Linképítéshez 3 ingyenes eszköz ajánló – 1. rész


Mindenki tudja – aki már épített linket – ,hogy a linképítés bizony egy piszkosul unalmas és monoton munka tud lenni. :) Ezen még az segít, hogy a magyar katalógusok közül egyre több egyedi linkszövegeket kér, mely máshol nem található meg.

Talán annyit itt megjegyzék, hogy a alapvetően 2 nagyobb tábor van a linkkatalógusok tulajdonosai között:

Egyedi szövegek vs (részleges) duplikációk

 • Egy linkgyűjteménynek legyenek egyediek a szövegei Az egyik csapat azt mondja, hogy minden egyes linkgyűjteményben legyenek egyediek a szövegek, mert a Google rosszul tolerálja a tartalom duplikálást így mind neki (mármint a lingyűjtemény tulajdonosának), mind pedig a lapját a beajánlónak érdeke az egyedi szöveg.
 • Egy linkgyűjteménynek nem kellenek egyedi szövegek Ezt állítja a másik csoport. Általában érvként az életből hoznak példákat (lsd xy katalógus, régen fut, tök jó forgalma van, nagyrészt duplikált tartalmak és még sincs büntetés hosszú ideje, sőt..)

Persze átfedések vannak a 2 tábor között és még elég sok szempontot fel lehet hozni, hogy mi alapján lehet csoportosítani a gyűjtemények tulajdonosait, de az talán egy másik bejegyzés lesz egyszer.

Jómagam hajlok affele, hogy az egyedi és minőségi szövegek többet érnek, mint a fullos duplikálások.

Azzal a módszerrel viszont nem értek egyet, mikor 1-1 katalógusnál azt olvasom, hogy “mondatonként fogom ellenőrizni amit beküldtél és ha csak 1x is azonos szöveget találok más oldallal, akkor kiteszlek minden eddigi beajánlott oldaladdal együtt“.

Ez már az erős túlzás, teljesen felesleges szivatása a linképítőknek.

Egyedi szövegek írása kis segítséggel

Mivel az egyedi szövegeket többre tartom mint a duplikált tartalmakat, így linképítés során is igyekszem megtisztelni a gyűjtemények üzemeltetőit egyedi szövegekkel, főleg ha ezt ők is kérik.

Ám az egyedi szövegek elkészítése, megírása valami hihetetlenül unalmas, fárasztó – és valljuk be nehéz – munka, amikor arról van szó, hogy ugyanazt a pár mondatot kell mondjuk már 200-adszorra átfogalmazva leírni. Megkockáztatom, hogy ha csak úgy kútfejből csináljuk a szövegek írását, akkor előbb vagy utóbb ismétlődésekkel lesz tele és elég lassan is fogunk haladni.

… és itt jön az, hogy szeretnék Nektek ajánlani 3 megoldást, ami ezt megkönnyítheti. Az eszközöket időrendi sorrendben írom, ahogy én találkoztam velük.

Egyik sem fogja helyetted megírni a szöveget, minden egyes esetben Neked kell kitalálnod/megfogalmaznod és megcsinálnod a forrásanyagot.

Synonym Szöveg Generátor – Ingyen segítség linképítéshez

Az első program egy asztali, telepítést nem igénylő szoftver, melyet Netallica Chrome Ball Studió tulajdonosa tett ingyenes letölthetővé a SEO Fórumon illetve a honlapjukon (Synonym Szöveg Generátor – Ingyen letölthető szöveg generátor szoftver).

synonim-1

A program használata szerintem pofonegyszerű, mindenkinek menni fog. Az alap elgondolás az (és ez a későbbieknél is így lesz), hogy a szövegben egyes részeket, részleteket szinonimákkal lehet helyettesíteni. Az, hogy ezek a szinonimák mik legyenek, nekünk kell meghatároznunk.

A programablak közepén látható “BESZÚR” mezőbe kell majd beírni a mondat részeit (az szinonimákat is, pontosvesszővel elválasztva).

Az első képen látható, hogy egy pár részletben milyen szövegeket vittem be. Azokat a részleteket, melyekre szeretném, ha a program random dobálni ki eredményt, pontosvesszővel kellett elválasztanom. Tehát így nézett ki a művelet a szövegbevitel eleje:

Ma (ENTER)
8;nyolc;8 (azaz 8) (ENTER)
tutorialt;leírást;cikket;bejegyzést;hírt (ENTER)
írtam meg;tettem ki;pakoltam ki;publikáltam (ENTER)
a (ENTER)
lapra;site-ra;honlapra;website-ra;tutorial.hu-ra;weboldalamra (ENTER)

Ennek eredményeképpen, miután kész voltam és elkezdtem nyomogatni a lent található “szöveg generálása” gombot, jöttek az a variációk:

synonim-2

Mint a képen is látható, nincs 2 azonos mondat, szépen dolgozik a program. A “Súgó” gombra kattintva egy kicsit részletesebb leírást is találhatsz a program működéséről.

Szöveg generáló webmester segédeszköz

A következő alkalmazás már online elérhető és AlBrown-nak köszönhető, aki a Szöveg generáló webmester segédeszköz oldalon osztotta meg eszközét a nagyközönséggel.

szoveg-generator-online

Az eszköz hasonló módon működik, mint amit az előbb bemutattam, talán legnagyobb különbségnek azt tartom (az online működés mellett persze), hogy itt a szöveget nem soronként kell felvenni, hanem egy szögletes zárójelbe kell elhelyezni az alábbi módon (kulcsszavakat egy ALT+124-gyel elválasztani).

Ma [8|nyolc|8 (azaz 8)] [tutorialt|leírást|cikket|bejegyzést|hírt] [írtam meg|tettem ki|pakoltam ki|publikáltam] a [lapra|site-ra|honlapra|website-ra|tutorial.hu-ra|weboldalamra].

Ezt a szövegrészletet bemásolva és a “Szövegek generálása” gombot megnyomva kaptam 139 darab variációt, az alábbi módon:

1. hossz: 46
Ma 8 (azaz 8) hírt írtam meg a weboldalamra.

2. hossz: 47
Ma 8 (azaz 8) tutorialt tettem ki a website-ra.

3. hossz: 54
Ma 8 (azaz 8) tutorialt publikáltam a tutorial.hu-ra.

4. hossz: 39
Ma 8 cikket tettem ki a tutorial.hu-ra.

5. hossz: 36
Ma 8 hírt tettem ki a weboldalamra.

stb… mind a 139-t nem másolom be. :)

Az eszköz használata szerintem pofonegyszerű, bárki azonnal használni tudja, méghozzá igen hatékonyan. A tapasztalatok szerint – ha megfelelően sok szinonimát használsz – simán átmegy a szöveg a Copyscape-n is, hisz tényleg egyedi szöveget hozol vele létre. Így Te sem őszülsz meg, a Google is egyedi szöveget kap és a linkgyűjtemény tulajdonosa is örül.

A NetKezdő Szöveg Generátor elérhetősége: http://tools.netkezdo.hu/szoveg-generator/
AlBrown fejlesztői blog: http://rate314-albrown.blogspot.com/ (Már az RSS olvasómban van)

A 3. eszközről a cikk 2. részében fogok írni, úgyhogy folyt. köv… :) Addig is nagy köszönetet szeretnék mondani mindkettőjüknek, mert remekük használható, hasznos programokat tettek mindenki számára elérhetővé és e 2 programból vett ötleteket egészítettem ki, mikor létrejött a 3. eszköz.

Forrás

Kapcsolódó bejegyzések:
 • A minap írtam meg ennek a cikknek az első részét, amiben 2 programról volt szó (Synonym Szöveg Generátor a Chrome Ball Stúdiótól és az Online Szöveg genetáror a …

 • A webdesigner depot-on jelent meg nemrég egy jó kis gyűjtemény 15db HTML5 és CSS3 generátor szolgáltatást felsorolva, amik között vannak tényleg jók és hasznosak …

 • ha WordPress oldalhoz szeretnél egy új theme-t, nagyjából az alábbi lehetőségeid vannak:1.) Elkészíted magadnak 1.1) Felépíted nulláról 1.2) Átalakítasz …

 • Ma kollegámmal belefutottunk egy új project kapcsán abba, hogy egy lapról sitemap-t kellett volna generálni, de amit eddig használtunk ( Create your Google Sitem …

 • Viktor (Totalstudio) barátom írt egy nagyon jó facebook-os tutorialt arról, hogy lehet egyedi (skinezett) Facebook Likebox-t készíteni. A leírás nagyon részletes …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

7 hozzászólás

 1. Vízipipa says:

  Ez nagyon hasznos volt. Szerintem használni is fogom. Pont most akarok egy kis link építős hadjáratot folytatni. :)

 2. Harder says:

  Örülök, ha hasznosnak találtad. :)

  Ajánlanék még egy linket/leírást, ami a témához kapcsolódik és hasznos: Amit a Link -ről tudnod érdemes – SEO Fórum.

  Itt sZeKo jól összeszedte azokat az alapfogalmakat, amelyek szükséges a linképítéshez.

 3. asam9 says:

  Szintén köszi a megosztást, tényleg sok időt lehet vele spórolni, csak nagyon oda kell figyelni a szavak ragozásaikor :)

 4. sYska says:

  Mikorra várható a folytatás? Tűkön ülök, hátha az valami még jobb program lesz. :)

 5. Harder says:

  Ma fog megjelenni a 2. rész. :)

 6. Harder says:

  Sajnos nem fog összejönni ma, sorry. :( Igyekszem holnap befejezni és kitenni a lapra.

 7. Harder says:

  Kint van a cikk, sajnálom hogy nem sikerült addigra kitenni, amikorra ígértem :S
  Linképítéshez 3 ingyenes eszköz ajánló – 2. rész

  Viszont reményeim szerint a programot hasznosnak fogod találni. :)

Szólj hozzá
a Linképítéshez 3 ingyenes eszköz ajánló – 1. rész c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>