AI asszisztensek Macre

Az elmúlt időszakban egyre több olyan szoftver jelent meg, amely lehetővé teszi a különböző nyelvi modellek, például a ChatGPT használatát közvetlenül a Mac gépünkön. Ezek az alkalmazások megkönnyítik a hozzáférést és a kommunikációt a mesterséges intelligenciával, így hatékonyabbá tehetjük a munkánkat és a tanulásunkat. Persze tudom, mindent lehet böngészőablakból is használni, de hidd el, így azért kényelmesebb és gyorsabb lesz. :)

Ebben a bejegyzésben szeretnék bemutatni néhányat a legjobb megoldások közül. Természetesen folyamatosan frissíteni fogom a listát, ahogy újabb és újabb szoftverek jelennek meg.

Személy szerint a MacGPT-vel kezdtem az ismerkedést ezen a területen. Ez egy egyszerű, gyors kis alkalmazás, amely kifejezetten a ChatGPT-hez biztosít hozzáférést. Nagyon jól használható, azonban csak ezzel az egy nyelvi modellel kompatibilis.

Ezért viszonylag hamar váltottam a MindMac-re, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen alkalmazásból használjuk a különböző nyelvi modelleket, mint például a GPT-4-et, a Claude-ot vagy akár a Llama-t. Így még többet hozhatunk ki az AI nyújtotta lehetőségekből.

A bejegyzés további részében részletesen is bemutatom ezeket a szoftvereket, valamint más ígéretes megoldásokat. Remélem, hasznos információkkal szolgálhatok mindazoknak, akik szeretnék a Mac gépükön is kihasználni a mesterséges intelligencia előnyeit!

MacGPT – ChatGPT a Mac gépeden és a menüsorodban

weboldal: MacGPT – ChatGPT in your menubar

MacGPT

Szeretnéd bárhonnan elérni a ChatGPT mesterséges intelligenciát a Mac számítógépeden? Most megteheted a MacGPT alkalmazás segítségével! A MacGPT lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen kommunikálj a ChatGPT-vel, bárhol is vagy éppen a gépeden. Az alkalmazás számos kényelmi funkciót kínál, amelyek megkönnyítik a használatát a mindennapokban.

Az egyik ilyen hasznos funkció a Globális funkció. Ezt aktiválva egy ablak jelenik meg a képernyő közepén, ahol azonnal elkezdheted a beszélgetést a ChatGPT-vel. Nem kell megnyitnod semmilyen külön alkalmazást, egyszerűen csak írd be a kérdésedet vagy utasításodat!

A MacGPT Inline funkciójával közvetlenül a szövegmezőkbe hozhatod be a ChatGPT-t. Ehhez csak írd be az aktiváló kifejezésedet és a promptodat, a mesterséges intelligencia pedig azonnal generálja is a választ. Hihetetlenül kényelmes és időtakarékos megoldás!

A menüsoron keresztül is pillanatok alatt elérheted a ChatGPT-t, akár a weboldalon keresztül, akár natívan, az API-n át. Így mindig kéznél lesz, ha egy gyors válaszra vagy ötletre van szükséged.

Ráadásul választhatsz, hogy

 • a web verziót használod külön költségek nélkül, vagy
 • a natív alkalmazást a teljes funkcionalitással.

Bármelyiket is választod, a ChatGPT mindig rendelkezésedre áll hiszen elérted a webes felületen (jelenleg) beállított limitet (40 üzenet / 3 óra), akkor csak átváltasz az API-s megoldásra és folytatod a munkát.

ChatGTP – MacOS

Ha pedig elég volt már a gépelésből, kipróbálhatod a Beszélgetés módot is. Ezzel billentyűzet érintése nélkül, szóban kommunikálhatsz a mesterséges intelligenciával. Csak beszélj hozzá, mintha egy barátod lenne! Kb olyan, mint a telefonos verzióban a beszélgetés.

A MacGPT GeePeeTee néven iPhone-ra is elérhető, teljesen ingyenesen. Így útközben is folytathatod a szórakoztató csevegéseket a ChatGPT-vel, használhatod a saját API kulcsodat, és több beszélgetést is létrehozhatsz különböző promptokkal. Egyetlen előnye a hivatalos iPhone-s ChatGTP applikációval szemben az API kulcs használata. Ha ez nem fontos, akkor én inkább az OpenAI szoftverét javasolnám.

MacGPT útközben is
A MacGPT GeePeeTee néven iPhone-ra is elérhető, teljesen ingyenesen. Így útközben is folytathatod a szórakoztató csevegéseket a ChatGPT-vel, használhatod a saját API kulcsodat, és több beszélgetést is létrehozhatsz különböző promptokkal.

Kérdések és válaszok

Kérdés: Használhatom a MacGPT-t ChatGPT Plus fiókkal?
Válasz: Igen, csak jelentkezz be a hitelesítő adataiddal.

Kérdés: Hogyan használhatom a MacGPT-t az OpenAI API kulcsommal?
Válasz: Szerezd be saját API kulcsod és kapcsolj hozzá bankkártyát a natív módhoz.

Kérdés: A MacGPT Inline nem működik bizonyos alkalmazásokban?
Válasz: Dolgoznak a megoldáson. Én is szívtam már vele, nem nagyon használom.

Kérdés: A MacGPT nem fut az én macOS verziómon?
Válasz: Csak Monterey és Ventura támogatott a legújabb API-k miatt. Ha nem ezek valamelyikét használod, akkor nem fog futni a gépeden.

MindMac – Az új, macOS-re tervezett ChatGPT társ

weboldal: MindMac — Elegant and Fullfil ChatGPT Client for macOS

Ha szeretnél zökkenőmentesen használni több nyelvi modellt is a Mac számítógépeden, akkor MindMac lehet számodra a tökéletes AI asszisztens! Modern, natív alkalmazás, amit kifejezetten macOS-re terveztek a legjobb felhasználói élmény érdekében. Ráadásul kompatibilis a legnépszerűbb nyelvi modellekkel, mint az OpenAI, Claude, Azure OpenAI, Google Gemini és még sok más.

MindMac – a kedvencem

A MindMac alapfunkciói teljesen ingyenesek, így bárki kihasználhatja a ChatGPT nyújtotta lehetőségeket. Az alkalmazás jól szervezett funkciókkal segít hatékonyabbá tenni a munkádat. Például az Inline mód lehetővé teszi, hogy gyorsan generálj tartalmat vagy kérdezz bármit anélkül, hogy váltanod kellene az ablakok között. Így nem kell megszakítanod a folyamatban lévő feladataidat!

Az app több mint 150 beépített prompt sablont tartalmaz (de természetesen saját prompt sablonokat is felvehetsz a listába), amelyek még jobb felhasználói interakciót tesznek lehetővé. Emellett a megjelenés, az OpenAI paraméterek, a kontextus mód, a gyorsbillentyűk és sok más beállítás is teljesen testreszabható, hogy a saját igényeidhez igazíthasd a MindMac-et.

MindMac – tud a neten is keresni

Néhány fontosabb jellemző

 • Natív Mac alkalmazás a kiváló teljesítményért és felhasználói élményért
 • API kulcsod biztonságos tárolása a Keychainben, az iparági szabványoknak megfelelően
 • Több mint 10 támogatott nyelv az alkalmazás megjelenítéséhez

A MindMac használatához nincs szükség külön fiókra, egyszerűen csak telepítsd és már kezdheted is! Töltsd le az appot, állítsd be az API kulcsodat, és máris kihasználhatod a ChatGPT erejét a Mac gépeden.

MindMac – beköthető API végpontok

MindMac árak

 • Basic: $29 – 1 Mac eszköz, örökre használható, 1 év frissítés
 • Personal: $49 – 2 Mac eszköz, örökre használható, 1 év frissítés
 • Standard: $69 – 3 Mac eszköz, örökre használható, 1 év frissítés

Legyen szó akár tartalomgenerálásról, kérdések megválaszolásáról vagy bármilyen más feladatról, a MindMac megbízható társad lesz a produktivitás növelésében. Szerintem minden fillért megér az app, úgyhogy próbáld ki még ma, és tapasztald meg, mennyivel könnyebbé és élvezetesebbé teheti a ChatGPT használatát a Mac számítógépeden! :)

Invisibility – egy új AI asszisztens

weboldal: Invisibility

Szeretnél hozzáférni a legmodernebb mesterséges intelligencia modellekhez, mint a GPT-4o, Claude 3 Opus, Gemini és Llama 3, mindezt egyetlen előfizetéssel? Az Invisibility pontosan ezt teszi lehetővé számodra!

Ez a barátságos és könnyen használható alkalmazás a népszerű nyelvmodellek széles skáláját kínálja, így biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet. Akár kreatív íráshoz, programozáshoz, elemzésekhez vagy bármilyen más feladathoz keresed a tökéletes AI társat, az Invisibility gondoskodik róla.

Invisibility

Zökkenőmentes integráció és gyors hozzáférés

A szolgáltatás Mac rendszeren működik, és tökéletesen illeszkedik a megszokott munkafolyamataidba. Egy egyszerű billentyűparanccsal (option + space) azonnal elérheted a különböző AI modelleket, így nem kell a különböző alkalmazások között váltogatnod vagy másolni-beilleszteni.

Például, ha éppen egy e-mailt írsz, és segítségre van szükséged a megfogalmazásban, csak nyomd meg a gyorsbillentyűt, és máris felteheted a kérdésedet az AI-nak. Vagy ha egy weboldalt böngészve szeretnél többet megtudni egy adott témáról, szintén csak egy kattintásra van a válasz.

Megbízhatóság és biztonság

Az Invisibility fejlesztői nagy hangsúlyt fektetnek a megbízhatóságra és a biztonságra. Rendszeresen frissítik és fejlesztik az alkalmazást, hogy mindig a legjobb teljesítményt nyújthassa. Emellett biztosítják az adataid védelmét, így nyugodt szívvel használhatod a szolgáltatást.

Főbb jellemzők

 • Több élvonalbeli nyelvmodell egyetlen előfizetésben
 • Intuitív és felhasználóbarát felület
 • Zökkenőmentes integráció a Mac munkafolyamatokkal
 • Rendszeres frissítések és fejlesztések
 • Megbízható és biztonságos

Ha szeretnéd megtapasztalni a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségeket, és hatékonyabbá tenni a munkádat, az Invisibility ígéretes választásnak tűnik.

MacOS desktop ChatGPT (by OpenAI)

Erről még nincs sok infóm, mert nálam még nem jelent meg a letöltési lehetőség. A hírek szerint kb olyasmi lesz, mint a MacGPT, csak persze ingyenesen il. gyanítom ez fogja megkapni az összes új funkciót a leggyorsabban is.

OpenAI ChatGTP desktop alkalmazása
OpenAI ChatGTP desktop alkalmazása

Egyelőre ennyit tudni róla:

“Az alkalmazásban akár képernyőképeket is csinálhatsz, amiket azonnal megbeszélhetsz a ChatGPT-vel. Ezen felül hanghívást is kezdeményezhetsz, ha inkább beszélgetnél az AI-jal, nem gépelni szeretnél.”

Amint elérhető lesz, felteszem a gépre és bővítem a cikket a leírásával.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét