Fotón lévő tárgy átszínezése


Ezzel a tutorral megmutatom, hogyan tudsz átszínezni pl egy autót a fotón.

1. A tutorhoz szüséges e kép letöltése!
Jobb klikk a képre és “Kép mentése más néven”1.) Nyissuk meg az újonnan letöltött képünket “FILE > OPEN” (CTRL+O).2.) “LASSO TOOL” segítségével rajzoljuk körbe az autónkat ilyen formán .Duplázzuk meg “BACKGROUND”-unkat , jobb klikk a “BACKGROUND” layerünkre , és “DUPLICATE LAYER…”3.) Most fordítsuk meg a kijelölésünket “SELECT > INVERS” (CTRL+SHIFT+I) [a].Most ismét menjünk fel a “SELECT > FEATHER” (CTRL+ALT+D) és itt adjuk meg értéknek azt, hogy 1 [b].Majd nyomjuk meg a delete billentyűnket.[a]

[b]4.) Szüntessük meg a kijelölésünket (CRTL+D) utána “IMAGE > ADJUST > DESATRUATE”Ezt a képet kell látnunk.5.) Most a következő lépésben adjuk meg az autó új színét. Legyen az a szín a #8A6C02, tehát ezt a színt állítsuk be a “FOREGROUND COLOR”-unknak . Csináljunk egy új layert “CREATE NEW LAYER” és töltsük ki a megadott színnel a Layer-t. Nyomjuk meg a (CTRL+G)6.) A “Layer 1″ layer-ünkön változtassuk a következőket “Normal ==> Soft light” “Opacity : 100% ==> 85%”-ra7.) Elérkeztünk az utolsó fázishoz, a radír használatához. Radírunk segítségével töröljük ki azokat a beszínezett területeket, amelynek nem úgy kéne kinéznie ( visszapillantó , gumi , felni , lökhárító stb . )ÉSSS VOILA!! Kész is volnánk.Sok sikert a tutorhoz.

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Megmutatom hogyan tudod szimulálni a hanghullámot, talán a legegyszerűbb módon … :)1.) Nyissunk egy új fájlt 450*250 72 dpi, és fekete háttérrel. Az újjonn …

 • Most nyúljunk vissza a történelemben, és elevenítsük fel hogy hogyan is nézett ki a penna, a mai golyóstoll megfelelője.1.)Nyissunk egy új lapot 120*120 px 7 …

 • Némelyikőtökben felmerülhet a kérdés. Ez lehetséges??? De még mennyire hogy lehetséges! ÉS ez amit most bemutatok , csak az egyik megoldás. A tutorhoz szü …

 • Ez a rövid tutor egy elég szép és desinges gombkészítéshez tanít meg . 1.) Hozzunk létre egy 124*124 px 72 dpi felbontású fehér hátterű üres lapot. Csinálju …

 • Biztos mindenki látott már D.I.S.C.O-ban lézer fény effektet (szerintem nagyon jól néz ki) fQleg ha a füstgép is üzemel és a terem tele van füsttel …1.) Ny …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

18 hozzászólás

 1. Kovács vivien andrea says:

  cool

 2. tothlilla says:

  remélem jo

 3. Kakarotto says:

  nekem magyar megtudná mondani valaki hogy az Adjust hol van?

 4. BonFire says:

  Image menü, második pont. Azt hiszem közvetlenül a “Mode” alatt. Régebbi verziókban Adjust, az újabbakban Adjustment…, ami ugyanaz pepitában. Érdemes egyébként legalább a gyakrabban használt gyorsbillentyűket megtanulni, mert úgy sokkal gyorsabb a munka. Mindig oda vanna írva a menüpontok mellé. Itt pl a CTRL+SHIFT+U, amivel ugyanezt az eredményt érheted el.

 5. Lilla says:

  Could not complete the Desaturate command because the strach disks are full. <–WTF???

 6. Harder says:

  kevés a hely a winchestereden, úgyhogy mikor a photoshop-t indítod gondolom gyorsan betelik az átmeneti fájllal. Megoldás: szabadíts fel helyet a meghajtódon.

 7. Csabi says:

  odaig eljuttam mig a radirt hasznalni kell ki is torlom ami mas szinu kel legyen visszapillanto kerek stb de utana hogy lesz mas szinu az auto?

 8. BonFire says:

  Az 5. lépés a színezés tematikailag megelőzi a 7-et, a radírozást. Ott pedig világosan le van írva a teendő. Új réteget csinálni és kitölteni egy színnel.

 9. Csabi says:

  meg van:) az zavart meg h a tutorba is az a barna jott ki s nekem is de neki utana mar a lila s akor rajottem:) h mas szinnel van kitoltve a layer

 10. PepeG says:

  Az a gondom hogy egy másik autórol tettem már az autómra lökhárítót meg spoylert és azok eredetileg sötétebbek az autóm eredeti szinénél és ha igy próbálom kiszínezni akkor is sötétebbek maradnak. Ha valaki tud segítsen.

 11. BonFire says:

  Szerintem a Dodge toollal dörzsölgesd át, persze csak finoman. A fenti eszköztárban állíts be egy 10-15%-os értéket, és azzal. Másik lehetőség, hogy fölé pakolsz egy új réteget, amit fehérrel töltesz ki, és valamilyen világos blending módot választasz, Screen, Lighteen, Soft Light, Hard Light, Vivid Light, Linear Light, Pin Light. Lehet, valamit kihagytam, mindegyik egy kicsit másképpen hat, más színeket emel ki. Ezt ki kell kísérletezni.

 12. PepeG says:

  Köszi a segítséget,de lenne még 1 kérdésem: Légbeömlőt a meg matricákat hpgyan lehet rá rakni??

 13. BonFire says:

  Hát alkatrészre a Google képkeresőjében megpróbálkozhatsz a “car parts”, vagy “car+parts” keresőkifejezéssel. A matricák meg “matrices” kereséssel, esetleg, habár inkább konkrét képet kéne keresni, pl egy reklámot, amit felhasználhatsz.

 14. Anti says:

  Helló!

  Először is köszönöm szépen a tutorialt, de akadt egy kis gondom.
  Ez pedig az 5. résznél van “Csináljunk egy új layert “CREATE NEW LAYER” és töltsük ki a megadott színnel a Layer-t. Nyomjuk meg a (CTRL+G) ,, A foregroundban kiválasztom, hogy milyen szín legyen és csinálok egy új layert, de ott hogy tudom kitölteni azzal a színnel, amit én kiválasztottam? mert nekem nem sikerül. Ja igen is a 6. rész “A “Layer 1″ layer-ünkön változtassuk a következőket “Normal ==> Soft light” “Opacity : 100% ==> 85%”-ra,, Ezt megcsinálom, de nekem semmi nem változik. Remélem tudtok segíteni.
  Válaszotokat előre is köszönöm!

 15. ViZion says:

  nem a ctrl+G -t kell nyomnod… A tutorial kb. 6-7-es PS-el készült. Neked ha újabb van, akkor alt+backspace-t kell nyomnod, ez tölti ki a festőszínnel a kijelölést.
  Még egyszerűbb, ha a festeni kívánt részeket kijelölöd, ctrl+J csinál ebből új réteget, ctrl+u-val a színezet/telítettség menübe kerülsz, itt lehet még próbálkozni. Ha bekapcsolod itt a kifestést (colorize) akkor a réteg keverési módjával, áttetszőségével is lehet érdekeseket alkotni.

 16. Mana says:

  Csáó csáó! Én arra lennék kíváncsi, hogy ha van pl. egy matt piros autóm, akkor hogy tudok belőle élethű matt fehéret csinálni. Vagy mondjuk egy metál pirosból metál fehéret. Mert úgy vettem észre, hogy ezekkel a rétegekkel való átszínezésekkel meg a hue/saturation módszerekkel ugyan látványos különbségeket lehet elérni, eget rengető eltérés mégsem lesz a színekben. Igazából majdnem, hogy csak árnyalatokkal lehet játszani. Ha valaki le tudná írni, hogy hogy lehet fekete, sötétkék, piros, stb… színű tárgyakból mondjuk fehéret, sárgát vagy valami világos színűt kreálni, azt nagyon megköszönném. Előre is köszi szépen.

 17. BonFire says:

  Én is írtam már erről cikket. Általában pont fordítva szoktuk csinálni. Mondjuk egy ezüstszínből csinálunk bármilyen mást. De a te kérésed is megoldható, csak fordítva kell csinálni. Kész recept nincs rá, hiszen két egyforma kép sincs.

  Mindenképpen az Adjustment rétegek használatát ajánlom, hiszen így bármennyit el lehet pepecselni a beállításokkal, nem a pixeleket barmoljuk. Ha én fehér autót szeretnék, megpróbálkoznék a Black&White Adjustment réteggel elsősorban. Lehet a Hue/Sat réteget is használni; ebben az esetben a Saturation csúszkával színtelenítünk. Esetenként több Adjustment réteget egyszerre kell alkalmazni. A sötét/világos árnyalatok beállításához igen jól használható a Levels vagy a Curves Adjustment réteg.

  Az egyetlen probléma a nagyon sötét színnel van. Ha egy szín totál fekete vagy sötétkék, hiányzik az elemek kontrasztja, mivel a kontrasztot a sötét/világos részek különbségei határozzák meg. Ilyen esetben a képi információ elégtelen. Nincs rajta mit kiemelni. Ha világosítjuk, az egész változik. Egy középszürke #808080 színtől sötétebb árnyalattal nem érdemes dolgozni. Ha mégis, meg kell tudni utólag rajzolni a képről hiányzó elemeket.

 18. zoltan0804 says:

  Köszönöm, jó tutorial!

Szólj hozzá
a Fotón lévő tárgy átszínezése c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>