WebOS – eyeOS


Lehet olvasni mindenféle webes OS-ekről (OS jelentése: operációs rendszer) amik elérhetőek és használhatóak, de nekem ezzel mindig az volt a bajom, hogy az adataimat másra kellett bízni és kevés volt a tárhely.

Erre van megoldásnak a eyeOS Web Desktop rendszere.
A file-ok a Te tárhelyeden tárolódnak és Te döntheted el, hogy a jelenleg is létező közel 100 mini alkalmazásból mit futtatsz.

Rövid bemutató elérhető a Tour oldalról, vagy kíváncsibbak megtekinthetik a demót.

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Egy összefoglaló a mostanában divatos desktop webszerkesztő programokról (WYSIWYG Editor). Szám szerint 25 darab, ha másra nem arra jó, hogy a kínálatot átlássuk …

 • Minden ami apró kis grafikai elem, hogy jobban nézzen ki a weblapunk.20 Ingyenes Ikon készlet 25 Apró grafikai elem (ornament) Desktop és webes ikonok …

 • A következő rövid hír egy oldalajánló lesz, amikor is szeretném ajánlani mások számára is a CMS Award Demo oldalát. A lapon a készítők számtalan (sok esetben mag …

 • Kezdésnek a SmashingMagazine cikkét javasolnám olvasásra, ahol 15 asztali blogklienst szoftvert vettek kicsit jobban szemügyre.Ha pedig már ennél a terü …

 • Jöjjön pár olyan oldal, melyen nagyon szép háttérképeket találtam, gondolom nem csak én szoktam ezt időközönként cserélgetni. :P A képek ne tévesszenek meg senki …

A cikket beküldte: TLoF (http://tlof.hu)

10 hozzászólás

 1. Tupacko says:

  Magyarok közül a http://rhitmo.hu/ láttam. De sajnos már a design is kényes (a háttér ismétli magát nagy felbontásnál, egyébként nem rossz), viszont a feedback nulla fele konvergál. Írtam levelet egy spam linkel kapcsolatban, de semmi választ, sem jót, sem rosszat nem kaptam.
  Mostanában még a fanbox.com terjeng nagyon spam szagúan a yahoos postaládákban.
  Én nem vagyok híve az ilyesminek, bár HA minden annyira jól müködne, mint elméletben és 100%ig másokra lehetne bízni az adatainkat, akkor érdekes téma lenne az online OS, elvégre a web 2.0 egyik lényege a “web, mint platform” felfogás.

 2. Harder says:

  Tupacko,
  bár HA minden annyira jól müködne, mint elméletben és 100%ig másokra lehetne bízni az adatainkat…
  Elvileg pont ez a lényege ennek a WebOS-nek, hogy nem kell másra bíznod az adataidat, hiszen saját tárhelyedre, magadnak telepíted.
  Innentől kezdve a biztonság is jóval nagyobb szerintem (eleve nem publikus linkre teszed ki, lehet még htaccess-szel is védeni stb.), a sebessége nagyrészt azon fog múlni hogy Te hova teszed, milyen szerverre, nincs szanaszét terhelve mások által ha népszerű válik stb…

 3. Panky says:

  Nálam nem működik az egyik játék :P

 4. Tupacko says:

  Ha atmegy egy softon, az mar siman feltudja dolgozni az adataid s attol eltekintve, hogy magadnal tarolodod, a kenyesebb informaciokat el tudja kuldeni meg mas cimekre is … tudom, paranojas vagyok online … IT … biztonsag teren :P Sot, meg a tarhelyemben sem bizok annyira, hogy kenyes dokumentumaimat feltoltsem.

 5. TLoF says:

  Na látod, ez egy nagy különbség közöttünk, én pl a tárhelyemre minden cuccomat fel merem tölteni. Igaz a Root is én vagyok a szerver is az enyém :)

 6. Tupacko says:

  Azért az más, ha saját szervered van. Viszont attól függetlenül, ha egy idegen soft végigbóklássza a cuccaid, nem feltétlenül maradnak azok a szervereden :)

 7. Harder says:

  Mit értesz az alatt hogy “ha egy idegen soft végigbóklássza a cuccaid”? Milyen szoftverrel lehet egy idegen szerver védett könyvtárait végigböngészni? :)

 8. Tupacko says:

  Arra értem, hogy ha egy idegen softot telepítek, amin kereszül kezelem az állományaimat – mivel, ha OSként használom, biztosan át kell küldjem rajta a feltöltendő állományt -, akkor annak megvan a lehetősége, hogy “végigolvassa” a szóban forgó dokumentumot. Rendben van, tudom, hogy észtelenséget hajtogatok, mert nem valószínű, hogy egy ennyire maleware soft ne kerüljön nyilvánosságra. Meg aztán a nagyobb szerverigényből is látszolna, meg szerverlog, stb., hogy piszkája az adatokat … de ez is egy olyan dolog, amit csak saját szerverrel látsz, vagy legalábbis többnyire :)

 9. Harder says:

  Hát ha most maradunk annál a vonalnál, hogy ftp szerver – adatok – feltöltés – saját számítógépről szerverre – stb… akkor pl. egy totalcommander kétlem, hogy ilyen dolgot produkálna.
  Viszont már egy pl. wifi-s kapcsolat esetében nem merném azt mondani hogy ez a szerverre feltöltés biztonságos megoldás, de persze itt már másfele kanyarodunk mert lokális kockázatról van szó, nem a webszerver megbízhatóságáról. :)

 10. John says:

  Ez egy nyílt forráskódú cucc, kétlem, hogy ne vette volna észre valaki, ha ilyesmiket építettek bele.

Szólj hozzá
a WebOS – eyeOS c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>