjem őket.

A lap létrehozása előtt számtalan asztali (Mac OS X és Windows) alkalmazást is megnéztem, online eszközöket, szolgáltatásokat, Adobe Air alapú cuccokat, telepíthető alkalmazásokat kerestem … egyik sem volt az igazi.

Így jött az ötlet, hogy ha már van a wordpress és amúgy is könnyen megy az anyagfeltöltés asztali klienssel, akkor miért is ne ezzel készítsem el a gyűjteményt.

3 nagyobb területre osztottam a kódokat: WordPress, Wolf cms és Általános. Utóbbiba megy minden olyan kód, mely nem kimondottan CMS-hez tartozik.

Egyébként meg a tag-ekre helyezem a hangsúlyt, így jóval egyszerűbb lesz a keresgélés már persze azon túl, hogy a lapon van egy “Search everything” pluginnal megtámogatott keresés is.

A lapot itt lehet elérni: Kódrészlet gyűjtemény – kodreszlet.com

kódrészlet gyűjtemény

Kapcsolódó bejegyzések:

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

13 hozzászólás

 1. Rora Doe says:

  Koszi

 2. Ubuntu says:

  Új snippet létrehozására nincs lehetőség?

 3. Harder says:

  Ubuntu, nincs lehetőség, ezt elsősorban személyes gyűjteménynek szánom ami talán hasznos lesz másoknak is.

 4. Kritikus Szem says:

  Ne sértődj meg, de elég ratyinak találom :(
  Ha ezt a kezdő webprogramozóknak, vagy teljesen amatőr WP tulajoknak szántad, akkor talán elmegy, bár ha valaki csak kattintgatja a wp-t, akkor meg azoknak sok is.. szal ki is a célközönség itt?

 5. Harder says:

  Miért sértődnék meg? :) Mint írtam, nincs célközönség, max jómagam. Nem vagyok programozó, viszont pl. a WP default tulajdonságainak kattintgatásán és pár plugin telepítésénél kicsit szeretném jobban kiaknázni a lehetőségeket – ehhez nem szeretném mindig újra és újra beírkálni a kódokat, túrni a netet vagy esetleg keresgélni más, korábban már elkészített template-ekben hogy mit hogy oldottam meg, melyik megoldás vált be. Eddig is gyűjtögettem a kódokat valamilyen szinten, hol txt-ben, hol kedvencekben 1-1 jó leírás URL-jét stb… de így elég macerás.
  Vagy pl. egyszerűbb eltenni egy starter lapvázat amire mindig lehet építeni, vagy akár egy css resetet … milliónyi ilyen kis példát lehet sorolni, ami igazából senkinek nem újdonság, máshol is megtalálható a neten de soha nem gépeled be újra és újra.
  A Wolf CMS-sel meg mostanában ismerkedek, nincs egy túl részletes dokumentációja, úgyhogy részben a wiki-jét olvasgatom, részben meg a fórumon beszélgetésekből szedem ki a számomra hasznos infókat. Aztán megyek át az etomite fórumra, valószínűleg az ott trükkök jó része ide is jó lesz.

  A kinézet meg olyan amilyen … nyilván nem design versenyre készült :D Szerintem nagyon sokan célt tévesztenek amikor lapot készítenek, én ezt tartottam szem előtt: gyors, egyszerű és átlátható, rugalmas szerkezet, kódtárolásra, kereshető formában. Az sem érdekel, ha soha többet egyetlen látogató sem nézi meg, ha büntetésbe kerül a google-ban stb..

 6. Icebob says:

  Nekem bejön. Átlátható. Viszont én örülnék egy public változatnak, ahova mások is tehetnek fel kódrészletet más kategóriákba… mint snipplr-en :)

 7. 'aDavid Komorowicz says:

  Tetszik és jó lenne és amit Icebob mondott

 8. gyakorlo says:

  sziasztok!
  tudnátok nekem ajánlani egy olyan “segédkönyvet”, ha lehet magyarul, ahol az elejétől kezdhetem tanulmányozni a wordpress “programozást”.
  Nem vagyok programozó, és kb 1 éve használok wordpress felépítésű oldalt, amin már jó pár dolgot meg tudok csinálni, de nincs ki segítsen nekem az alapoktól, hogy a saját oldalamat el tudjam készíteni.
  előre is köszi a segítséget.

 9. Harder says:

  gyakorlo,

  Magyarul tudtommal nincs könyv, angolul itt van pár ajánlott URL:

  How to be a rockstar WordPress designer
  http://rockablepress.com/books/rockstar-wordpress-designer/

  WordPress For Dummies
  http://www.amazon.com/WordPress-Dummies-Computer-Tech/dp/0470149469

  Top 10 WordPress Books
  http://garmahis.com/reviews/top-wordpress-books/

  25 Best Books for WordPress Bloggers
  http://www.netchunks.com/reviews/25-best-books-for-wordpress-bloggers/

 10. gyakorlo says:

  Nagyon köszi Harder a segítséget, megnézem őket, hátha előrébb jutok.

 11. kezdoke says:

  gyakorlo: en kijartam a wpvideo tanfolyamot. ettol gyorsabban nem tudod megtanulni az alapokat v. meg tobbet. nulla tudasrol indulva csinaltam a cegnek ahol dolgozom ket weblapot. nem leszel tole programozo, de jobb mint a semmi. most a sajat weblapomat csinalom szinten wordpressben, mert meg vagyok gyozodve, hogy ez a legprofibban kinezo oldal amit egy kezdo is tud szerkeszteni. Meg vmi: NEM CSAK BLOG keszitesere lehet hasznalni! Céges weboldaltol a webshopig mindent tud!

 12. KardiWeb says:

  Sziasztok!

  Köszönjük Harder! Én nagyon jó kezdeményezésnek találom ezt az oldalt! Viszont én is hiányolom a beküldéseket! Reméljük egyszer adsz erre lehetőséget!

 13. nekem tetszik a kezdeményezés remek ötlet! :) kezdőként én is hasznosnak találom, viszont nagyon zavaró, hogy a bal oldali kereső felületet angolul hagytad.

Szólj hozzá
a kodreszlet.com – avagy kódrészletek, snippetek c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>