Sokkoló Szöveg


Ezzel a módszerrel egyszerűen és gyorsan tudunk látványos külsőt adni szövegünknek.

1. Nyissunk egy 600×600 nagyságú képet. Töltsük ki a hátteret fekete színnel ( SHIFT + F5 -> Use : BLACK )

2. Írjuk be a szövegünket, tetszőleges betűtípussal és mérettel ( 200pt ) lehetőleg fehér színnel , azután helyezük el középre a szöveget.

photoshop - sokkoló szöveg alap

3. Jobb egérgombbal kattintsuk a Szöveget tartalmazó Layerre és Duplicate Layer, szedjük ki a másolt Layer mellett lévő szemet.

4. Lépjünk vissza az eredeti szöveget tartalmazó Layerre és nyomjunk CTRL + E –t.

photoshop layerek

5. Forgassuk el 90° -al az összevont Layert ( Edit – Transform – Rotate 90°CW )

6. Filter – Stylize – Wind Először a Directionál legyen kijelölve a From the Right

Nyomjunk CTRL + F –t hogy megismételjük a műveletet..
Megint Filter – Stylize – Wind de most a Directionál a From the Left legyen kijelölve.
Nyomjunk CTRL + F –t a művelet megismétlésére.

7. Forgassuk vissza a Layert ( Edit – Transform – Rotate 90°CCW )

8. Most oldalról is csináljuk meg az effektet.
Filter – Stylize – Wind -> From the Right
És Filter – Stylize – Wind -> From the Left
9. Fokozzuk a hatást Filter – Distort – Ripple

photoshop - sokkoló szöveg fekete-fehérben

10. Adjunk neki valamilyen színt is CTRL + U ( Colorize kipipálva )

11. A másolt szöveg Layer melletti szemet nyomjuk vissza és változtassuk meg a szövegszínét feketére.

És kész is :)

photoshop - sokkoló szöveg színesben

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Na készen állsz, hogy készíts magadnak egy robbanó effektes szöveget? :)1. Nyissunk meg egy új lapot 600×600-as méretben fehér háttérrel. Írjuk be a szövegün …

 • 3D-s szöveg elkészítése nem túl nehéz, de nagyon látványos. Ebben a tutorialban megtudhatod, hogyan készítsd el :)1.) Nyissunk egy új lapot 600×600 méretben …

 • Bemutatok nektek egy olyan tutorialt, aminek segítségével egyszerűen készíthető amolyan “vámpíros” szöveg. 1, Nyissunk egy 72 dpi felbontású 500*500-as fájlt fe …

 • Techno szöveg elkészítése nem nehéz feladat, ha az ember ismeri a photoshopot. A leírásból bárki könnyedén megtanulhatja a műveletet.1.) A leírást egy be …

 • A következő leírásban megtanulhatjuk, hogyan tudunk fénykitörést létrehozni a szövegünk mögé, hogy az szép és ízléses legyen. Első lépésként egy új dokument létr …

A cikket beküldte: rasztanyul ()

93 hozzászólás

 1. Béla says:

  Hello!
  Nagyon jó az oldal és a leírások is tetszenek de jó lenne a magyar PS re is leirnátok őket, mert nem minden található ki.

 2. Harder says:

  Szia Béla,
  örülök, hogy tetszik a lap és a leírások, a photoshop-hoz van szótár, keress rá légyszíves a lapon mert már többször is volt róla szó. :)

 3. Anita says:

  Tényleg nagyon jó ez az oldal, nekem is angol nyelvű a programom, de megoldom.. Nektek köszönhetően végre értem a Photo shop-ot. :o))))))))))))))

 4. Alonso says:

  Akarmeik verzioval meg lehet ezeket csinalni ?, Mert a leg ujabb verzio kicsit nagy.. es inkabb toltenek egy kisebbet:)

 5. BonFire says:

  Alonso!
  Légy nyugodt a tutorok 99%-át meg tudtam csinálni 6-ossal is. Egy-két effekt ugyan hiányzik belőle, pl: a Render+Fibers, amivel a “Holdfényes tenger”-ben találkoztam, de azt is megoldottam, ha ugyan kacifántos módon is, de sikerült. Találkoztam még a Free Transform-ban a Warppal, ami nekem a régiben nincs, de azt is sikerült másképpen létrehozni. Tehát egy kis ügyességgel megoldható mind!

 6. Píít says:

  Én tudok egy jó megoldást Bélának és minden magyar PS használonak. Én értem az angolt, de szerintem kényelmesebb lenne a dolog hogy az angol és magyar menűpont is fel lenne tüntetve a tutorban. Mert így könyebb lenne olvasni a tutort és megérteni. Továbbá az olvasó 100%-san tudna koncentrálni a tutorra és nem kéne minden második sornál szótárazni. Végeredményben könnyebb ha magyarul és angolul is ott van a menüpont.

 7. Lewi says:

  HAli!
  Milyen betűtípussal van kiírva, hogy “SOkk”?
  Köszi

 8. bolyzsolt says:

  Papyrus-szal.

 9. Lóránd says:

  Hello!
  Photoshop 10 Cs3 van meg de nem találom ezt a betütípust!Valahol fent van?
  Thanx!

 10. Lóránd says:

  Nem lehet elforgatni az összevont layert!Edit->Trasnform.Nálam nem lehet rákattintani a transformra!Valaki írja meg mi a gond!Thx

 11. BonFire says:

  Rosszul vontad össze. Kétfajta összevonás van. 1 Merge Visible; 2 Flatten Image. A 2 módban Backgrounddá keveri, így nem üzemel a transform. De semmi gond! Duplaklikk a képre, és újra layerré alakítva már működik.

 12. BonFire says:

  A betűtípus innen letölthető
  http://www.linotype.com/14649/papyrusregular-font.html

 13. ush1rt says:

  Hello

  Nekem az a gondom és ez több ilyen effektel dolgozó tutornál gond, hogy a filter/stylize/wind szürke azaz nem tudom sehogyse kiválasztani mit csinálhattam rosszul?

  z

 14. lacus says:

  kerek valakit adjon egy jo oldalt a betutipusrol mert nem tudom letolteni erol http://www.linotype.com/14649/papyrusregular-font.html koszi

 15. BonFire says:

  ush1rt: Valszeg az a gond, hogy 16 bitre van állítva a kép. Állítsd át 8 bit RGB-re! “Image/Mode/8 bit channel”. Rögtön Új File létrehozásakor ellenőrizd, mert az átállításoknál összekeverheti a rétegeket!
  lacus: Ennek a linknek működnie kell, csak fizetős. Megpróbálhatod megkeresni valahol más helyen, de úgy vettem észre, hogy ez mindenhol fizetős, még az ún. Free oldalakon is. Csak nem tudom miért, nekem pl egy kicsit sem tetszik. Keress a Google-ban a “Free fonts” ; “Papyrus font” vagy “Free download fonts” címszavakra. Találhatsz esetleg egy hozzá nagyon hasonlót is, ami ingyenes. Persze, ha kimondottan ehhez ragaszkodsz, akkor nincs mese, meg kell venni. De mindenképp szét kell nézni, mert egyes oldalakon az árak is nagyon eltérőek lehetnek, nem muszáj a legdrágább helyen megvenni.

 16. lacus says:

  oke koszi de mar megvan

 17. lacus says:

  van msn vagy email cimetek hogy lehesen veletek tartani a kapcsolatot???

 18. Lóránd says:

  BonFire köszi a válaszodat sikerült!
  Letöltött betűtípusokat hogyan tudom berkani a photoshopba?

 19. MeTaXa says:

  Hali!

  Nekem a magyar CS2 van meg és a nyelvet hogy lehet átrakni angolra?

 20. MeTaXa says:

  Másik gond hogy megcsináltam a képet nyomok 1 CTRL + U-t és állitgatom a színt de a szöveg nem lesz színes valaki segitsen pls

 21. Harder says:

  1.) nem lehet átrakni
  2.) szerintem nem a szöveg layere van kiválasztva, mikor a CTRL+U-t nyomod

 22. MeTaYa says:

  Van háttér és van 1 másolat a hátteren nyomtam a másolaton meg nem lehet állitani a színeket mit tegyek? vagy elrontotam valamit amikor csináltam?

 23. impressor says:

  Üdv mindenkinek!

  Lóránd legjobb tudomásom szerint az is elég, ha simán berakod a betűtípust a C/WINDOWS/Fonts mappába, és akkor automatikusan fel kell ismerje a PS már. Remélem tudtam segíteni.

 24. FeSo says:

  Amikor megnyomtad a ctrl+u -t akkor a szín állításnál bejelölted a Colorize(Kifestés egyszínűre) gombot? Csak akkor színezi nekem…

 25. Endroo says:

  Hello. Az a kérdésem, hogy miért kell összevonni a háttér layert a szövegével ? Ja, köszi a tutort, hasznos!

 26. BonFire says:

  Azért kell összevonni, mert a fekete háttérel a fehér szöveg keverve egy réteggé válik, és csak így fog jól működni a Wind effekt. Ha a szöveget natúrba próbálod Wind-ezni, csak a betűk széleit fogja öszekarmolászni. És ne felejts el az összevonás előtt a szövegről egy másolatot készíteni (Duplicate Layer), mert erre a későbbi lépésekben még szükség lesz. Tehát a 3. és a 4. lépés fontos!

 27. Endroo says:

  Köszi a választ! Az lett volna a következö kérdésem, hogy miért csak a szélét “karmolja” össze, de akkor már vágom.

 28. Naki-chan says:

  Wow…..ez nagyon jó!!!Megcsináltam a nevemmel is,és utána megcsináltam egy lepke-brush-val is.:D
  Nagyon tetszik!!!!!

 29. kezoo says:

  Az Edit fülnél nemtalálok transform-t , nemtudja valaki , hogy gyors gombbal nem lehet-e előhívni?

 30. BonFire says:

  Az Edit “menü”-ben találsz Transformot. Közvetlenül a Free Transform alatt, aminek a gyorsbillentyűje Ctrl+T. Ha nem akar működni, az azért van, mert Backgrounddal dolgozol Layer helyett. Duplaklikk a Backgrounra és Layer lesz.

 31. Tom says:

  Lécci,végeztem vele dez az utolsó lépést nem toom:P!Hogy kell a betűtípust feketére változtatni a szem be van pipálva a másolt layer mellett!

 32. BonFire says:

  Mondjuk én úgy csinálnám, hogy a Text (szöveg) eszközzel, amivel eredetileg is létrehoztam a szöveget, kijelölném. Aztán olyan színűre változtatom, tetszik. Amúgy a Blending Optionsben is lehet változtatni a “Color overlay” bekapcsolásával.

 33. bLL says:

  Hello!
  Az miért van, hogy a szűrőknél a a kép széle is kap a windet és ripplet?

 34. BonFire says:

  Az azért van, mert egy rétegre csináltál mindent, és azt próbálod effektezni. A Layert, mégha háttérnek is használod, össze tudja barmolni, a Backgroundot pedig nem. Ez egy nem elhanyagolható tényező. Érdemes már létrehozáskor beállítani a fekete háttérszínt, és a munka során az Background lesz. Igaz, hogy a fényképen is Layerként szerepel a háttérréteg, de ez esetben nem számít, mivel a szerző tudta, hogy mit csinál, és a háttérréteghez nem is nyúlt hozzá. Amúgy ez egy reflex PS beidegződés, mivel a rutinosabbak rögtön feloldják a Backgroundot.

 35. bLL says:

  Köszi, müxik.:)

 36. Amatory says:

  hello, én azt szeretném megkérdezni hogy a végén melyik színnel csináltad meg azt hogy ilyen kék lett, köszi előre is a válaszodat

 37. vizior says:

  Amatory!
  Le van írva a 10. lépésben:
  “10. Adjunk neki valamilyen színt is CTRL + U ( Colorize kipipálva )”

 38. BonFire says:

  Amatory, a Hue/Saturation menüben nem találsz színkódot. Csak nyomsz egy Ctrl+U-t és megnyílik ez a panel. Alul kipipálod a Colorize jelölőnégyzetet, utána a legfelső (Hue) csúszkán állítod be a színt. Ha nem elég a telítettség, akkor a Saturation csúszkát is feljebb húzod. Ha pedig sötétíteni vagy világosítani akarod a színt, akkor a Lightnesst. Ennyi az egész.

 39. Amatory says:

  köszi, sikerült, márcsak az lenne a kérdésem hogy melyik az a tutorial aminél olyan képet lehet csinálni mint a star warsban a halott jedik, vagyishát ahhoz hasonlít leginkább sztem, csütörtökön láttam, de most már nem találom

 40. vizior says:

  Nem tudom, melyik tutorial effektjét hasonlítottad halott jedikhez, de szerintem magadtól is csinálhatsz. Ha körbe van vágva az alak, akkor csak egy kék outer glow (rétegen jobbklikk és blending options) kell neki, és az alak átlátszóságát (opacity) lejjebb veszed.

 41. BonFire says:

  Bocsi, nem szoktam a saját oldalamat reklámozni, mert itt nem illik, de azt hiszem, ilyesmire gondoltál. Igazából a maszkolásról szól, de a végén feldobtam egy kis réteg Blending Optionsszel. A Blending Optionsben, egy kis kék Color overlay-t kell beállítani Color üzemmóddal, egy kis külső glóriát Screennel, szintén kékkel, és egy kicsi textúrát rá Overlay-jel, hogy csíkos legyen. Vagy úgy játszogatsz ezek variációival, ahogy neked jobban tetszik. A többi le van itt írva.
  http://bonfire.blog.hu/2008/02/18/az_eszkozok_hasznalata_iv_maszkolas

 42. Tootya says:

  Helló!
  Nekem valamiért nem szinezi át a “sokkot”
  Pedig mindent ugy csinálok ahogy mondod…
  Photosop CS 2-m van
  Kérlek segíts!

 43. BonFire says:

  Azért, mert fehér. Húzd egy kicsit visszább a Lightness csúszkát, és máris színes lesz. A telítettséget, vagyis a Saturationt pedig érdemes kinyomni fullra, hadd legyen jó tömény az a szín. (IhatepastellsIhatepastells ;)

 44. BonFire says:

  Egyszerűen nem bírom megérteni, hogy egy ilyen pofonegyszerű dolog miért okozhat egyeseknek ennyi nehézséget! Néha elég lenne figyelmesebben elolvasni a tutorialt, vagy esetleg azokat a hozzászólásokat, amelyek már eddig érkeztek rá. 100%, hogy már legalább csak én magam leírtam, de még egyszer s utoljára újra leírom.

  Ha nem megy a Ctrl+U gyorsbillentyűvel, akkor tessék megpróbálni menüből megcsinálni. Itt az Image/Adjustments/Hue-Saturation-t kell kiválasztani. Ez ugyanaz, mintha a Ctrl+U-t nyomnád.

  Ha a menüpont valami miatt szürke, vagyis nem aktív, annak több oka is lehet.
  1. A réteg, amin változtatni szeretnél, ki van kapcsolva, vagyis láthatatlanná van téve. Kapcsojuk be a réteg előtti láthatósági ikont.
  2. Nem a megfelelő réteg van kiválasztva. Nézzük már meg a Layer palettán, hogy melyiken próbálkozunk.
  3. A kép RGB 16 bit/channel üzemmódban van. Állítsuk át az üzemmódot 8 bit/channelre. Image/Mode/8 bit per channel.

 45. PostMan says:

  Hello!
  Nekem az a gondom, hogy hijába nyomok Ctrl + u-t nem csinál semmit semmise történik, próbáltm mindkét ctrl-al.

 46. Joeyka says:

  BonFire!Meg tudnád mondani hogyan lehet animációt készíteni?:)
  Nem tudnád elküldeni a betűtipust mondjuk e-mailban?

 47. zoleytaylor says:

  nem értem mit esztek ezen a tutorialon, hogy kétnaponta érkezik hozzá hozzászólás… hol akarjátok használni? szerintem kb semmihez nem illik egy ilyen díszítés. de ha mégis, ezzel a betűtípussal nagyon szarul néz ki… le van írva hogy honnét töltheted le. ha nincs kedved fizetni, akkor tölts le egy hasonló free verziót, vagy szedd le dc++-ról vagy torrentről, vagy keress teljesen mást… van a neten kb 154644694 free fontkészlet, ennél jobbak… talán egy kis önállóság elvárható bárkitől kérdés előtt (ha meg valami nagyon fontos és magadtól hosszas keresés után sem találod, akkor írd azt is). egy “oktató” oldal célja épp az önállóságra nevelés… de itt a legegyszerűbb utat választaná mindenki… a seggeteket nem kéne kitörölni helyettetek? pf…

 48. BonFire says:

  Szívemből szólt zoleytaylor, én ehhez nem tennék hozzá egyebet. Esetleg annyit, hogy egy kicsit plasztikusabbá tegyem, amiről ő szólt: Ez a tutorial csak 1 technika. Egyszer elkészítjük, és tanulunk tovább. Éppen úgy, mint ha egyszer megtanultuk az összeadás műveletét, akkor nem fogjuk egész életünkben azt számolgatni, hogy 2+2 mennyi! Ha szükség van rá, elővesszük a tudásunkat és használjuk a tanultakat, közben pedig haladunk tovább. Ugyanúgy, mint hogy annak sincs értelme, hogy minden második embertől az utcán megkérdezzük, hogy hányadika van ma.

  Joeyka, természetesen van megoldás az animációra is. Akár ezen az oldalon, de az enyémen is találsz tutorialt az animált GIF-ről. De előtte nem árt, ha az ember megismerkedik először az állóképek készítésének fortélyaival. Ha az már megy, az animációra akár magad is megtalálod a megoldást. Hasznos segédprogram a Photoshop Image Ready-je, de végső soron bármilyen GIF animátor megteszi.

  Viszont a GIF-től csodát ne várj! Összetettebb munkákra inkább már a Flash-seket használják, amiben én magam nem vagyok túl járatos, de a fórumozók között vannak, akik ezzel is foglalkoznak. A Flash-re is találsz az oldalon tutorialt. Ha inkább azzal szeretnél foglalkozni, ajánlom hozzá a Macromedia Flash nevű programot.

 49. johns says:

  Üdv!
  Jó az oldal! Bár nem vagyok profi, de a Photoshop tudásom 80%-át innen sikerült megszerezni, és nagyon sokszor jól jönnek az itt megismert trükkök amikor pl retusálásra vetemedek :)
  Csak így tovább!

 50. Pr3no says:

  Én eddig az oldalt nem dicsértem, csak a tutorial-okat köszöntem meg, de ha nincs az oldal nem tudtam volna megcsinálni a tutorokat.
  Én is csatlakozok johns-hoz, de én a tudásom 100%-át (nem sok a mostani tudásom, de lesz majd több is :) )
  Ez a tutor is sikerült, amikor szövegeket kell csinálni az még jól megy :)
  Kösz!

 51. szia.sztok says:

  Hali!
  Én az utolsó lépést nem tudom megcsinálni, vagyis nem tudom beszínezni feketére.Lécci segítsetek!! Thx!

 52. szia.sztok says:

  Már meg van.De azért kösszi

 53. Davko says:

  Hogy is kell beszínezni a betűt? VALAKI PLS SEGÍTSEN:(

 54. Davko says:

  Már megvan, de azért köszxD:D

 55. Karma says:

  Üdv!
  Olvastam, hogy baj van a nyelvkülönbözőséggel, angol/magyar. Én utánajártam és találta egy külön Ps szótárat:
  http://webpillango.org/hirek/webpillango-photoshop-szotar/

  nem tudom utána meg oldottátok e a problémát mert, nem olvastam tovább :)

 56. Harder says:

  Karma:
  elég lett volna rákeresni a neten vagy a itt a lapon a “photoshop szótár” kifejezésre, akkor is megkapod a http://www.tutorial.hu/photoshop-szotar/ cikket. :)

 57. Karma says:

  Azért írtam így, mert minden egyes tag megtehetné itt aki problémázik a nyelvekkel :)

 58. BonFire says:

  Köszönjük a segítséget, de sajnos a régebbi motorosok már tudják, hogy sokan egyszerűen lusták keresni. Pedig az oldal szabályzatában is van, vagy talán a “Fórum etikett” c. írásban, hogy először tessék keresni, próbálkozni, majd pedig, ha végképp nem megy, akkor jöhet a kérdés. De általában ennek pont az ellentéte történik. Mire elküldi a posztot, már rá is jött a megoldásra. Mi már megszoktuk.

 59. Matt says:

  Sziasztok, nekem az lenne a gondom hogy a 10. lépésnél inaktív a Hue/Saturation menüpont, nemtudom mi lehet a gond, már többször megcsináltam a tutorialt..:( ha valakinek van ötlete mi lehet a baj nálam, segítsen pls! Köszönöm előre is.

 60. IceGun says:

  Üdv!
  Köszi a tutorér!!!
  Természetesen minden gond nélkül sikertült!!!
  Csak így tovább!!!

 61. BonFire says:

  Matt, valószínűleg fekete-fehér (vagyis szürkeárnyalatos) a képed. Ilyenkor nyilvánvaló, hogy nem lehet a színeit babrálni, mert nincsenek neki. Ellenőrizd a képet! Image->Mode. Ha a “Greyscale” van kipipálva, akkor igazam van. Állítsd át az üzemmódot RGB 8 bit/channelre! Így már jó lesz.

 62. LookeRR says:

  Helló mindenki!

  Nekem az lenne a problémám, hogy nem lesz olyan a szöveg mint neked!(színben) nekem olyan lett, hogy kívülre választottam a zöldet, belülről, meg fekete, de a két szín között nem fehér!Miért van ez?

  U.I.: a Ctrl+E-t nem használtam, mert 2× is csak eltűntette a Layert és nem tudtam visszahozni ez nem lehet gond?

 63. Karma says:

  Tisztlet BonFire!
  Nagyon jól tudom. :\ Én bringázok és van egy országos forum, ahol regezve vagyok, természetesen. Ott is pontosan az megy amit leírtál. ^^

 64. BonFire says:

  Az eredeti szövegréteget a végén kijelölöd, aztán csökkented kijelölést 2-3 pixellel és dobsz rá egy rétegmaszkot. Akkor már meglesz a fehér körvonal a szövegek között. Másik lehetőség, hogy a szöveg rétegre raksz egy körvonalat a Blending Optionsben. Stroke: színe fehér, módja belül (inside).

  A CTRL+E nem tünteti el a réteget, hanem összekeveri az alatta lévővel. Ilyesmi akkor fordulhat elő, ha a két rétegnek más-más a keverési módja. De ebben a tutorialban normál üzemmódokban kell dolgozni.

 65. LookeRR says:

  Kösz a segítséget!

 66. Greko says:

  Üdv. Nekem az lenne a problémám, hogy a 10-es pontig eljutottam, de amikor színt kell adni a feliratnak, akkor megcsinálom rendesen, de mégsem színeződik át. Mi lehet a baj?

 67. BonFire says:

  1. Túl világos a betű. – Megoldás: Visszább venni a Lightness értékéből.
  2. 16 bites a kép. – Megoldás: Át kell állítani 8 bitre csatornánként.
  3. Szürkeárnyalatos a kép. – Megoldás: Át kell állítani RGB colour-ra.

  Segített ez megoldani a problémát?

 68. Daw says:

  Én az utolsó részt nem vágom:SNem tudom h kell átszinezni:S Valaki segítene?Köszi

 69. ViZion says:

  Ezek szerint odáig eljutottál, hogy egy réteged van, azon a kész szöveg…
  A 10. lépés a ctrl+U billentyűkombináció, ez elérhető a menüben is (kép/korrekciók/színezet és telítettség). Ha szürke, akkor azért nem tudod választani, mert a műved színmódja nme megfelelő. Állítsd át RGB 8 bitesre, és működni fog.

 70. Daw says:

  Köszi a segítséget

 71. Vynar says:

  Hello! Nagyon jó az oldal és a leírások is!
  De valaki kérem szépen segítsen!
  Eljutok odáig, hogy megcsinálom a szöveget, de nem tudom beszínezni! :(

 72. BonFire says:

  Vynar: Ugye elolvastad a tutorial alatt az ÖSSZES kérdést és a választ is? Ha igen, akkor megtalálod a megoldást. Ha nem, akkor uccu neki, mert le lett már írva jó néhányszor. Tessék végigolvasni!

 73. Péter91 says:

  Én azt szeretném kérdezni hogy hogy lehet azt megcsinálni hogy a háttér fehér és a kék meg a betűk közti fehér rész meg másmilyen színű?

 74. BonFire says:

  Hát először is fehér háttéren kezdesz dolgozni bármilyen színű betűvel. Amilyen színnel csinálod a betűt, olyan lesz, a “fehér és a betű közti” rész. Habár nem tudom, ez esetben hogy működik a Hue/Saturation, de ki kell próbálni.

 75. kokeny says:

  Nagyon tetszik ez az egész..megcsináltam végig..de nekem a ctrl+e-vek egyesítette a másolatot és a szövegréteget vagy nem tudom…mert a végén mikro írja hogy a betű színét állítsam feketére a szöveg rétegen..nekem addigra már csak két réteg van…
  valaki segítsen pls

 76. BonFire says:

  Pontosan annyinak is kell lennie. A Sokk összevonva a Layer 0-val az egy. A másik pedig a Sokk másolata. Na, ennek állítasz be olyan színt, amilyet akarsz.

 77. kokeny says:

  Kösszi szépen BonFire. Így már jó:) akkor ezek szerint én voltam bamba:P:)

 78. Patty says:

  amikor forgatni szeretném ezt irja ki: could not rotate because the initial bounding rectangle is empty és magyarra forditva sem igazán értem^^

 79. BonFire says:

  Egy üres réteget próbálsz meg forgatni, amit értelemszerűen nem fog megcsinálni, hiszen mit forgasson el rajta, ha nincs rajta semmi?! Nézz csak a Layer palettádra! Lefogadom, hogy nálad a Layer 0 és a Sokk copy között van egy üres réteg, aminek nem kéne ott lennie. (Ha igazam van, jössz egy sörrel :) Azt dobd ki szépen onnan, majd a Layer 0 nevű rétegen próbáld meg a forgatást. Az már menni fog.

 80. Patty says:

  de nincs:D ugyvan ahogy a képen van szal nemértem h mit kéne kitörölnöm xD

 81. BonFire says:

  Akkor tegyél már fel egy sceenshotot, hogy lássam a munkafelületedet, mert ezt a hibaüzenetet másképp elő sem lehet csalogatni. Két lehetőség van.

  1. Nem Layert, hanem Backgroundot próbálsz forgatni. Utóbb esetben a Free Transform parancs nem is fog működni, és a hibaüzenet az lesz, hogy azért nem tudja forgatni, mert a réteg zárolva van.

  2. Tartalommal ellátott réteget próbálsz forgatni; ezt viszont minden további nélkül megcsinálja.

  3. Üres réteget próbálsz forgatni; na ebben az egy esetben sikerült előcsalogatnom az általad említett hibaüzenetet. Tehát valamit elrontasz, csak nem tudom, mit.

  Tegyél fel egy full screen képernyőfotót, mert valami nagyon nem úgy van, ahogy mondod.

 82. Patty says:

  nah szoval ugy van hogy sikerült elforgatnom viszont utána meg a wind izét nem csinálta meg …xD de megnézem ujra és ha tudok felrakok valahova képet

 83. Patty says:

  megvan azthiszem az lesz amit mondtál,az első szerintem. de nemértem akkorse xD nah mind1 rakok fel képet.

 84. ViZion says:

  A wind izét látható layerre alkalmaztad-e? Műved vajon 8 bit RGB-e? Olvastad-e a korábbi kérdéseket/válaszokat?
  Mert nem a tutorial izében van a hiba :)

 85. BonFire says:

  Ellenőrizd a kép üzemmódját. Image->Mode menüpont. Az üzemmódnak RGB color, 8 bit/channel-nek kell lennie. Valószínűleg 16 bitesre van állítva, ilyenkor inaktív a Wind effekt. És a továbbiakban mindig ebben az üzemmódban kell dolgozni. Ez nem lesz leírva sehol, hiszen ez a Photoshop gyári beállítása, vagyis a default érték. Ebben az üzemmódban minden működik. Más üzemmódokban hol ez, hol az inaktív.

 86. Patty says:

  persze h olvastam. Mindet végigolvastam^^

 87. Patty says:

  hova tudom feltölteni a képfeltöltésen kivül?

 88. Effen says:

  Hello!

  Az oldal is király meg az összes tutorial, nekem ez tetszik a legjobban.:D

 89. tib12 says:

  lenne egy kérésem ez nekem nem sikerül, megtudná nekem valaki csinálni TIBI szöveggel?
  előre is köszi

 90. BonFire says:

  Nem. Ez nem az a fórum, hogy ki csinálja meg helyettem? Állj neki, és ha nem megy valami, írd meg, és akkor segítünk. Nem nekünk kell megtanulni és gyakorolgatni a Photoshop használatát, hiszen mi már tudjuk. Neked kell, meg azoknak, akit tanulni szeretnék, mert máskülönben nem tévedt volna ide a lapra.

  Persze van olyan fórum is, ahogy megcsináljuk az ilyen kéréseket, de ez pont nem az.

  Végül – de nem utolsósorban – ez a tutorial annyira végtelenül egyszerű, hogy kimondottan kezdőknek szól. Mondd meg, melyik lépésnél akadtál el, mit nem értesz?

 91. drogan says:

  3 perc alatt megvolt, szótár nélkül..

  Tibike ha adsz egy mélcimet megcsinálom :-))

 92. Lower says:

  Sziasztok!

  Fantasztikus lett a leírás!
  Csak így tovább. (:

Szólj hozzá
a Sokkoló Szöveg c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>