GPT-4o és MacOS asztali alkalmazás

Az OpenAI ma bejelentette a legújabb nyelvi modelljét, a GPT-4o-t (tudtad, hogy az “o” benne az “omni”-t jelenti?), ami hatalmas előrelépést jelent a mesterséges intelligencia világában. De ez még nem minden! A ChatGPT ingyenes felhasználói számára is elérhetővé tesznek számos fejlett funkciót a következő hetekben. Nézzük részletesen, mik a legizgalmasabb újdonságok!

GPT-4o: A következő szint

A GPT-4o az OpenAI legújabb zászlóshajó modellje, ami ötvözi a GPT-4 szintű intelligenciát a gyorsabb válaszidőkkel és jelentősen továbbfejlesztett képességekkel a szövegértés, hangfelismerés és képelemzés terén.

Az egyik legizgalmasabb újítás, hogy mostantól beszélgetést kezdeményezhetsz a ChatGPT-vel a feltöltött képekről. Képzeld el, hogy lefotózol egy idegen nyelvű étlapot az éttermben, feltöltöd, majd a ChatGPT nem csak lefordítja neked, de részletesen mesél az ételek történetéről, jelentőségéről és még javaslatokat is ad, mit érdemes kipróbálnod.

A jövőben ezek a képességek még tovább bővülnek, és akár élő videóhíváson keresztül is cseveghetünk majd az AI-jal, valós időben. Például közvetíthetsz egy sporteseményt, a ChatGPT pedig elmagyarázza menet közben a szabályokat. Alig várom, hogy ezt kipróbálhassam!

Nyelvi képességek terén is hatalmasat fejlődött a GPT-4o. Immár több mint 50 nyelven érhető el a regisztráció, bejelentkezés, felhasználói beállítások és minden más funkció. Így a világ minden táján még többen használhatják ezt a lenyűgöző technológiát.

A GPT-4o először a ChatGPT Plus és Team előfizetőknek lesz elérhető, de fokozatosan bevezetik az ingyenes verzióba is, bizonyos használati korlátokkal. A fizetős felhasználók akár 5x annyi üzenetet küldhetnek majd, mint az ingyenesek.

Fejlett funkciók mindenkinek

Az OpenAI küldetése, hogy a fejlett mesterséges intelligencia minél több ember számára elérhető és hasznos legyen. A ChatGPT-t hetente több mint 100 millióan használják, ezért hatalmas előrelépés, hogy az ingyenes felhasználók is egyre több fejlett funkcióhoz férhetnek hozzá a következő hetekben.

A GPT-4o használatakor az ingyenes felhasználók is élvezhetik majd az olyan funkciókat, mint:

  • GPT-4 szintű intelligencia
  • Webes forrásokból és a modell tudásbázisából kombinált válaszok
  • Adatelemzés és diagramok készítése
  • Beszélgetés a feltöltött fotókról
  • Fájlfeltöltés és elemzés, összefoglalás, átírás
  • GPT-k felfedezése és használata a GPT Store-ból
  • Memória funkció a személyre szabott felhasználói élményért

Persze lesz egy limit, hogy az ingyenes felhasználók hány üzenetet küldhetnek a GPT-4o használatával, a kereslettől és kihasználtságtól függően. A limit elérése után automatikusan átáll majd GPT-3.5-re a ChatGPT, így folytatni lehet a beszélgetést.

ChatGPT asztali alkalmazás

Új asztali alkalmazás – MacOS desktop ChatGPT

Az OpenAI kiad egy vadiúj ChatGPT asztali alkalmazást is, egyelőre macOS-re, hogy még gördülékenyebben beépüljön a munkamenetbe. Egy egyszerű billentyűkombinációval (Option + Space) bármikor megkérdezheted a ChatGPT-t, akkor is, ha épp valami mást csinálsz a gépeden.

Az alkalmazásban akár képernyőképeket is csinálhatsz, amiket azonnal megbeszélhetsz a ChatGPT-vel. Ezen felül hanghívást is kezdeményezhetsz, ha inkább beszélgetnél az AI-jal, nem gépelni szeretnél. Tökéletes, ha új ötleteken agyalsz, állásinterjúra készülsz vagy bármi másról diskurálnál.

Az alkalmazást először a ChatGPT Plus felhasználók kapják meg, de pár héten belül mindenki számára elérhetővé teszik. Windows verzió is várható még az idén.

Új dizájn, még barátságosabb ChatGPT

Végül a ChatGPT új külsőt is kap, hogy még barátságosabb és beszélgetés-centrikusabb legyen. Új lesz a kezdőképernyő, az üzenetek elrendezése és még sok más.

Hát nem fantasztikusak ezek a hírek? Alig várom, hogy minden új funkciót kipróbálhassak és megosszam veletek a tapasztalataimat! Ti mit gondoltok? Melyik újítás tetszik a legjobban? Írjátok meg kommentben!

Tartsatok velem a jövőben is, jelentkezem majd a friss fejleményekkel és tesztekkel! Kövessetek, hogy ne maradjatok le semmiről!

gpt-4o
gpt-4o

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét