ZimmWriter futtatása Mac-en UTM segítségével – ingyen!

Sok Mac felhasználó szembesül azzal a problémával, hogy nem tudnak bizonyos Windows-only alkalmazásokat futtatni a gépükön. Ha te is így vagy ezzel, van egy jó hírem: bemutatom, hogyan futtathatod a ZimmWriter-t a Mac-eden, és mindezt teljesen ingyen, az UTM segítségével!

A bejegyzésben található információkat a „Ranking Tactics” youtube csatorna egyik videójában láttam, ebből született ez az írás. Ha a videó érdekel és megnéznéd eredeti angol nyelven, akkor ugorj egyből a bejegyzés végére!

1 Mi ez a 2 szoftver?

1.1 UTM (virtuális gép)

Az UTM egy virtuális gép létrehozására használható szoftver, ami lehetővé teszi Windows futtatását Mac-en. Ellentétben más megoldásokkal, mint a Wine vagy a Parallels, az UTM kevés erőforrást igényel, és teljes Windows élményt nyújt, ráadásul teljesen ingyen.

Az UTM használata több előnnyel is jár:

 • Ingyenes: Nem kell fizetned a Parallels vagy más virtuális gépekért.
 • Kevés erőforrás: Nem fogja leterhelni a Mac-ed, így más alkalmazásokkal is zavartalanul dolgozhatsz mellette.
 • Teljes a „windows” élmény: A ZimmWriter és más Windows-only alkalmazások futtatása simán megy, mintha egy valódi Windows gépen dolgoznál.

1.2 ZimmWriter (AI szövegíró)

A ZimmWriter egy AI-alapú tartalomíró eszköz, amely OpenAI GPT-3.5 és GPT-4 modellekkel lehetővé teszi a felhasználók számára a tömeges tartalomgyártást. Különleges funkciói közé tartozik a valós idejű SERP scrape-elés, az azonnali WordPress publikálás és az egyedi prompt rétegezés.

1.2.1 Árazás és funkciók

 • Árazás: Havi 14.97 dollár, éves előfizetés 127 dollár.
 • Funkciók: 1-Click Writer, Bulk Writer, SEO Writer, Local SEO Buffet stb ..

A ZimmWriter átlátható árazást kínál, mellőzve a rejtett díjakat és adatgyűjtést. Plusz szolgáltatások, mint a ScrapeOwl és a Stable Diffusion AI képgenerálás, külön díjért érhetők el.

1.2.2 A ZimmWriter jellemzői

 • Alkalmazható számos Windows programban és weboldalon, például a Frase, Marketmuse, Hemingway, Grammarly, SurferSEO, Jasper mellett.
 • Internetről gyűjtött adatok felhasználásával ír szövegeket.
 • Egy weboldal URL-jének megadásával képes hosszú, SEO-optimalizált blogbejegyzéseket generálni élőben frissülő adatokkal.
 • Integrálható több SEO eszközzel, figyelembe véve a Frase, Surfer és MarketMuse kulcsszavait.

2 Lépésről lépésre: ZimmWriter telepítése UTM-mel

Ha szeretnéd a ZimmWriter-t a Mac-edre telepíteni, az egyik első és legfontosabb lépés az, hogy megszerezd az UTM-et, egy virtuális gép létrehozására szolgáló eszközt. Az UTM lehetővé teszi számodra, hogy Windows operációs rendszert futtass a Mac-en, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy a ZimmWriter, egy Windows-only alkalmazás, zökkenőmentesen működjön a Mac környezetben. Most bemutatom, hogyan töltheted le az UTM-et és miért érdemes ezt a módszert választanod.

2.1 UTM letöltése

 1. Keress rá az UTM-re: Az első lépés, hogy egy egyszerű Google kereséssel rákeress az „UTM” szóra. Az első találatok között megtalálható lesz az UTM hivatalos weboldala. Ez a legbiztonságosabb forrás a szoftver letöltéséhez, mivel garantálja, hogy a legfrissebb és legstabilabb verziót töltheted le.
 2. Látogass el a hivatalos weboldalra: Amint megtalálod az UTM hivatalos weboldalát, kattints rá, hogy belépj. Az oldal egyszerű és felhasználóbarát dizájnnal rendelkezik, így könnyen megtalálhatod a letöltési linket.
 3. Töltsd le az UTM-et: Az UTM hivatalos oldalán található egy világosan megjelölt „Download” vagy „Letöltés” gomb. Kattints rá, és várd meg, amíg a letöltés befejeződik. A letöltési idő függ a neted sebességétől, de általában pár percen belül el kellene készülnie.
UTM telepítése MacOS rendszerre

2.1.1 Alternatív letöltési opció: Mac App Store

Az UTM szintén elérhető a Mac App Store-ban, de itt 10 dollárba kerül. Fontos megjegyezni, hogy ez az ár inkább csak egyfajta támogatási díjnak tekinthető, ami hozzájárul a szoftver további fejlesztéséhez. Ha úgy döntesz, hogy ezen az úton haladsz, nem csak egy hasznos eszközt szerezhetsz be, hanem támogathatod is a fejlesztőket. Persze, ha csak kipróbálni szeretnéd az UTM-et, vagy szűkös a büdzsé, a hivatalos weboldalról történő ingyenes letöltés is teljesen megfelelő.

2.2 Virtuális gép létrehozása

Ahhoz, hogy a ZimmWriter-t Mac-en futtasd az UTM segítségével, az első lépés az UTM telepítése után a virtuális gép létrehozása. Ez a folyamat meglehetősen egyszerű, de mégis néhány fontos részletre kell odafigyelned, hogy minden zökkenőmentesen menjen.

Amikor az UTM alkalmazást már sikeresen telepítetted a Mac-edre, nyisd meg az alkalmazást. Itt találkozni fogsz a felhasználói felülettel, ami lehetővé teszi számodra virtuális gépek kezelését. Az UTM felülete intuitív, tehát könnyen navigálhatsz rajta, még ha nem is vagy jártas a virtuális gépek világában.

Keresd meg és kattints a „Create New Virtual Machine” (Új virtuális gép létrehozása) gombra. Ezzel elindítod a virtuális gép létrehozásának varázslóját, ami lépésről lépésre végigvezet a konfigurációs folyamaton. Itt többféle opció közül választhatsz, attól függően, hogy milyen operációs rendszert és milyen konfigurációt szeretnél.

A létrehozás során fontos döntési pont a virtualizációs módszer kiválasztása. Az UTM lehetővé teszi, hogy válaszd a „virtualize” (virtualizálás) opciót, ami különösen ajánlott, ha egy M sorozatú Macet használsz. A virtualizálás gyors és hatékony módszer a Windows futtatására, mivel közvetlenül használja a Mac hardver erőforrásait anélkül, hogy jelentős teljesítménybeli kompromisszumot kellene kötnöd. Ez a módszer különösen előnyös, mert alacsony erőforrás-igényű, így más alkalmazásokkal párhuzamosan is használhatod a Mac-edet anélkül, hogy jelentős lassulást tapasztalnál.

A virtualizációs folyamat során szükséged lesz egy ISO képfájlra is, amely az operációs rendszer telepítő médiumaként szolgál. Ebben az esetben a Windows 11 ISO fájlját fogod használni, amit egy másik alkalmazás, például a Crystal Fetch segítségével tudsz letölteni. De erről a következő fejezetben bővebben is szó lesz. Az ISO fájl letöltése után ezt a fájlt kell megadnod az UTM-ben, amikor a virtuális gép létrehozásakor az operációs rendszer forrását kéri.

Miután kiválasztottad a „virtualize” opciót és megadtad az ISO fájlt, folytathatod a virtuális gép konfigurálását. Itt beállíthatod a kívánt memória (RAM) méretet és a tárhely nagyságát. Fontos, hogy megfelelő erőforrásokat biztosíts a virtuális gép számára, különösen, ha olyan erőforrás-igényes alkalmazásokat, mint a ZimmWriter, szeretnél futtatni rajta.

2.3 Windows 11 ISO letöltése

Ahhoz, hogy a virtuális gépeden Windows 11-et futtass, szükséged lesz az operációs rendszer ISO fájljára. Ez a fájl egy digitális kép, amely tartalmazza a Windows telepítő adatokat, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy DVD-ről telepítesz egy operációs rendszert. A folyamat egyik kulcsfontosságú lépése, hogy megszerezd ezt az ISO fájlt, amely lehetővé teszi a Windows 11 telepítését a virtuális gépedre.

A videóból kiderül, hogy az ISO fájl letöltéséhez a Crystal Fetch nevű alkalmazást kell használnod. A Crystal Fetch egy hasznos eszköz, amely egyszerűsíti az operációs rendszerek, például a Windows 11 ISO fájljainak letöltését. Az alkalmazás kifejezetten arra lett tervezve, hogy segítsen könnyen megtalálni és letölteni a szükséges ISO fájlokat, anélkül, hogy manuálisan kellene keresgélned őket az interneten.

CrystalFetch – Windows 11 ISO fájlok letöltéséhez (elérhető a Mac App Store-ból)

A Windows 11 ISO fájl letöltéséhez először is töltsd le a Crystal Fetch alkalmazást. Ez általában egyszerűen megtehető az alkalmazás hivatalos weboldaláról vagy az App Store-ból, attól függően, hogy melyik platformon keresed. A videóban az alkalmazást az App Store-ból töltik le, ami azt sugallja, hogy a folyamat egyszerű és biztonságos.

Miután telepítetted a Crystal Fetch alkalmazást, indítsd el, és kövesd az utasításokat a Windows 11 ISO fájl letöltéséhez. A videóban említik, hogy ha egy M sorozatú Macet használsz, akkor különösen a Windows 11 Apple Silicon verzióját kell választanod. Ez azért fontos, mert biztosítja, hogy az operációs rendszer kompatibilis lesz a Mac-ed hardverével, és optimális teljesítményt nyújt a virtuális gépen belül.

A letöltési folyamat elindítása után a Crystal Fetch automatikusan elkezdi letölteni a Windows 11 ISO fájlt. Emlékeztetőül, ez a fájl mérete több gigabájt is lehet, így a letöltési idő nagyban függ a rendelkezésre álló internetkapcsolat sebességétől. Türelemmel kell lenned ebben a szakaszban, mivel a letöltés akár több percig is eltarthat.

Miután a letöltés befejeződött, a Crystal Fetch lehetőséget ad arra, hogy kiválaszd, hova szeretnéd menteni az ISO fájlt a számítógépeden. Fontos, hogy olyan helyet válassz, amit könnyen megtalálsz később, amikor az UTM-ben meg kell adnod az ISO fájl útvonalát a Windows telepítéséhez.

2.4 Telepítés és beállítás

Amint megvan a Windows 11 ISO fájl, a következő lépés a Windows telepítése és beállítása az UTM-en belül létrehozott virtuális gépen. Ez a folyamat magában foglalja a virtuális gép konfigurációjának finomhangolását, mint például a RAM és a tárhely méretének beállítását, valamint magának a Windows operációs rendszernek a telepítését.

Windows 11 telepítése a Mac -en (akár M1 vagy frissebb processzoros gépen is)

Miután létrehoztad a virtuális gépet az UTM-ben és kiválasztottad a virtualizációs módszert, a következő lépés a Windows telepítő médiumának, azaz az előző lépésekben letöltött Windows 11 ISO fájlnak a kiválasztása. Itt az UTM lehetőséget ad arra, hogy megnyisd a böngészőt és kijelöld az ISO fájlt, amelyet a Crystal Fetch segítségével töltöttél le.

Amikor az ISO fájlt kiválasztottad, eljön az idő a virtuális gép további beállításainak konfigurálására. Ez magában foglalja a RAM (memória) és a tárhely (merevlemez vagy SSD) méretének meghatározását. A videóban az előadó azt javasolja, hogy a Windows 11-hez legalább 8 GB RAM-ot és 16 GB tárhelyet rendelj el. Ez a konfiguráció biztosítja, hogy a Windows simán és hatékonyan fog futni a virtuális gépen, még több alkalmazás párhuzamos futtatása esetén is.

Fontos megjegyezni, hogy a RAM és tárhely méretének beállítása közvetlenül befolyásolja a virtuális gép teljesítményét. Ha túl kevés erőforrást rendelsz hozzá, a Windows lassú lehet, és nem biztos, hogy képes lesz zökkenőmentesen futtatni a kívánt alkalmazásokat, mint például a ZimmWriter. Másrészről, ha túl sok erőforrást rendelsz hozzá, az befolyásolhatja a Mac-ed más alkalmazásainak teljesítményét. Tehát fontos megtalálni azt az egyensúlyt, ami megfelel a szükségleteidnek és a rendelkezésre álló hardvernek.

Miután beállítottad a RAM-ot és a tárhelyet, elindíthatod a Windows telepítési folyamatát. Kövesd a telepítő által nyújtott utasításokat, amelyek lépésről lépésre végigvezetnek a Windows telepítésén. A telepítés során válaszd ki a megfelelő telepítési opciókat, például a Windows 11 kiadását (például Home vagy Pro), és fogadd el a licencszerződést.

A telepítés során lehetőség van arra, hogy „Nem rendelkezem termékkulccsal” opciót válaszd, ami lehetővé teszi a Windows telepítését anélkül, hogy termékkulcsot kellene megadnod. Ez akkor hasznos, ha csak tesztelési célokra vagy egy adott alkalmazás, mint a ZimmWriter futtatására használod a Windows-t. Fontos megjegyezni, hogy bár a Windows aktiválása nélkül is használható, bizonyos testreszabási funkciók és frissítések korlátozva lesznek. Magyarán ha így teszel, nem lesz lehetőséged a Windows személyre szabására, és a teljesítményfrissítéseket sem kapod meg, de a kritikus rendszerfrissítések továbbra is érkezni fognak. Mivel a célod a ZimmWriter használata, ez a korlátozás valószínűleg nem fog nagy gondot okozni.

A telepítés befejezése után a Windows elindul a virtuális gépen, és elvégezheted a kezdeti beállításokat, mint például a felhasználói fiók létrehozása és a biztonsági beállítások konfigurálása. Ezek után készen állsz a Windows használatára az UTM-en belül létrehozott virtuális gépeden, ami lehetővé teszi a ZimmWriter és más Windows alapú alkalmazások futtatását a Mac-en.

2.5 Zimmwriter telepítése és beállítása

Amint sikeresen telepítetted a Windows-t a virtuális gépeden az UTM használatával, a következő lépés, hogy telepítsd a ZimmWriter-t, egy olyan AI alapú tartalomíró eszközt, ami lehetővé teszi számodra a tömeges tartalomgyártást az OpenAI GPT-3.5 és GPT-4 modellek felhasználásával. A ZimmWriter telepítési folyamata hasonló ahhoz, mintha egy hagyományos Windows környezetben tennéd ugyanezt, de néhány fontos részletre érdemes odafigyelni a virtuális gépen való telepítés során.

Először is, szükséged lesz egy internetkapcsolatra a Windows-on belül, hogy letölthesd a ZimmWriter telepítőfájlt. Ha a virtuális gép sikeresen van konfigurálva és a Windows működik, a böngészőn keresztül elérheted a ZimmWriter hivatalos weboldalát. A letöltési oldalon található utasítások követése egyszerű; keresd meg a „Download” vagy „Get ZimmWriter” gombot, attól függően, hogy a weboldal hogyan van megformázva.

Miután rákattintottál a letöltési linkre, a böngésző megkérdezheti, hogy szeretnéd-e menteni a fájlt. Válaszd a „Mentés” opciót, és válaszd ki azt a helyet a virtuális gépeden, ahol könnyen megtalálható lesz a telepítőfájl. A letöltés időtartama függ a net sebességétől és a fájl méretétől. A ZimmWriter egy viszonylag kis méretű alkalmazás, így a letöltés általában nem tart túl sokáig.

Amikor a letöltés befejeződött, navigálj a letöltött fájlhoz, és kattints duplán a telepítőfájlra a telepítési folyamat elindításához. Ekkor megjelenik a telepítő varázsló, amely lépésről lépésre végigvezet a telepítésen. Általában a „Next” (Tovább) gombra kattintva haladhatsz végig a telepítési folyamaton, de érdemes átolvasni az egyes lépésekben megjelenő információkat, hogy biztos legyél abban, hogy megfelelően konfigurálod az alkalmazást az igényeidnek megfelelően.

A telepítés során kiválaszthatod a ZimmWriter telepítésének helyét. Ha nincs konkrét preferenciád, akkor az alapértelmezett helyszín megfelelő lesz a legtöbb felhasználónak. Ezt követően a telepítő kérheti, hogy válaszd ki a gyorsindító ikonok létrehozásának lehetőségét, ami megkönnyítheti a program elindítását a jövőben.

A telepítés befejeztével a varázsló egy „Finish” (Befejezés) gombot jelenít meg, amelyre kattintva lezárhatod a telepítést. Ekkor a ZimmWriter elindulhat automatikusan, vagy manuálisan indíthatod el a Start menüből vagy a munkaasztalról, attól függően, hogy létrehoztál-e gyorsindító ikont.

Az első indítás során a ZimmWriter esetleg kérheti, hogy jelentkezz be vagy regisztrálj egy fiókot, ha még nem rendelkezel vele. Kövesd az alkalmazás által megadott utasításokat a regisztrációhoz vagy bejelentkezéshez, ami után már teljes mértékben hozzáférhetsz a ZimmWriter funkcióihoz és kezdheted az AI-alapú tartalomgyártást a virtuális Windows környezetedben a Mac-en.

ZimmWriter már telepítve a Mac-en

A videó végén Matt arról beszél, hogy sikerült összehoznia a ZimmWriter futtatását a virtuális gépén. Elmeséli, hogy korábban nem jött össze neki a fájlhozzáférés vagy az univerzális másolás-beillesztés, amivel közvetlenül hozzáférhetett volna a Mac-en tárolt fájlokhoz a Windows környezetből. De azt mondja, hogy reménykedik, hogy most több sikerrel fog járni.

Illetve azt is megmutatja a videó végén még, hogy miként mozgatta át a ZimmWriter-t és a hozzá tartozó licencfájlt egy USB meghajtóról a virtuális gépre. Felveti, hogy ha a fájlhozzáférés továbbra sem akar összejönni, akkor alternatívaként használhat Dropboxot vagy hasonló szolgáltatást, hogy átvigye a fájlokat a virtuális gép és a Mac között. Még kiemeli, hogy a gyorsbillentyűk tökéletesen működnek ebben a virtuális környezetben. Például, a szöveg kiválasztása után a Ctrl vagy az Option és a 2-es billentyű együttes megnyomásával folytatható az írás. Megjegyzi, hogy ez egy “valódi, normális” Windows verzió, amit telepített.

Bár ez a folyamat hosszabb lehet, mint a CrossOver (szoftver) használata, az erőforrás-igénye rendkívül alacsony, és jobb választás, ha a teljes Windows élmény a cél, mint például a Notepad Plus használata és a billentyűkombinációk azonnali működése. Azt is hozzáteszi, hogy nem tervezi a Parallels előfizetésének megújítását, és ezentúl kizárólag ezt a módszert fogja használni, mivel ingyenes és szerinte ez egy remek lehetőség, amíg képes kezelni a ritkán előforduló hibákat és glitcheket a képernyőn.

3 Videó

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét