Skicc


E leírás arról szól, hogy lehet egy már meglévő fénykép alapján “skicc” hatású készíteni a photoshop program használatával.

A leírás során használhatod az itteni képet is (lásd lentebb), vagy tetszés szerint alkalmazz bármilyen egyéb, általad választott fényképet. :)

Nézzük az első lépést:

Nyisd meg Photoshop-ban, majd menj az IMAGE / ALIGNMENT / DESATURATE (CTRL+SHIFT+U) menüpontra, amivel az eddig színes kép fekete-fehérre vált.

Következő lépésben csinálj egy másolatot az eredeti LAYER-ről. Ehhez kattints a képen látható lebegő ablakban a “layer 0″-ra jobbegérgombbal, válaszd a DUPLICATE LAYER… pontot. Így kaptál egy “Layer 0 copy”-t.

Miközben a másolat LAYER-en állsz, menj a fenti menübe és válaszd az IMAGE / ADJUSTMENTS / INVERT (CTRL+I) -t, minek hatására “megfordulnak” a színek.

Továbbra is a másolat layer-en állva, a lebegő LAYER PALETTE-n a legördülő menüben válaszd a COLOR DODGE opciót. Nem kell megijedni hogy eltűnt a kép, egy nagy fehérséget kell látni (nagyjából, kisebb fekete pötyökkel :] )

Az utolsó lépés következik. Menj a FILTER / BLUR / GAUSSIAN BLUR… menüpontba, és a képen is látható módon állítsd be a RADIUS értékét 6.2 pixelnek (vagy ízlés szerint más értéket is választhatsz, ahogy neked tetszik). A érték módosításának eredményét egyből láthatod, ha a “Preview” opció be van kapcsolva).

És íme munkád eredménye :)

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Nyisd meg a képet, melyet módosítani szeretnél. 2. Készíts egy másolatot róla (duplicate)3. Tedd fekete-fehérré a képet (Desaturate) 4. A FF layer-ről …

 • & Először is hozzunk létre egy új képet, mondjuk 400x400px méretben. Egyből nyomj egy “D”-t, hogy töröld a színeket, majd készíts egy új layer-t. Válaszd k …

 • Az alábbi leírás segítségével egy króm hatású “bar”-t tudsz majd elkészíteni a photoshop segítségével.1.) Első lépésként válassz ki egy 15 pixel maga …

 • Egy újabb arcbőr retus módszer.Photoshop 7-ben nem minden esetben használható teljes sikerrel a “Patch Tool” illetve a “Healing Brush” , ilyenkor nincs …

 • Biztos sokaknak fog ismerősen csengeni a tutorial címe, hisz képregényben és filmben is találkozhattunk már vele. Az alábbi tutorial segítségével egy a műre jell …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

3 hozzászólás

 1. Seidouki says:

  Üdv!
  Csak a képek linkjét látom, a képeket nem.

 2. Harder says:

  Köszi, javítottam a cikket.

 3. Dóri says:

  Szia! Bocsi, hogy zavarlak, csak azt szeretném kérdezni, hogy ezeket a trükköket, melyik képszerkesztővel csinálod? Be tudnád nekem linkelni, ahonnan letölthetném? Előre is köszönöm szépen.

Szólj hozzá
a Skicc c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>