DropMyRights avagy biztonságos internetezés

Legtöbben a windowt rendszergazdaként használják, ám ezzel együtt a böngészés közben begyűjtött kártékony programok is admin jogokkal képesek garázdálkodni a gépeden. Hogy ezt megakadályozd, az egyik lehetőség az lenne, ha az admin account mellé csinálnál egy másik hozzáférést a gépeden, limitált jogosultságokkal. A másik lehetőség ez a program, mely képes az általunk meghatározott szoftvereket admin jog nélkül futtatni (pl. mail kliensek, böngészők, chat szoftverek stb.)

Kicsit részletesebben a DropMyRights programról

A programot letöltést követően telepíteni kell. A telepítést követően – hacsak nem változtattunk az útvonalon – itt fogod megtalálni:

C:\Program Files\DropMyRights\

Nyisd meg annak a programnak a parancsikonját (shortcut) szerkesztésre (jobbegér klikk a parancsikonon, majd ott válaszd a „tulajdonságok”-kat), ahol egy Firefox-t alapul véve valószínűleg ilyesmit fogsz találni:

"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"

Ezt kell módosítanod az alábbi elérésre:

"C:\Program Files\DropMyRights\DropMyRights.exe" "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"

Mint láthatod, túl sok minden nem változott, mindössze a dropmyrights.exe-t fogod megnyittatni, azon keresztül pedig elindul a Firefox program. Innentől kezdve a Firefox már nem admin jogokkal megy a netre.

A szoftver a böngészést nem lassítja.

Kép a fent írtakról:

dropmyrights - internetezz biztonságosan

letöltés

A letöltéséhez kattints az alábbi linkre: dropmyrights.msi (168kb)

egyéb információk

A DropMyRights honlapja: Browsing the Web and Reading E-mail Safely as an Administrator
A DropMyRights-ról kicsit bőbeszédűbben a blogomon is olvashatsz: DropMyRights

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét