Melyik a legjobb webszerkesztő program?


A honlapkészítés fortélyaival most ismerkedők leggyakoribb kérdése: Melyik a legjobb webszerkesztő program?

A válasz szerintem közel sem olyan egyértelmű, mint sokan gondolják, bár pl. ha egy fórumban teszi fel vki a kérdést, a legtöbben rávágják hogy X vagy Y az istenkirály. :)
Az alábbi rövid leírásban igyekszem bemutatni a manapság szóba jöhető programokat, hol találod meg őket, mit érdemes tudni róluk, de mindvégig tartsd szem előtt, hogy a cikk erőteljesen szubjektív (mindössze van vmi véleményem a kipróbált programokról).


Programválasztás előtt érdemes átgondolni pár dolgot, pl. hogy WYSIWYG típusúra van-e szükséged (What You See Is What You Get = amit látsz, azt kapod), vagy jobb szeretnéd a honlapkészítés fortélyait az alapoktól elkezdeni. Ez utóbbi esetben én inkább egy jó syntax highlight-tal megáldott forrás-/szövegszerkesztő (texteditor) programot ajánlanék.
Az sem mellékes szempont, hogy gondot okoz-e az angol nyelvű felület használata, mert ha igen, jelentősen lecsökken a szóba jöhető programok száma.
Aztán ott van az “ingyenesség” kérdése is, van akinek ez is számít.

Talán már a fentiekből is kiderült, hogy a webszerkesztő programokat 2 nagy csoportja szokták bontani: a WYSIWYG típusúakra, illetve a forráskódszerkesztő (texteditor) programokra.

A WYSIWYG programokat elsősorban azoknak ajánlanám, akik nem szeretnének különösebben belemélyedni a HTML szerkesztés titkaiba. Az ilyen típusú programmal ugyanazt a felületet szerkesztheted amit majd weben is látsz, kb úgy lehet vele dolgozni mint egy word-del. Van szép menüsora, van benne jó sok gomb, ha pl. kell egy táblázat, csak rákattintasz egy ikonra és felugró ablakban megadod, mennyi sor/oszlop legyen benne, milyen széles legyen stb.. majd nyomsz egy OK-t és máris ott a szép táblázat. :)
Kétségkívül nagyon kényelmes velük dolgozni, gyorsan halad a “munka”, viszont használatuk közben biztos nem fogod a forráskódot manuálisan szerkeszteni – így tulajdonképpen magát a HTML nyelvet kényszerítő erő hiányában nem is ismered meg.

Ilyen típusú program pl. a Macromedia Dreamweaver, a Microsoft Frontpage, az Adobe Golive, a Namo Webeditor stb…

Macromedia Dreamweaver
típus: kereskedelmi termék, 30 napos full trial verzió letölthető (semmit nem korlátoztak le benne)
honlap: www.macromedia.com
további info: www.trans-europe.hu/product.cfm?id=36, www.extra.hu/dreambook/ , macromedia.lap.hu , www.designshop.hu/macromedia/macromedia-dreamweaver.php

A jelenleg MX verziónál tartó Dreamweaver szerintem messze a legjobb, legkényelmesebb és legtöbbet tudó program kategóriájában, csak ajánlani tudom. Valószínűleg a legtöbben “egyetértenek velem”, ha pl. rákérdezel egy fórumon. :)
Munkafelülete jól átlátható és rugalmasan testreszabható, menüből vagy bill.kominációkkal villámgyorsan testre lehet szabni. Számomra különösen kényelmes az aktív menük használata (lehet hogy nem így hívják hivatalosan), ami annyit jelent, hogy a menüben mindig annak az elemnek lehet szerkeszteni a tulajdonságait, amin éppen állsz. Ha pl. egy táblázatot jelölsz ki, a menüben megjelenik a szélessége, hosszúsága, keretjellemzők, háttérszíne stb.. Mikor átkattintasz a honlap egy másik elemére, ezeket a tulajdonságokat felváltják az új elem tulajdonságai.
A Dreamweaver tulajdonképpen mindenre nyújt megoldást, a HTML-től kezdve a php-n keresztül egészen a css-ig mindent szerkeszthetsz vele.
A program tudását tovább lehet bővíteni un. extension-k, object-k és behavior-k telepítésével, ezeket másnéven plugineknek is lehet tekinteni. Ilyen pluginekből persze elég sok fizetős, de szép számmal akadnak ingyenesen letölthető és felhasználható is.

Microsoft Frontpage
típus: kereskedelmi termék
honlap: www.microsoft.com

A program egyik nagy előnye, hogy magyarul is elérhető, hisz a MS Office programcsomag része. Felülete a már jól megszokott office kezelőfelület, így aki ismeri a word-t, az a Frontpage-vel is el fog boldogulni.
Maga a program végül is nem rossz, ha megelégszel a kattingatásos honlapszerkesztéssel és nem zavar, hogy időnként utána kell igazítani a kódot kézzel is, másra szerintem nem igazán jó. A syntax highlight-ja siralmas, vagy inkább úgy mondanám hogy nincs. Annak ellenére hogy felülete ismerős, szerintem kimondottan kényelmetlen vele dolgozni.
“Pluginezni” tudtommal nem lehet, tudását tekintve meg kell elégedni az installálás során kapott lehetőségekkel.
Amúgy legtöbben szídják mint a bokrot és sokszor elhangzik, hogy mindent csak ezt ne .. azért én mégiscsak azt mondom, hogy ha nincs jobb kéznél vagy fontos a magyar nyelv, ismerős felület, használd nyugodtan. Egy idő múlva úgyis magadtól fogod a kukába zúzni. :)

Adobe Golive
típus: kereskedelmi termék, 30 napos tryout verzió letölthető
honlap: www.adobe.com
további info: www.trans-europe.hu

Ha röviden kellene értékelnem a program, azt mondanám: nem rossz.. A Dreamweaver színvonalát szerintem nem éri el, a Frontpage-nél viszont jobb, többet tud. Kezelőfelülete – bár nem hasonlít annyira pl. a Photoshopra, mint a Frontpage a Word-re – szerintem kényelmes, főleg ha már a kezdetektől ezt szokod meg. Tudását tekintve is állja a sarat (ez el is várható egy Adobe terméktől), tud mindent amire csak szükség lehet, sőt annál jóval többet is. :)
Magyar fordításról/verzióról nem tudok (talán a CE csomagban van, de jobb ha érdeklődsz a Trans-Europe cégnél), valószínűleg kénytelen leszel angol felülettel megszokni, ha ezt választod.

Namo Webeditor
típus: kereskedelmi termék, 30 napos trial verzió letölhető
honlap: www.namo.com
további info: www.namo.hu

A programot bevallom nem igazán használtam (bár a demóját kipróbáltam), így rosszat biztos nem fogok írni róla. :) Annyi mindenesetre biztos, hogy több helyen is ajánlják egymásnak az emberek, így gondolom nagyon rossz nem lehet.
A honlapok grafikus szerkesztésére itt is van lehetőség, emellett beépített rajzoló programmal is rendelkezik ( WebCanvas). A program továbbá rendelkezik képlopóval, site-manager funkcióval (bár ezt a másik 2 is tudja csak nem emeltem ki) és több előre gyártott sablont is tartalmaz.


A forráskódszerkesztő programok elsősorban akkor érdemes használni, ha szeretnéd megtanulni a HTML, PHP stb. nyelvet és nem idegenkedsz az rengeteg gépeléstől.
A fenti programoktól eltérően ezek általában jóval kisebbek, rengeteg ingyenes is található köztük és persze ennek megfelelően nagyon nagy a választék. Megpróbálok párat kiemelni, melyek vmiért felkeltették az érdeklődésemet vagy hasznosnak bizonyultak, de azt ajánlom hogy Te is nézz szét (jó forrás a www.download.com, www.webattack.com, www.tucows.com stb.), lesz miből válogatni. :)

EditPlus
típus: kereskedelmi termék, 30 napos trial letölthető
honlap: www.editplus.com
további info: tutorial.hu -> webszerkesztés -> egyéb hasznos leírások -> EditPlus texteditor

Mivel erről a programról már van leírás a lapon, különösebben nem fogom részletezni annak ellenére, hogy ezt tartom az egyik legjobbnak. A syntax highlight-ja nagyon jó, mindenféle tulajdonsága állítható (pl. a monitoron megjelenő betű típusa, színe stb.), bármekkora kódrészletet egy mozdulattal el lehet rakni későbbi felhasználásra. Támogatja a HTML-t, PHP-t, ASP-t és még sok egyéb nyelvet. Van benne FTP támogatás, mely segítségével akár közvetlenül a szerveren is szerkesztheted a fájlokat, elhagyva az unalmas fel-/letöltés procedúráját.

UltraEdit-32
honlap: www.ultraedit.com
további info: www.ultraedit.com/products/features.html

Ez is nagyon jó program, valószínűleg az egyik legismertebb. Kezelőfelületét és tudását tekintve csak jót lehet mondani róla, mindenképp kipróbálásra érdemes. A szokásos texteditor funkciók mellett HEX-editorként is működik. Hasznos tulajdonsága, hogy nincs fájlméret-korlátozás a programban, makrók segítségével sok minden automatizálható, használhatsz bookmarkokat stb.. felsorolni mindent nem lehet, érdemes megnézni a honlapján található “features” részleget.

TSW WebCoder
típus: ingyenes regisztrációt igényel
honlap: www.tsware.net
további info: –

Ezt a programot csak nemrég fedeztem fel, de igencsak megtetszett. Jól áttekinthető felülete van. Beépített FTP kliensének, PHP/HTML/CSS/JS stb.. támogatásának köszönhetően gyorsan és könnyen tudsz majd vele dolgozni. A syntax highlight-ja alapban sem rossz, de mivel személyre szabható – minden igényt kielégít. További kellemes részei a HTML Tidy, kód validálás, képnéző, WYSIWYG editor stb..

PHPEdit
típus: ingyenesen használható
honlap: www.phpedit.net
további info: –

Ezt a programot régebben próbáltam, mivel rengeteg tud és mint neve is mutatja – PHP szerkesztésére szolgál, viszont nekem néha elszállt (és vele együtt az aktuális munkám is), úgyhogy végül lecseréltem. Viszont egyik barátom a mai napig is használja, és valószínűleg nem véletlen, úgyhogy nézd meg, hátha csak nálam volt vele ilyen gond.
A program amúgy mint mondtam sokat tud, PHP/JS/HTML/XML stb. formátumhoz nagyon jó, beépített PHP és Perl futtatási képességével a munka könnyen tesztelhető. A szokásos syntax highlight-ra itt sem panaszkodhatok. A munkát jelentősen fel lehet gyorsítani a sablonok alkalmazásával, mikor is 1-1 gyakran használt kódrészletet elteszel, majd a későbbiekben egy mozdulattal beszúrod a szükséges helyre.


Röviden ennyi lenne az ismertető, remélem sikerült vmi számodra is szimpatikus programot választanod ezek alapján. :)

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Először is 1 gyors magyarázat, hogy mi ez a Photoshop letöltés cikk: a lapon is számtalanszor megkérdezték már, hogy milyen programmal készültek a leírások, ille …

 • A Macromedia október 4-én hivatalosan bejelentette, hogy a megvásárolt eHelp cég nagysikerű RoboDemo szoftverének elkészült az új verziója és hamarosan megvásáro …

 • Youtube-ról mp3-mat letölteni ingyen elvileg nem egy nagy kunszt és ha rákeresek a neten (youtube mp3 letöltés, youtube zene letöltés, mp3 konvertálás youtube st …

 •  Múltkoriban fekete fehér képek konvertálása kapcsán keresgettem különböző képszerkesztő alkalmazásokat, képek utómunkálataira kihegyezett szoftvereket …

 • A Mambo rendszer alapértelmezetten a HTMLArea 2-vel kerül telepítésre, viszont ezt egyszerűen ki lehet cserélni (érdemes!), mert több – ennél jobb – editor is le …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

43 hozzászólás

 1. Tomi says:

  A NVU-t ismm bele kell írni….

 2. Norbi says:

  Sziastok!
  Azt szeretném kérdzni hogy ki irta ezeket a leirásokat a progirol mert segithetne weboldalt szerkeszteni:D Az alapokat tudom !!
  Elöre is thx

 3. BonFire says:

  Norbi, a cikk alatt van feltüntetve a szerző neve, valamint a blogja. Nézz szét ott is, biztos találsz kedvedre való témát rajta.

 4. livia says:

  Sziasztok!
  Most biztos hülyének néztek, de én az InterDev-ért rajongok már sok-sok éve. A szerelem oly nagy, hogy cégem akár meg is venné nekem dolgozni, ha tudná, de mivel egy régi MS Studio része, nem kapható már. InterDevben szerintem nagyon jó a kódszerkesztési lehetőség is, ugyanakkor azt is láthatom, amit kapni fogok és ebben simán veri a Dreamweavert is (amit mellesleg kegyetlenül utálok).
  Tudtok esetleg javasolni valamit? Esetleg valami újabb verziója…? Valakinek számlásan eladó régi példánya?
  Köszi előre is!

 5. IdegBijanka says:

  Sziasztok!

  Kezdőknek talán az NVU a legjobb progi, magyar és ugyanúgy van benne előnézet (“design nézet”) és ingyenes.
  Viszont a Honosító Mühelyen található pár progi, ami elég dicséretesnek tűnik, ingyenes a legtöbb és magyar.
  Valahol, úgy érzem még mindig nagy úr, hogy milyen nyelvű egy progi, főleg ha egy kezdő használja.
  Aki pedig tud angolul: Dreamweaver…Nekem nagyon bejött.
  Az InterDev-re pedig kiváncsi lennék…

  God bless All.

 6. Har_melin says:

  Az NVU szerintem is nagyon jó a maga kategóriájában, bár én a Dreamweavert nem cseréltem le vele. Ha nem wysiwyg program, akkor énnekem nagyon bevált a Notepad++. Magyar nyelvű, ingyenes, kicsi, gyors és a legkülönfélébb típusú (php, html, xml, python, javascript, stb.) szintakszis kódolást is mutatja, automatikusan képes a tag-ek zárására, stb.

 7. Gaf says:

  Én is Notepad++ rajongó vagyok, nagyon hosszú ideig kerestem az ideális text editort, kipróbáltam rengeteg fajtát, de mind közül ezt találtam a legjobbnak. Ami miatt nagyon jó, hogy alapból gyors, és roppant egyszerű. Ismeri a “többfüles” megnyitást (tehát egyszerre sok fájlt tudsz editálni vele), sok apró funkciót tud (kis/nagy betűr alakítás, cserefunkciók stb.), ingyenes, és Magyar nyelvű. A színkijelőlése is elég baráti (érdekesség: én 3D modellezni is notepad++ -al szoktam, mert ismeri azt a – már – sehol sem támogatott text formátumot, amit használok), ismeri a különböző kódolásokat (ansi, UTF-8 stb.)… szóval tényleg érdemes kipróbálni:

  http://notepad-plus.sourceforge.net/hu/site.htm

 8. BonFire says:

  Na, pont ezért! Olyan sokat hallottam már a Dreamweaver-ről, hogy ha látatlanban kéne választanom, csakis azt választanám. Kipróbáltam az NVU-t, kicsit fapadosnak tűnt, és nem tetszett a végeredmény, a FrontPage-dzsel dettó. Weboldal szerkesztésénél egy idő után, ha tényleg a minőségi munkára törekszik az ember, előbb-vagy utóbb (inkább előbb) muszáj lesz kézzel belenyúlni a kódokba is. Ha HTML-ben szerkeszti meg az ember, akkor ki tudja küszöbölni az ilyen apró bosszantó hibákat, mint az elcsúszkálások és hasonlók. Asszem, valahol az oldalon az egyik tutorial pont azt mutatja be, hogy mennyire másképp kezeli az IE és a FF a margót a fejlécet a bodyt a paddingot stb. Ezt pedig, ha törik, ha szakad, meg kell írni. Ha erre nem vagyunk képesek, egyik WYSIWYG program sem lesz különb, mintha a Wordben szerkesztenénk meg az oldalt. Az pedig ugye, elsősorban nem webszerkesztő progi.

  Többek között ezért nem is próbáltam még ki a Dreamweavert, mivel a kódokhoz még nagyon kicsi vagyok, és nem hinném, hogy 30 nap alatt tényleg érdemi munkát tudnék végezni. Szerintem erre azért egy kicsit több idő kell. (Legalábbis nekem)

 9. Hápi says:

  En front page-t hasznalok. Kulonosebben semmi bajom vele csak hogy a DIV-ek elvannak csuszva Firefox alatt… vajon miert? x)

 10. Daniel says:

  nekem olyan bajom van, hogy a frontpage vagy nvu aláhuzza a (hiper)hivatkozást és nem lehet egyszerűen leszedni róla…
  erre tudtok valami megoldást?

 11. orsi says:

  Érdeklődni szeretnék hogy a Win XP re melyik webszerkesztő program lenne a legalkalmasabb?(kezdő számára)

 12. crash says:

  Hella,

  Daniel: nemtudom pontosan mire gondolsz, de ha a azt akarod hogy a link megmaradjon csak ne legyen aláhúzva akkor a stílusát át kell állítani, CSS-el ez így néz ki:

  5
  6
  7
  
  a {
  text-decoration: none;
  }

  orsi: véleményem szerint ha ismered magát a nyelvet akkor mindegy melyik szerkesztőt használod, ha nem ismered és csak próbálkozol akkor én a Dreamweaver/NVU-t ajánlom, ott látod, hogy mit kapsz végül a böngészőben és magát a kódot is megtudod nézni.

 13. Nyemczovszky András says:

  Nagyon jónak tartom az oldalt különösen az ismertetőket ,mivel én is kezdő vagyok és NVU szerkesztővel dolgozom én megvagyok vele elégedve viszont az a problemám, hogy nem tudom hogy kell berakni a videóklippet letöltöttem néhány You Tube klipet és ebből
  szeretnék a weblapomra betenni . Ha tudnátok segíteni nagyon megköszöném. Üdvözlettel András

 14. BonFire says:

  Szerintem kár volt letölteni, hiszen valahová úgyis fel kell tölteni majd, és erre mi lenne alkalmasabb, mint a YouTube? Ha már egyszer fent van valami, csak be kell ágyazni a weboldalba. A YouTube-on minden videó mellett találsz egy dobozt. Ott van két link, az URL, és az Embed. Neked az Embedre van szükséged. Belekattintasz a dobozba, Ctrl+C-vel másolod a kódot, az oldaladra pedig HTML nézetben beilleszted. Ha minden klappol, működnie kell.

 15. paptibi says:

  Sziasztok! segítsetek nekem! mivel tudok szerkeszteni *.php *.swf *.psd *.fla fájlokat? a segítséget előre is köszönöm.

 16. Harder says:

  php – bármelyik szövegszerkesztő programmal, pl. intype, pspad, stb…
  swf – flash fájlformátum, az fla-ból konvertálja pl. a Macromedia Flash
  psd – photoshop fájlformátum, pl. Adobe Photoshop
  fla – Macromedia Flash programmal szerkeszthető

 17. Barni says:

  Én is kezdő vagyok. Kipróbáltam az EditPlust. Nagyon jó, tetszik. Ajánlatos annak, aki szereti a kódokat írogatni, azzal variálni. De a Dreamweaver az igazi. A WYSIWYG programok pedig olyan…nyájszellemet tükröznek.

 18. Harder says:

  Barni: már nem azért, de a dreamweaver is wysiwyg szerkesztő. :P

 19. Zsolt says:

  Nagyon jó a cikk nekem a dreamweaver-re esett a választásom.

 20. Lord VIktor says:

  Én a Dreamweaverre esküszöm. Az tény, hogy WYSIWYG típusú, de aki kódolni akar, az is nyugodtan használhatja, mert van benne kódoló mező is, sőt megosztva egyszerre mindkét nézetet láthatod. Igaz, hogyha kódolsz és hibáztál, akkor nem mindig találod meg a hibát, de többségében azért jól lehet használni. Amúgy már átvette őket az Adobe, így a legújabb verzió Adobe Drameaver CS4 (nekem a CS3 van meg). Mindenképp ajánlom.

  Ja és a Frontpage-ről annyit, hogy most ismerkedtem vele kicsit, de ez elég volt, hogy meggyűlöljem. Mint minden Microsoft termék, ez is olyan, hogy a saját formátumba menti el a webolalt (*.pub), amit persze más szerkesztő nem ismer. Kódoló részt még nem találtam benne, és ha ki tudod menteni a lapodat *.html-be kódolás céjából, hát dobsz egy hátast. Egy sima *.gif kép, ami link is egyben, min. 30 soros kód… :D Szóval nekem nem jön be.

 21. ViZion says:

  Viktor: A frontpage-nál alul a bal sarokban lehet váltani a nézetek között. Ha rábízod, akkor elégg gáz dolgokat rak össze, de sok függ a beállításoktól (automatikus “kód javítás” félék=halál). Szerintem a wysiwyg->kód részt átvették csak a wordből, ami -mint tudjuk- kifejezetten egy webdesignra gyúrt program… muhaha
  Én a frontpage-t “használom”, de csak a kész kód színezésére, kód nézetben. annyival jobb, mint a notepad 2, hogy a wysiwyg részben kijelöltek a kódnézetbe váltva is ki lesznek jelölve.
  Mindenesetre csak nagyon egyedi lapokhoz lehet használni, mert amit magától művel az katasztrófa. Yah, a fenti leírás helytálló.

 22. Tomi says:

  Én első sorban a HTML Mankót merem ajánlani (egy teljesen magyar progi), azelőtt az Edit Plus-t próbáltam ki, na az sem rossz! Nem szeretem a konzerv, illetve generált anyagokat, és különben is: szeretném megtanulni a html és a php fortélyait, azt pedig WYSIWYG szoftverrel, illetve CMS rendszerekkel való foltozgatással nem lehet!
  Tehát én a karakterről-karakterre szerkesztés híve vagyok…

 23. Harder says:

  Nagyon egyet tudok érteni, így lehet megtanulni a szerkesztést szerintem is. Mondjuk én nem ezt a programot használom, de ez már csak apróság, ki-mire esküszik épp. :)

 24. bubu001 says:

  EasyPhp-t senki nem használ? Illetve css-hez topstyle, szerintem nagyon jó.

 25. MacGyver says:

  Én használok EasyPhp-t, de eszembe nem jutott volna ide beírni, mivel hogy az nem egy webszerkesztő program :-D

 26. Csabi95 says:

  Én is HTML-mankót használok, és nagyon tetszik!

 27. ViZion says:

  Nah, megszenvedtem, megosztom Veletek, hátha vkinek hasznos.
  Ahogy korábban fent írtam M$ Frontpage-t használtam, bár a wysiwyg rész csak abban segített, hogy az ott kijelölt elem kódnézetre váltva is ki volt jelölve, nem kellett keresgélni.
  Viszont a javascripteket nem színezi, még az idézőjeles részekkel is gondjai vannak néha, ebben nem valami nagy segítség.

  Ingyenes progikat kerestem, 2 játékost letöltöttem: Composer, és Coffe cup HTML…
  Mindkettő lassan indul, hiába, ezek már mindent tudnak.
  A coffe cup kijelentette, hogy wysiwyg felülete fizetős, erre töröltem, mert ha csak source és preview van, akkor legalább lenne gyors…
  A composer a .js -re azt mondta ez nem html, és felejtsem el, hogy megnyitja nekem…
  pfff… a legjobb javascript is csak számok, betűk, és egyéb karakterek tömege, ha nem nyitja meg, akkor ez se az igazi.

  Megtaláltam az ultimate megoldást: notepad 2… hallottam már róla, de amíg frontpage nem húzott fel, addíg nem néztem utána. Kár, hogy a fenti listából kimaradt.
  Hihetetlenül gyors, jól elkülöníti a kód részeit, nincs felesleges marhaság (igaz wysiwyg sincs).
  JS-el is boldogul, ráadásul ingyenes.

 28. BonFire says:

  Hát azért akárhogy is van, de 2009-ben azért már alapszintű elvárás lehetne a wysiwyg kezelése. Manapság már tényleg sokat számít a dizájn, az átláthatóság, az ízléses letisztult forma és színvilág, az egységesség egy weboldalon; ilyenkor ha csak kódszinten lehet barkácsolni, kicsit múlt századi megoldásnak tűnik. Addig oké, hogy HTML, CSS és JS nélkül nincs weboldal, tehát azokat meg kell tanulni, de – hangsúlyozom – 2009-ben legalább olyan fontos, hogy vizuálisan is ellenőrizhessük munka közben, milyen lesz a végeredmény.

 29. ViZion says:

  BonFire: hidd el, ha eleget látsz egy oldalt “belülről” akkor tudod mit-hava teszel. A pozíciók, stb úgyis css-el kell állítani (amit szerkesztek oldal az még táblázatos nagyrészt, tehát a kódban símán látni mindent), php-s oldalaknál meg mindenképpen szükséges a böngésző(k)ben tesztelni, mert azért a wysiwyg sajnos nem mindíg ugyanaz.

  A notepad 2 előnye éppen ebben van, ha kicsit módosítani kell, akkor pikk-pakk kész.

 30. Harder says:

  Eszembe nem jutna ma már wysiwyg programot használni, sokkal gyorsabb a fejlesztés egy normális texteditor programban.

  A notepad 2 sem rossz, de szerintem egy PSPad, egy Notepad++ vagy pláne egy Intype durván odaver neki minden szempontból.

  Fejlesztésre manapság szerintem ezek a legjobbak az ingyenesek között, és fizetősben sem igazán van ami veri őket, ha sitebuild a téma. Programozáskor már lehet hogy jobb egy Zend, Aptana stb…

 31. ViZion says:

  A notepad ++ régebben próbálgattam, de vmiért nem tetszett -tényleg elfelejtettem miért :)
  PSPadot majd megnézem, az intype-ról nem is hallottam még… hehe
  A programozás nem az én dolgom, de ha van ingyenes, használható progi, akkor tanulási-okulási céllal azt is kipróbálnám, majd rákeresek az ajánlottakra.

  A témában lehet, hogy egy új postot is megérne a dolog, hiszen folyamatosan fejlődnek a progik is.
  Vhol olvastam, hogy a wysiwyg editorok közül a legnormálisabb kódot az apple iWork készíti… mac-en… fenébe, hogy linkeket nem mentek le, pedig elég sok progit teszteltek.

 32. ViZion says:

  ehh, nem iWork, hanem iWeb…

 33. Aquarius says:

  Én a NetBeans PHP-t használom, ingyenes, multiplatform (én OSX alatt dolgozom) és nagyon sokat tud! Megéri kipróbálni.

 34. Bence says:

  Hát szerintem a WYSIWYG+forráskódszerkesztő egyben a legjobb.

 35. Fefy says:

  Igaz már régi a leírás, de azért én is leírom a tapasztalatokat :)

  Régen frontpage-el kezdtem a “pályafutásom”, de gyorsan rájöttem, hogy nem az igazi program, mivel minden böngészőben másképp jelent meg az oldal :) (0 szabványtámogatás ugyebár :D, így kb 2 hónapig bírtam használni ezt a …. programot). Ezután jött a dreamweaver mx… Ez már jobb volt, mivel a kód színezése, stb. jó volt benne, viszont ez se úgy működött, ahogyan azt zöldfülűként elvártam volna… Hiába csinált viszonylag szép kódot, nem nyerte el a tetszésemet 100%-osan (igaz ebben benne volt egy kis macromedia ellenesség is, de ez mellékes :D), így váltottam.

  És most kapaszkodjon meg mindenki: Sima, egyszerű jegyzettömböt használtam kb 2 évig 3-4 böngésző társaságában. Ez valahogy teljesen kielégítette az akkori igényeimet, mivel csak hobbi szinten foglalkoztam vele (ami azóta se változott semmit) :). Kb. 3-4 évvel ezelőtt viszont elkezdtem foglalkozni a php-vel is foglalkozni, így muszáj volt váltani. A választás pedig a phpdesigner-re esett.

  A phpdesigner sztem elég szépen színezi a kódokat, ismer egy csomó nyelvet (c, php, javascript, html, css, sql, stb.). Igaz a WYSIWYG része egyenlő a 0-val (de konkrétan nem is erre készült, hanem debug-olásra), de forráskód nézetben nagyon szépen el lehet fele játszani.
  A progiban projekteket hozhatunk létre, használhatunk svn-t (beépített funkció), live syntax ellenőrzése van (akár saját php.ini alapján is). Szóval én nagyon megszerettem :), igaz fizetős, de egy próbát megér mindenkinek.

 36. csizio77 says:

  Sziasztok!Rátaláltam egy ingyenes webtárhelyre,a www.webtar.hu-n,aztán rámentem a kataporta-ra,ahol könnyedén megtanulhattam a kezdő lépéseket.Kipróbáltam sok webszerkesztőt,de nekem a namu 6 jött be,ezzel csináltam a webtárhelyen belül egy kisebb könyvtárat.Igaz,lehetett volna több képet is rátenni,de ez már így marad.Szóval,mindenkinek ajánlom ezt a webtárhelyet és ezt a programot.Minden jót!

 37. pocimaci says:

  Maradok a jol bevalt mceditnel

  tudja a syntax highlightot, mi kell ennel tobb?

 38. Laca70 says:

  Sziasztok!
  Én még nagyon kezdő vagyok a weblapkészítésben.
  Eredetileg NVU-val kezdtem, de úgy láttam, hogy nagyon “zűrzavaros”, áttekinthetetlen forráskódot produkált.
  Ezért most áttértem a frontpage-re, és ezt annyiból jobbnak tartom, hogy sokkal áttekinthetőbb lett a forrás, ugyanakkor tény, hogy a különböző böngészőkben tényleg másképp fest az általa készült oldal.
  Sajnos nem beszélek inglisül, ezért korlátozottak a lehetőségeim…
  De azért nem adom fel! :)

 39. Tilos says:

  Dreamweaverrel jobban járnál , egyszerűbb gyorsabb , rengeteg beépülő modul van hozzá és “szabványos” is .

 40. Laca70 says:

  Köszi, ki fogom próbálni! :)

 41. Thor says:

  Helló!
  Én is a kezdők köző tartozom bár elméletileg tanulom,de ezek annyira kevés információk amit átadnak egy ilyen tanfolyamon,hogy röhej.Mi mindent Macromediával csináltunk a macromedia flash8,macromedia fireworks8,dreamweaver8. Most ott tartok,hogy némi fogalmam van a HTML-ről a css-ről amit egybe csatolsz.tudom az alapvető dolgokat és a css rendszerben használt kódökat ami a Html párja.A cellásrendszerről ami azért leegyszerősít sok mindent.De az olalam nem tudom felfrissiteni a totalcommanderen keresztül,nem igazán tudom,hogy frissitem ha a hálózatra FTP-n keresztül kapcsolódom,hogy teszem fel az új anyagom.Elméletileg 4 hét múlva vizsgázom úgy,hogy a tudásom már nem igazán fog gyarapodni majd jövőre ha haladóra megyek.Ezek azért elég elavult rendszerek már ha jól sejtem amit utána olvastam.Még egy CSS4 is jobb ezeknél,de már van Adobe CSS5 a fireworksben a Az Adobe flasben meg CS5.5
  Igazából az új anyag feltöltése illetve cseréje érdekelne engem,hogy bátran dolgozzak és tudjak változtatni a honlapomon.
  Köszönöm!

 42. Harder says:

  Uhh, nagyon kevered a dolgokat ahogy látom, pár dolgot tisztáznék inkább: CSS-ből (úgy mint Cascading Style Sheet – tehát stíluslap) CSS3-nál tartunk, erről sok anyagot találsz a tutorial.hu-n is.
  Az adobe termékek verziószámát egy S betűvel kevesebb jelzi, tehát pl. Adobe Dreamweaver CS6.
  Így olyan, hogy pl. Adobe CSS5 nincs már csak azért sem, mert Az Adobe egy cég, terméknék (mint pl. Dreamweaver) pedig nem szerepelt abban, amit írtál.

  Írtad, hogy

  De az olalam nem tudom felfrissiteni a totalcommanderen keresztül,nem igazán tudom,hogy frissitem ha a hálózatra FTP-n keresztül kapcsolódom,hogy teszem fel az új anyagom

  A lapodként megadott címen (joseph1sep.atw.hu) van egy index.html feltételezhetően amit egyszer már szerkesztettél és feltöltöttél az atw.hu szerverére FTP-n keresztül, ugye? Ha ez igaz, akkor nem igazán értem a kérdést ill. hogy hol akadtál el. Újra ezt az index.html-t kell szerkeszteni a gépeden pl. az Adobe Dreamweaver segítségével és visszatöltened az atw.hu tárhelyére, ugyanazon a néven.

 43. Péter says:

  Sziasztok! Nemrég kezdtem el használni egy all-in1 drag&drop webszerkesztő és digitális marketing platformot, amivel szinte bármit meg lehet csinálni, és tized annyi árban is, mint a hozzá hasonlók. Itt találtok róla infót:
  www.builderallplatform.com
  Elég sok bug volt még pár hónapja, akkor gondolkodtam is rajta, hogy ott hagyom, de mára már mindent kijavítottak és folyamatosan fejlesztenek.

Szólj hozzá
a Melyik a legjobb webszerkesztő program? c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>