WordPress mint CMS


A wordpress-t egyre több helyen használják többre, mint “egyszerű” blog motornak. Ehhez kapcsolódóan szeretnék megosztani egy pár linket, amit az utóbbi időben találtam:

És végül 5 érv hogy miért ne tegyük mégis mindezt.

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Ha a WordPress-ről a múltkor mint CMS-ről emlékeztünk meg, akkor itt a lehetőség, hogy a design oldalát is kiemeljük.Logoworks 20 ingyenes wordpress templ …

 • Egy egész jól összeszedett lista különböző, a wordpress blogmotorral megtehető módosításról (hívhatjuk hack-nek, trükknek is). Nekem több olyan rész is volt benn …

 • Nemrég megjelent a WordPress 2.8-as legújabb kiadása, az erről szóló részletes bemutatót illetve a változtatások és módosítások listáját 3 főbb kategóriába szedv …

 • Egy egyszerü, de jópofa, szines 2 oszlopos design a smashingmagazine támogatásával: WordPress.FunEgy flickr-re kihegyezett képmegjelenítő theme a Clo …

 • Ismered a Pinterest.com-t? Ha nem, olvasd el az alábbi cikkeket, jól összefoglalják, miért is olyan “nagy szám” ez a viszonylag új oldal.Mi is az …

A cikket beküldte: TLoF (http://tlof.hu)

4 hozzászólás

 1. Harder says:

  Nézegettem én is már ezeket a funkciókat, tényleg hihetetlenül sok kiegészítés van hozzá és valószínűleg azzal sem mondok újdonságot, hogy mindenképp az egyik, de lehet hogy legaktívabb közösséggel is bír ez a rendszer.

  Kíváncsi lennék egyszer pl. olyan összehasonlításra, hogy egy drupal-hoz vagy joomla-hoz képest van-e olyan dolog, amit wordpress-szel nem lehet megvalósítani.

 2. Nem nagyon van. Bármilyen kiegészítőt szeretnék, azt kb. 20 percen belül megtalálom az interneten. Szinte minden új munkámat WordPress-el csinálom mostanában. Könnyű vele dolgozni, nagyon gyorsan és viszonylag egyszerűen testre szabható. Azt hiszem, hogy Harder-el együtt kezdtünk ismerkedni a Joomla-val (korábban Mambo ugye) és az nem ma volt :) Szóval elmondhatom magamról, hogy eléggé jól ismerem a rendszert. Úgy gondolom, hogy fejlesztés rossz irányba tart. Az új Joomla 1.5 egy totál átláthatatlan rendszer lett egy átlag felhasználónak (szerintem). Míg egy WordPress 2.5 nagyon könnyen kezelhető egy teljesen kezdőnek is. Azt hiszem, hogy ez az egyik sikere a WP-nek.

 3. Tupacko says:

  Szvsz, a WordPress rég túlnőtte az egyszerü blog határait. Próbálkoztam Joomla designolással is, de az egy rémálom, szerintem. A WordPresst könnyen testreszabhatjuk, mitöbb új funkciókkal is könnyen elláthatjuk (általában). Mi kell több? Gyors, biztonságos és letisztult.
  Természetesen, hogy vannak hátrányai is. Mégis csak blognak indult, viszont egy jó kiindulópont és stabil társ weboldalkészítésben.

 4. Harder says:

  “Azt hiszem, hogy Harder-el együtt kezdtünk ismerkedni a Joomla-val (korábban Mambo ugye)”

  Így van :) Anno még mi kezdtük el az első fordítást stb.. csinálni hozzá, a dokumentációt emlékeim szerint én is lektoráltam. :)
  Csak én közben váltottam drupal-ra – többek között a Tupacko által is említett designolás miatt – és így már nem foglalkoztam aktívan a joomla-val, max a híreket figyeltem hogy milyen újdonságok vannak e CMS terén.

  Egyelőre tetszik a WP, majd meglátjuk hogy mondjuk 1-2 év múlva mi lesz a lap alatt, azért nem fogadnék rá hogy ugyanez a rendszer, ahogy ismerem magam. :)

Szólj hozzá
a WordPress mint CMS c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>