Auto Refresh Plus – aktív fórumozóknak hasznos Chrome kiegészítő

Elég régóta elég sokat fórumozok. Igaz mostanában már csak a legjobb és legnagyobb magyar webmester fórumon, a SEO fórumon vagyok aktív, napi szinten követem és amikor találok 1-1 számomra is érdekes témát, hozzászólok.

A fórumozás közben mindig is az egyik legmacerásabb dolognak a friss témák figyelését tartottam, utálom hogy frissítgetni kell egy linket (ami ráadásul a vbulletin board-nál változik is).

Lényegesen kényelmesebbnek tartom, ha a böngésző végzi el helyettem ezt az ismétlődő feladatot, nekem meg csak néha kell a monitor megfelelő részére tekintenem hogy lássam, új téma nyílt vagy válaszoltak egy már meglévőre, ami engem is érdekel(het).

Chrome weboldal automatikus frissites

Íme (fentebb) egy screenshot, hogy néz ki alapértelmezetten a böngészőm ablaka (a Chrome-t tartom nyitva fórumozásra).

Seo forum uj hozzaszolasok

A fórum tetején található egy “Új hozzászólások” link, ami mindig ide mutat: “http://seo.forum.hu/search.php?do=getnew

A link betöltés után átvált egy “http://seo.forum.hu/search.php?searchid=12121212121” típusú ID-s hivatkozásra, ezért az amúgy igen nagyra tartott “ReloadEvery” nevezetű Firefox kiegészítő, amit eddig használtam (és használok egyébként a mai napig is), nem volt megfelelő. Hiszen az első frissítés után megváltozik az ablakban lévő URL, amit már hiába frissítgettem.

Auto Refresh Plus – Chrome extension

No de visszatérve a bejegyzés fő témájára: ekkor jön a Google Chrome alá fejlesztett Auto Refresh Plus nevezetű kiegészítő.

A kiegészítő ugyanazt tudja, mint a már fentebb említett rivális. Akár előre definiált értékek szerint is lehet frissíteni az oldalt, akár manuálisan is megadható a frissítések között eltelt idő.

Ezen túl, ami plus benne, az alábbi ábrákon szerintem remekül látható:

Auto refresh plus beállítások - Google Chrome kiegészítő

A fotón is látszódik, hogy a “Refresh Predefined URL” az a részlet, ami miatt most igazából íródik a bejegyzés. Ugyanis itt adható meg, hogy mi legyen az az URL amit frissíteni fog. Így beállítható a vbulletin-ekre jellemző és már korábban fentebb is említett “http://seo.forum.hu/search.php?do=getnew” hivatkozás.

Nálam jelenleg az alábbi beállításokkal fut ez a cucc:

Seo forum automatikus frissites

Remélem sikerült valami hasznos ötletet adnom az aktív fórumozóknak. Jó fórumozást mindenkinek! :)

1 hozzászólás

  1. Hasznosnak tűnik, kösz a tippet. Bár nekem pont fordított bajom van. Rettenetesen utálom azokat az oldalakat, amik frissítik magukat. Talán ez le tudja tiltani az oldalak saját frissítését.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét