Színezés


Sok módja van egy kép színezésének, most megismerkedhetünk a leghatásosabbal. Ebben a tutorialban megmutatom, hogy lehet több színűre festeni egy fekete-fehér, vagy szines képet.

1. lépés

Nyissuk meg képünket, ha fekete-fehérről szeretnénk indulni, Image -> Adjustments -> Desaturate (Shift+Crtl+U). Ha beállítottuk az alap képet, zárjuk le (a Layer ablak tetejénél, a képen látható)

2. lépés

Ha megvan a színezési koncepció, válasszuk ki a Layer -> New Adjustment Layer -> Color Balance (vagy a layer ablak alján található gombon keresztül, a képen látható), majd nyomjunk egy OK-ot.

3. lépés

Állítsuk be a Midtones-t egy színre, 50 és 100 között, esetleg állítsunk a Highlight-on és a Shadows-on is a szebb hatás érdekében (csak azon az egy színen!)

4. lépés

Most az egész kép olyan színű lett, tehát kicsit vissza kell venni belőle. Válasszuk ki az Eraser Tool-t (radír) és állítsuk viszonylag nagyra. Most (még mindig ezen a Layer-en!) töröljük ki a nemkívánt részeket, ha átfedést is akarunk a színek között, az Opacity-t állíthatjuk 50%-ra, majd 25%-ra (a radíron) és így töröljük le szép fokozatosan a széleket.

5. lépés

Ismételjük a 2-4. lépést addig, amíg meg nem lesz a kívánt színezés. Ha valahol többet töröltünk a kelleténél, egyszerűen menjünk a Brush Tool-ra, és fessük vissza azokat a részeket.

6. lépés

Az átfedésekhez használhatjuk a Smudge Tool-t is, ezzel ugyanúgy el tudjuk mosni a színezést, ahogy egy képet. A szebb kinézetért nem csak Color Balance-t adhatunk hozzá, hanem Brightness/Contrast Layert is.
Ha rosszul állítottunk be egy színezést, kattintsunk duplán a bal oldali ikonra (egy kör és egy 3szög van rajta) és állítgassunk rajta.

Végeredmény:

Nehézség: közepes

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Sarat még nem láttam, hogyan készítenek, ezért kidolgoztam egy hatásos effektsorozatot az elkészítésére.1.) Első lépésben elkészítem az új dokumentum …

 • (A dzsoco-tól kapott leírás több olyan hasznos lépést is tartalmaz, melyek nem csak most, de a későbbiekben is nagyon hasznosnak bizonyulhatnak. – Harder) Elősz …

 • Akik rendszeresen használják a Photoshop programot – legyen az munka vagy csak hobbi szinten -, azok már biztos találkoztak olyan problémával, hogy a megrendelő …

 • Az interneten különösebbnél különösebb menüket láthat az ember. A menüket külünböző programokkal készítik: ezek közé tartozik a photoshop is. A leírásból megtanu …

 • Ebben a tutorialban megmutatom neked, hogy miképp lehet egy képet becsíkozni.1. lépés: Nyiss egy új Transparent (átlátszó) dokumentumot 6x6os méretbe. …

A cikket beküldte: Ckow ()

4 hozzászólás

 1. Ardenta says:

  Szia

  Megpróbáltam alkalmazni, de amikor már legelőször radírozni akarok rajta, nem csinál semmit.

 2. Tupacko says:

  Biztonsan jó réteg van kiválasztva? Ha igen, akkor törölnie kell a kiválasztott rétegről!

 3. ckow says:

  Próbáld úgy, hogy a kör-háromszöges négyzet mellett fehér négyzetre kattintasz (egy vastagabb fekete keretnek kell megjelennie), és így törölsz.

 4. psyc says:

  Én másképp csináltam meg :D

  csináltam egy layert(beállítod h multiply legyen) utána kijelöltem az egyik koponyát pen tool-al utána kitöltés amilyen színnel akarod és ezt megcsinálod a többinél is…. persze ezt nem mindig a legjobb alkalmazni mert nem lesznek ilyen szép színek :D

Szólj hozzá
a Színezés c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>