Hogyan tudsz akár 2x gyorsabban kódolni

Korábban is volt már szó arról, hogy lehet 1-1 segédprogram használatával gyorsabban kódolni, a mindennapi feladatokat felgyorsítani. Pl. gondolok itt az alábbi 2 írásra:

A net.tutsplus.com oldalán most találtam egy nagyon jó leírást (illetve inkább videót, mert abban van a lényeg), ami bemutatja hogy lehet akár 2x gyorsabban kódolni pl. a Texter (windows), Fastfox vagy a TextExpander (mac) segítségével.

A leírást itt találjátok meg: How I Can Code Twice As Fast As You – Nettuts+

Amit én még hozzátennék, hogy nem csak a cikkben felsorolt lehetőségekkel (szoftverekkel) lehet élni, az alábbiakat is érdemes megnézni:

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ez nagyon jó, nem éppen egy új dolog ez ahogy látom, de nekem mindenképpen új és tetszik :) Már be is pakoltam egy-két hasznos dolgot, köszi a videót :)

 2. ugyan nem editor, de ha már gyorsabb munka, ideillik a Glass2k c. programocska is

  Glass2k : Chime Softwares

  ami win alatt egy ablakot tud x%-ban átlátszóvá varázsolni, pixelpontos sitebuild során elengedhetetlen segítőtárs, tegyük a böngőt (benne azt a dizájnt amit éppen sitebuild-elünk) 50% átlátszóvá. majd húzzuk az egészet a dizájnt tartalmazó ps/firework stb. fölé, a kettő közti különbség sokkal könnyebben felfedezhető… ill. beállítható/kiküszöbölhető pl. firebuggal

  üdv Csaba

 3. Köszi a tippet, tényleg hasznos eszköz ez is. :)
  (a link rossz volt, javítottam a hozzászólásodban)

 4. Nem rossz. De a notepad++ pl nekem nem jön be. AMit én zseretek, az a PsPad. Annyi hibája van csak, hogy a blokkok összecsukásást, kinyitását nem tudja. Alt+SPACE -re viszont frankó kódválasztó van benne.

 5. E mellett az egyes „fejlesztői környezet” megoldások az „autocomplete” lehetőségükkel esetenként tovább gyorsíthatják a munkát, főként ha a megfelelő foglalt szót kínálják számunkra. (lásd UltraEdit vagy Komodo free).

 6. Geany-ról sokan nem tudják, hogy olyan „snippeket” használ, amiket saját kézre is lehet állítani. Meg eleve van benne projekt kezelés, és a már egyszer használt vagy definiált függvényeket is képes kidobni mint kód lehetőséget, gépelés közben.
  Lehet külső alkalmazásokat is futtattatni az éppen szerkesztés alatt lévő kódra. Így akár kódszépítés, debuggolásra is jó.
  Szerintem a Geany egy jó configgal a leggyorsabb szerkesztő.

 7. Én még mindíg notepad++ párti vagyok, persze érdemes jól beállítani.

  Az egyik leghasznosabb beállítás a tapasztalatom szerint a következő:

  Toggle Bookmark :: ALT + LEFT ARROW
  Next Bookmark :: ALT + DOWN ARROW
  Previous Bookmark :: ALT + UP ARROW

  Így nagyon gyorsan lehet navigálni a kódban, csak az ALT és a nyilak segítségével.
  Amióta ezt használom, a code foldingot, már szinte el is felejtettem.

  Mivel egy időben mac-en is dolgoztam és ott a TexMate-ban a kód kiegészítés az ESC gombon volt, ezért az n++ ban is arra raktam, így sokkal kényelmesebb mint két gombot nyomkodni.
  A n++ -ban a kódkiegészítés nem olyan jó mint egy bizonyos programnyelvre optimalizált szövegszerkesztő esetén, viszont bármilyen dokumentumban az adott szöveg összes előforduló szavára működik, így a hosszú változónevek esetén a leghasznosabb.

  A harmadik pedig a QuickText plugin, ami CTR + ENTER-el működik, ennek segítségével nylevenként könnyen beállíthatunk egyszerűsítéseket, például az AS3-asban a
  pac – ra nálam kapásból megcsinál egy alap class vázat, amit utána már csak „ki kell tölteni”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét