Lusta PHP programozó – kódgenerátorok


A mai világban annyi mindent elvégeznek helyettünk a gépek, miért pont a programozást ne tennék?
Itt van rögtön pár klasszikus ebben a témában:

A fenti programok windowsos desktop programok, amelyek legenerálják a HTML-t, php-t, css-t. Gyakorlatilag kész weblapot lehet velük generáltatni, úgy hogy a programozás apró nüánszaival nem kell foglalkozni.

A második verzió webes alkalmazás, és vagy PHP kódot generál amit letölthetünk, vagy pedig rögtön alkalmazza is a generált kódot.

Az utóbbiak közül kiemelném a PureEdit-et, ami nem legenerálja a kódot, hanem rögtön kész admin felületeket kapunk a segítségével, állandó kód mellett folyamatosan változó adatbázis mellett. Hátránya, hogy a db-ét kell hozzá idomítani. (És nem csinálja meg a megjelenítő részt.)

Kapcsolódó bejegyzések:
 • A webdesigner depot-on jelent meg nemrég egy jó kis gyűjtemény 15db HTML5 és CSS3 generátor szolgáltatást felsorolva, amik között vannak tényleg jók és hasznosak …

 • Ma kollegámmal belefutottunk egy új project kapcsán abba, hogy egy lapról sitemap-t kellett volna generálni, de amit eddig használtunk ( Create your Google Sitem …

 • Minden ami apró kis grafikai elem, hogy jobban nézzen ki a weblapunk.20 Ingyenes Ikon készlet 25 Apró grafikai elem (ornament) Desktop és webes ikonok …

 • Pár, a netes grafikonok rajzolását elősegítő alkalmazást szeretnék most megmutatni.Silverlight:Silverlight Charts – A Microsoft technológiáján alapul, …

 • Igazából ez a post is a lusta programozó sorozatba készült, de az a cím már unalmas volt :)Ha az ember webes alkalmazást ír akkor az admin felület adat felvi …

A cikket beküldte: TLoF (http://tlof.hu)

11 hozzászólás

 1. Harder says:

  Ezek milyen minőségű kódot generálnak? Kell még utána javítani ezekben vagy úgy ahogy kijött a kód a programból, fel is használhatóak minden további módosítás nélkül?

 2. sebhelyes says:

  Látod, nem gondoltak mindenre. Kipróbálni is lusta vagy. :)

 3. Harder says:

  Nem ismersz, így biztos nem tudod hogy programozni nem tudok, így a kérdés jogos volt, mert nem tudom ellenőrizni a kért infót. :)

 4. zoleytaylor says:

  harder megelőzött a kérdésével. engem is (és szerintem kb mindenkit) érdekelne, hogy mennyire jók ezek, és mire is jók. szóval, milyen dolgokat lehet megvalósítani hozzáértés nélkül?

 5. TLoF says:

  Akkor azt hiszem irok egy – egy tutorialt a használatukról.

 6. Harder says:

  A pureedit-t már láttam korábban mivel TLoF átküldte linkben, mondhatom nagyon jónak tűnt ahogy mutatta, pillanatok alatt rakott vele össze szuper dolgokat, szerintem az nagyon hasznos leírás lenne és sokakat érdekelne kicsit bővebben is. Korábban ilyen rendszert még nem nagyon láttam.

 7. Kristóf says:

  Nekem a TTswiftcoder-rel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Hogyan tudom megoldani, hogy csak pl. az ID 1-es sort jelezze ki?

 8. Kristóf says:

  Már megoldódott. Egy egész jó cuccost sikerült összedobni a sulinak, amiben a szülők majd megnézhetik a gyerekeik jegyeit. WYSWYG szerkeszővel, és jelszóval védett felületekkel.

 9. Webby says:

  Engem a PureEdit érdekel egyedül innen csak egy kis gondom van vele hogy nem tudóm beállítani hogy amit ki olvas MySQL–ből az jól jöjjön ki úgy mond mert se hogysem sikerül megjelenítenem vele a ( ö ü ó ú é á í meg ezek nagy betűs változatát és persze a különleges karaktereket). nagyon hálás lennék ha segítene ebben valaki…

 10. ciyrabat says:

  Remélen nem nagyon off a kérdés,tud nekem valaki egy megbízható és jó php programozót ajánlani főleg webáruházak kezeléséhez?
  Hosszú távú együttmükődés.
  abchygi@gmail.com

 11. Nagyon jó cuccok köszi szépen!

Szólj hozzá
a Lusta PHP programozó – kódgenerátorok c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>