“Dark hatások” – Az éj ragyogó szemű szörnye


Amy Lee képét fogjuk használni ebben a tutorialban, egy pici vámpíros hatást adunk a hölgynek. Lehetőleg te is világos szemű alanyt válasz ennek a hatásnak az eléréséhez, mert azon jobban fog érvényesülni. Ha mégis sötét szemű az alakod akkor előbb színezd át a szemét világosra…

1. lépés

Nyissd meg a képet és duplikáld a réteget (Ctrl+J) -ezen a rétegen fogsz végig dolgozni- majd nyisd meg a Hue /Saturation ablakot. (Ctrl+U vagy Image>Adjusments>Hue/Saturation). Itt állítsd a Saturation-t a minimumra, ahogy a képen is látod.

2. lépés
Válasz ki a radírt, Eraser Tool-t, és a vastagságát állítsd 5px-re, de kisebb mérettel is dolgozhatsz. Én puhaszélű ecsetet választottam, mert úgy nem lesz majd olyan nagy az kontraszt az arc és a szem között. Még mindig a fekete-fehér képen dolgozva törüld ki a szivárványhártyát és a szembogarat, hogy az alatta lévő réteg előtűnjön.. Mást nem kell.

Nos ha ezzel megvagy, akkor valami hasonlót kell kapnod:

3. lépés.

Válaszd még mindig a színtelen réteget és állítsd Brightness-t és a Contrast-ot is minimumra.

És íme a végeredmény:

A szöveg: Bastarda, félkövér, dőlt, Inner Shadow és Outer Glow ízlés szerint :-)

Forrás: 70 horror blood and gore effects – photoshop tutorials

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Ebben a tutorial-ban a a felhőket tesszük egy kissé izgalmasabb színűvé.1. lépésCsakúgy, mint általában, nyissd meg a képet a PS-ben. Természetesen a …

 • Ennek a tutorialnak a segítségével elsajátíthatjuk, hogy hogyan adjunk a képünknek kékes fényű színhatást. Avagy hogyan is legyen egy kicsit “Dark”-osabb a képü …

 • Ebben a leírásban “Tinta hatás” I. tutorialban lévő színhatást tanuljuk meg, csak épp egy másik módszert fogunk alkalmazni. Talán a haladóknak ez a tutorial is n …

 • Ebben a tutorialban Britney Spears kisasszony fog nekünk segíteni. Az ő segítségével színes csíkos hátteret fogunk létrehozni.Ilyen volt is ilyen lesz ma …

 • Néhány egyszerű lépéssel szeretném megmutatni, hogyan lehet bármilyen alakzathoz szöveget igazítani Photoshopban.1. LépésNyisd meg a képet, ami körré sze …

A cikket beküldte: Roxana (http://)

25 hozzászólás

 1. eszter says:

  ilyeneket honnan lehet letölteni? :S

 2. BonFire says:

  Az azért mégiscsak elgondolkodtató, hogy egy “tutorial” című oldalon mindenki kész megoldásokat keres (grafika, kép, animáció). Ráadásul, ha már a kész kell neki, mert nem tudja, vagy nem akarja elkészíteni, még meg sem tudja fogalmazni, hogy mire van szüksége. Mintha mindenki gondolatolvasó lenne. Jó lenne, ha egy kicsit önállósodnának a látogatók, és újra nekilátnának dolgozni. Akinek nem inge, természetesen ne vegye magára!

 3. Roxana says:

  Kedves Eszter!

  Ha megírod, hogy pontosan mit is szeretnél letölteni, akkor szívesen segíítek:-)

  Amúgy pedig egyetértek az előttem szólóval :-) Probáld a képet magad megcsinálni és nem készen leszedni. A tutorial egyáltalán nem nehéz, menni fog :-) Másrészt sokkal nagyobb lesz az örömöd, ha te magad készíted el, mert akkor az majd a te kezed munkáját dícséri és nem másét :)

 4. Ezt nem értem….. Van aki képeket jön ide leszedni? Ez nem képtár…., ez a Tutorial.hu!

 5. Tankcsapas says:

  Sziasztok!

  Én is szeretnék egy ilyen képet egy szép lányról (de nagyon szép legyen) és kicsit világosabb legyen a kép, de ne legyen túl világos és a szeme zöld legyen de ne olyan nagyon sötét.
  Az e-mail címemre küldjétek, de ha lehet ne legyen nagyon nagy méretű, mert egy közösségi portálra akarom feldobni, hogy menőzni tudjak vele.

  A viccet félre téve a tutorial nagyon jó és köszönöm szépen.

  További szép napot.

  Tankcsapas.

 6. Roxana says:

  Nagyon szívesen, vedd hasznát :-) És az általad készített képekkel már menőzhetsz :))

 7. Rolleeee says:

  én azt a Brightness-t és a Contrast-ot nem találom hogy hol van!! tudna valaki segíteni Photo Shopcs3-om extended-em van !! előre is köszönöm

 8. BonFire says:

  Tessék szépen szisztematikusan végignyálazni a menüket, meg fogod találni! Azért ennyire nem kéne restnek lenni!

 9. IceGun says:

  Nekem a felirat teccik…. ezt a színárnyalatot a szöveg körül sehogyse tudom eltalálni….

 10. BonFire says:

  Oda van írva, hogy miből áll. A betűtípus és a stílusok. Annyit még elárulok, hogy a betű színe #373a17. A ragyogásé pedig #bdbf8e. Most már tényleg mindent tudsz ;-)

 11. Roxana says:

  Hajrá IceGun :-)
  BonFire köszi a segítségeket, kommenteket. Sajnos mostanság keveset vagyok gépnél, így csak nagyon sokára tudok reagálni. Még jó, hogy itt vagy:-)

 12. IceGun says:

  Thx a tippeket!!!

 13. ViZion says:

  BonFire-nek igaza van. LUSTÁK VAGYTOK!
  IceGun eszedbe jutott, h lemented a képet és PS-el kiméred a színeket? Yah, ismerni ké’ne a programot, de kérdezni könnyebb, mint gondolkodni. Ez minden lustára vonatkozik.
  Csak az a jó tutorial ahol minden panelt képpel felraknak? ehhh…
  Forrásképeket letölthettek ha símán a gugliba beírod h. beauty woman… de nem akarok tippeket adni, szenvedjetek!
  A linkeket tartalmazó kommentem nem jelent meg, ezé’ linket nem írok…

 14. The Ori says:

  Sziasztok. Tudjátok énis okoskodok iesfélékkel és lenne pár kérdésem.
  Ha mondjuk eggy fekete fehér képre csinálok eggy embernek színes szemet, és mondjuk hogy erősebbre veszem a szem színének telítettségét, miért zöldesedik, sárgásodik e la kék szem?! Megpróbálltam már hogy nagyon kicsit emelek csak rajta, meg hogy színkorrekciókkal, de semmi:S. Valakinek van épp kézkláb ötlete?

 15. BonFire says:

  Egy bizonyos telítettségi határon túl ez a digitális képfeldolgozás egyik kellemetlen velejárója. Gyakorlatilag a telítettség extrém módon való növelése hasonlít a kontraszt növeléséhez. Minél jobban erősítjük, annál kevesebb árnyalatunk lesz, míg végül csak az alap színárnyalatok maradnak meg. Piros, sárga, kék, zöld, bíbor. És mivelhogy a színárnyalatok nem egyértelműen sorolhatók be egy színbe – hol a határvonal a piros illetve a narancs között? – mindig az az árnyalat lesz dominánsabb, amiből több van. Pl egy kékeszöld árnyalat el fog billenni az egyik irányba, attól függően, hogy a kék vagy a zöld fordul elő benne nagyobb arányban. Továbbá extrém esetekben azért lesz a kék szemből sárga, mert kifordulnak a színek, és az eredeti szín komplementere jelenik meg.

 16. The Ori says:

  ÉÉééértem. És köszönöm is :D. 1 kérdésem lenne még, hogy kép összevágással szerencsétlenkedek, és nem akar sikerülni 3 képről eggy képre bevágni az embert 1 háttér mögé :S. Ha esetleg ehhez értesz és van felesleges időd szivesen venném tanácsaid, ill. segítséged. Ha ráérsz akkkor íírj és megadom az msn em. Előre is kössz, The Ori

 17. BonFire says:

  Szívesen segítek, de nem MSN-en, mert olyan nekem nincs. Inkább itt, a fórumon. De írd le, hogy konkrétan mivel gyűlt meg a bajod, mert az, hogy “nem sikerül” nagyon tág kategória. Az alakok kivágására és háttércserére itt is, és az én oldalamon is találhatsz tutorialt. Keress rá, vagy lapozgass vissza a régebbi cikkek között. Meg fogod találni.

 18. BonFire says:

  Vedd ki a pipát a “Use Legacy” jelölőnégyzetből! Úgy már menni fog a 150.

 19. Bencsi says:

  Szia Roxana!!

  Nagyon jó tutorial, de nekem sajna vmiért nem jó.
  Amikor a Brightness Contrast ra megyek, és ott kell beállitani h -150 + 100,
  brightnessnél nekem max -100at enged és ezáltál nem jó sikerül a képecske

 20. Bencsi says:

  Éértem, de nekem amikor használom a Brightness and contrastot akkor nincs olyan hogy “Use Legacy”.

 21. Bencsi says:

  Esetleg hol tudom még megtalálni az az “Use Legacy”- t?

 22. ViZion says:

  CS2-nél is 100-ig van a skála, ott nincs legacy sem.
  Egyszerűen lehúzod -100-ra, OK, majd újra fényerő/kontraszt, és (csúszkák immár 0/0-án újból) lejjebb húzod ismét. Vagy ha ez nem tetszik, akkor dobj fölé egy korrekciós fényerő/kontraszt réteget, és utána állítgasd a képen. :)

 23. BonFire says:

  Nekem ez a 2 sz. kép alapján igencsak CS2-nek tűnik! A CS3-ban valahogy nem ilyen a layer paletta.

 24. ViZion says:

  BonFire: nekem is annak tűnt, de nem! Vagy igen, de akkor a magyarban nem! :)

Szólj hozzá
a “Dark hatások” – Az éj ragyogó szemű szörnye c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>