Blogg-X – honlapfrissítés gyorsan

Minap a fórumban LeGaS hívta fel a figyelmünket egy új programra (Blogg-X), mellyel Joomla!-s oldalra (Joomla! = Mambo) lehet hírt/cikket küldeni, hogy a lapra nem is kell belépni mint adminisztrátor. Mert most hogy is történik az új cikk kitétele?

az adminisztrátor név/jelszóval belépünk az előzőleg már megnyitott oldalra, a menüből kiválasztjuk az épp szükséges menüpontot, megírjuk a cikket, kitöltjük az adatokat stb.. amik szükségesek (ki írta stb.), mentjük az írást majd ellenőrzést követően (nem rontottunk-e valamit) kilépünk az adminisztrátor felületről.

Az új programnak köszönhetően az annyiban egyszerűsödik, hogy miután felvetted a lapod adatait a programban, azt megnyitva bármikor tudsz új cikket írni és egy gombnyomással küldeni a lapra úgy, hogy az megjelenik a főoldalon "administrator" szerzővel. Ez így lényegesen gyorsabb és egyszerűbb, mint az ezt megelőzően vázolt módszer, persze vannak még hátrányai (melyeket remélem hamarosan javítani vagy legalábbis kiegészíteni fognak). Arról nem is beszélve hogy mivel a programban akár több oldal adait is meg lehet adni, a több lapot is szerkesztő webmestereknek jelentősen csökken a lapok frissítési ideje.

pl.: hogy

  • nem lehet egy cikkhez bevezetőt írni, amit beadtam az egy az egyben meg fog jelenni
  • nem lehet szerzőt választani
  • nincs képbeszúrási lehetőség stb…

Persze egy jelenleg beta verziós programnak nem illik felhánytorgatni az ilyesmit úgyhogy be is fejezem, mindenesetre nagyon ígéretes fejlesztés és ha rendesen megcsinálják, én biztos hogy fogom használni.

A Blogg-X honlapja (telepítés, screenshot-ok, követelmények)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét