elRTE jQuery alapu WYSIWYG HTML szerkeszto INGYENES!

Na végre! Pályafutásom során majd minden projektem egyik bosszús pillanata mindig az volt, mikor az admin oldalba beépítettem a szerkesztőt. Mondjuk ezzel önmagába nem is lett volna nagy gond, de pl. mikor filebrowser -re volt szükség jött a gond.

Mi is lenne a legjobb megoldás … végül is bármit használjunk (TinyMCE, FCK) a filebrowser kiterjesztése nem ingyenes, az ingyenes alternatívai pedig csapnivalóak. Ezeknek a fényében talán érthető hogy megörültem elRTE nevű ingyenes (opensource) jQuery -re alapuló szerkesztőnek. Mindenkinek bátran ajánlom, igaz elég keveset teszteltem, de kipróbálni mindenképpen érdemes!

Jó kódolást mindenkinek!

7 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nagyon Szépen köszönöm/köszönjük az információt!
  A Lényeg hogy Tamás Viktor Jóvoltábol tud MAGYARUL is! :)

 2. Hi from elrte/elfinder team! :)
  we are glad our product is usefull for you!
  And thanks for translation!

 3. Igen! Néztem a hu.js fájlban a nevét Viktornak és a Total Studio nevet is láttam mellette :) Köszönöm szépen a tutoriált! Viktornak pedig a honosítást :D Milyen kicsi a világ?! Igaz Harder? :D

 4. Hát igen, a múlt ősz óta én is áttértem rá teljesen. Az egyik fórumon irkáltunk is ilyesmiről elég sokat, és még privátban is beszédtéma lett a wyswyg editorokból, hogy ki mit és miért használ. Főként akkor jön ez elő – mert általában a fapadosabbnál +1-el jobb kategóriában akár a fck/ck vagy a tájni is megfelelhet, de amikor már mondjuk normális képfeltöltő kiterjesztés is kell, nah, onnantról kezd horrorisztikus lenni a dolog.

  Igazából már ott tartottam, hogy akkor inkább fejlesztek egy sajátot, ami normálisan működik és ekkor ajánlotta valaki ;) ezt az aranyos kis cuccot. Persze akkor még kisebb verzióval, de igen hálás vagyok neki, mert gyorsan és egyszerűen meg lehetett oldani vele mindent.

  Egy apróság azonban lemaradt a cikkből. Ez pedig a plugin, méret, sebesség.

  Ugyan a fizetős versentársak mellett szól, hogy rengeteg – szintén nagyrészt – fizetős plugin/modul van hozzá, bár ezek minősége, testreszabhatósága, használhatósága, integrálhatósága eléggé felemás.
  Az elRTE-hez kevés plugin van, igazából egyről beszélnék, ez a filekezelője, a finder. Ilyen verzióban ez egy használahtó, ingyenes és okos dolog, ráadásul bemásolod és kb 2 sorbol konfigurálható is.

  Méret. Igen-igen. Ez nem csak arról szól, hogy 500 kbyte az egész csomagolva és kibontva is mindene másfél mega, de a konkurenciánál még így is fele vagy harmada, a file-ok számáról meg már nem is beszélnék. Egy közepes alapvető tájniemcée-ben akár több száz file is lehet, struktúrálisan pedig semmi nincs ilyen értelmesen rendezve mint itt.

  Sebesség. Ez alapvetően kellhet, hiszen a sok nulla tudású de admint akaró ember már kap is a telefonhoz ha azonnal nem jelenik meg neki az editor.. persze mire felhiv és felveszem, addigra már megjelenik, de bejelenti a hibát azért…
  A sebességek azt mutatják, hogy a régi öreg ersenyzők olyanok mint a régi öreg autók, döntő többségében csillognak még, de valójában sebességben meg sem közelítik a társukat.

  Összegezve én ezt ajánlom mindenkinek.

 5. Jaj igen! Ezelott en alltalaban a FCK -t hasznaltam a Finder -el. Rendesen mar gyuloltem mikor elkezted felmasolni a projektet vagy adtam egy checkoutot a SVN bol s alegtobbet ezzel az editorral feszodott. A tinyMce kisebb s talan gyorsabb abban viszont nem igazan van hasznalhato finder. Amugy arrak kaptam valami iBrowser kiterjesztest de sajna az ujabb tiny -val nem akar elindulni. Fexelni nem szeretnem mert nem azert hasznalok eloregyartott cuccokat, hogy nekikaljam modositani. Akkor inkabb irok ujjat.
  No de ez mar mind a multe … remelem lesz jovoje ennek a elRTE -nek s nem egy ujabb nagycelokra toro cucc ami egy even belul csak a google cache-ben lesz meg!

 6. Sziasztok
  Olyan kérdésem lenne hogy lehet kikapcsolni benne hogy ha a szöveg közben entert nyomok akkor ne új DIV-et kezdjen csak simán bekezdést(P)??

  amúgy szuper egy szerkesztő és jól alakítható is, csak ezt az egyet nem találtam meg benne.

  A válasz jöhet ide is és a cszlak(kukac)gmail(pont)com-ra is.

  Előre is köszi a segítséget.
  cszlak

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét