JQuery képgalériák és diavetítések


A javascript gallériak és diavetítések rendkívül gyakoriak a portfóliós oldalakon és egyéb oldalakon kepék tartalmak megjelenítésere. Ezek közül is a legnépszerűbbek a jquery-ben írottak. Ez érthető hisz ez a keretrendszer az elmúlt években hihetetlen népszerűségnek örvend.

Rengeteg ilyen listát láthattok a weben, én megpróbálok egy tapasztalatra épülő listát összeállítani. Egyesekkel én is dolgoztam míg másokkal a kollégáim tették látványosabbá oldalaikat. Leírást találtok a hivatalos honlapokon.

1. Galleria

Honlap :: Demo

2. GalleryView

Honlap :: Demo

3. Easy Slider

Honlap :: Demo

4. Image Flow

Honlap :: Demo

5. jQ Gall View

Honlap :: Demo

6. prettyPhoto

Honlap :: Demo

7. jFlow Plugin

Honlap :: Demo

8. slideViewer

Honlap :: Demo

9. ScrollShow

Honlap :: Demo

10. Supersized

Honlap :: Demo

11. Supersized

Honlap :: Demo

12. Simple jQuery Slideshow

Honlap :: Demo

13. CrossSlide

Honlap :: Demo

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Az előző cikkemben mindenféle galéria scriptet mutattam nektek. A mostani cikkben csak kimondottan lightbox szerű scriptek, pluginok lesznek természetesen jQuery …

 • Egy listát készítettem egy pár jQuery tooltip plugin -ról. Leírást ne keressetek, hisz hiszem és vallom: a legjobb leírás, ha a készítő oldaláron elolvassuk a do …

 • Egy kis grid és tábla gyűjtemény. Nagyon hasznosak tudnak lenni, pláné ha beck-end -t fejlesztünk. Remélem mindenki megtalálja a magának valót.1. jQGrid …

 • Egy pár grafikon illetve diagram készítő scriptek és mini alkalmazások. Először úgy gondoltam ha csak javascript alapú alkalmazásokat teszek a cikkbe, de rájötte …

 • Egy új SEO extension (plugin) jött ki Chrome alá, amire azt kell mondjam hogy nagyon jó, talán a legjobb amit eddig láttam.A képek önmagukért beszélnek, a vi …

A cikket beküldte: Gombos Lorand (http://)

13 hozzászólás

 1. Többet kipróbáltam már, de leginkább a Gallerific tetszett, ezért több, mint fél éve használom. Könnyű és gyors.

 2. Sajna a cikk elobb felkerult, mind szerettem volna. Sok jo script kimaradt meg esetleg irjatok ti mit hasznaltok.
  En szemely szerint nagyon szeretem a lightboxokat. Rendkivul egyszeru hasznalni, s 10 projektbol legalabb 8 – ban megfelel a kliensnek.

 3. Fefy says:

  Mivel én alapvetően jqery-t használok és nem akarom a framework-öket keverni (egy is bőven sok egy weblapra), így nálam a lightbox kiesett a prototype miatt, ezért inkább slimbox-ot használok. A készítője szerint 100%-os lightbox klón jqery alapokon (amit az eddigi használata során meg is tudok erősíteni).

 4. Szia Fefy
  A slimbox amir mondtal hogy szoktal hasznalni az nem jQuery alapu. Ezt irja a honlapjan ” written using the compact MooTools javascript framework”.
  Lightbox van ugy jQuery -re mind Prototypre. A jQuery alapu Lightbox a kovetkezo cimen erheto el http://leandrovieira.com/projects/jquery/lightbox/

 5. Fefy says:

  Lorand: csöppet elírtam (az a vacak 2-es… :P), mivel a slimbox 2-t használom (az 1 valóban mootools-os), ami jqery alapú: “Note: Slimbox 2 is now also available. It is using the jQuery library instead of MooTools.”
  A jquery-s lightbox-ot meg köszi (látszik, hogy régen néztem, de eddig a slimbox tökéletesen megfelelt :)).

 6. Megneztem igazad van. Mindenkeppen figyelmedben ajanlom ezt: http://www.shadowbox-js.com/, nekem nagyon bevalt, mar sokszor hasznaltam. Nem is tudom miert maradt ki a cikkbol.

 7. Joz says:

  Helló!
  Én a Galleria galériát akarnám, de nekem valahogy sehogy sem jön össze. Már a honlapot is nézegettem, csak az a gond, hogy nem nagyon tudok angoloul így azt sem értem. Ha valaki segítene nekem, azt nagyon megköszönném.

 8. Galleria letoltese
  Kicsomagolod
  A headerbe beteszed a jquery es Galleria scripteket:

  <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1/jquery.min.js"></script>
  <script src="galleria/src/galleria.js"></script>

  Betoltsz egy temat:

  <script>Galleria.loadTheme('galleria/themes/galleria.classic.js');</script>

  Kepek hozzaadasa(fontos, hogy egy bizonyos diven belul legyen):

  <div class="images"><img src="me.jpg"><img src="you.jpg"></div>

  Galleria script futatasa a divre amiben a kepek vannak:

  <script>$('.images').galleria();</script>

  Meg mindenkeppen nezegessed az oldalt s figyel a forraskodot, hogy ok mikeppen hasznaljak. Nem nagy ordongossek, csak figyelj minden reszletre s biztos vagyok benne, hogy el tudod inditani.

 9. Joz says:

  Nem sikerült, de azért köszi. :D

 10. Pöttyös says:

  Sziasztok.
  Lehet-e olyat csinálni, hogy én Photoshopban megrajzolok egy képgaléria skint, gombokkal, színekkel, stb., és valahogy a gombok funkcióit megadom? Tehát olyan kód kéne, ami csak a működést tartalmazná, a kinézetet nem. Egy már meglévő honlapra kéne galériát csinálni, olyan kinézettel, mint a honlap, és a webes galériák között nem találtam ilyet. Hogy bonyolítsam a dolgot, kéne egy mp3 player is:). Előre is köszi.

 11. Hat az mp3 -ra biztos kapsz egy plugint.
  A gallerie kinezete majdnem minden esetben CSS – ben van. Nezd meg a CSS -t s nezd meg milyen kepeket hasznal az illeto plugon majd azt rajzold meg photoshopban ugy ahogy szeretned s helyettesits a kepekkel amiket a plugin hasznal.

  Sok sikert.

 12. djbobo says:

  Szerintem az első semmit sem ér… egyáltalán nem működik… :(

 13. Harder says:

  Most néztem meg és remekül megy, elérhető, működik win/osx és több böngésző alatt is, úgyhogy vagy kifogtál egy rossz időpontot amikor pont nem futott a demo vagy valami gond nálad van. Szerintem nézd meg újra mert jó kis galéria.

Szólj hozzá
a JQuery képgalériák és diavetítések c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>