Egyszerűen megjegyezhető de erős jelszavak készítése

Facebook-on tette be egyik ismerősöm ezt a hasznos kis videót, amit a Mozilla csapat készített arról, hogy lehet egyszerűen megjegyezhető, de mégis erős jelszavakat választani.

Jómagam jelszókezelő programot használok amiben van egy jelszógenerátor rész is, azzal szoktam nemegyszerű verziókat készíteni, de a fenti sem egy rossz megoldás.. :)

7 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hát ez sem rossz, én mondjuk máshogy szoktam…
  pl. TutoriaL667ViZ
  honlap, vagy amivel foglalkizik: nokiás boltban pl. 999OVI667Vizion
  spec karaktereket sok helyen nem tolerálják, ezért sehol nem erőltetem.
  Cégnél is hasonló a pálya, de ott rosszul adom meg a jelszót:
  pl mail címhez beírom hogy 667joskapista FF elmenti, majd legközelebb bedobja, de ugye ez nem a jó jelszó, hanem a végére még egyszer a 667-et kell írni. Így az FF-et hiába használja vmeik kolléga, nem fog pl. mailomba belépni.

 2. Ezzel a megoldással egy gond van: ha bármelyik jelszavamat megszerzik (pl. feltörik az oldalt), akkor az összes többit elég könnyen kitalálják.

 3. Miért kell egy jelszót túlbonyolítani. Tényleg nem értem, de őszintén kíváncsi vagyok a válaszokra!

  Normál felhasználóként millió helyen regisztrál az ember, de nincsenek olyan adatai, amik miatt feltétlen védenie kellene a jelszót. Mi van, ha valaki belép a youtube fiókomba? Semmi… Ahol pedig fontos a védelem (lásd ibank, stb.), ott általában nem is menti el se a jelszót, se a felhasználónevet. A többihez meg elég egy sima jelszó, nagybetűvel az elején, végén egy szám és kész. Szerintem.

  De győzzetek meg, nyitott vagyok!

 4. Ami neked lehet semmiség , nem fontos, az lehet másnak fontos és szeretné biztonságban tudni a személyes adatait . A hackereknek is bármi érdekes lehet amire te nem is gondolsz .

 5. Van aki nem feltétlen csak szórakozásra használja a netet, hanem munkára is. Nála is fontos az erős jelszó. Egyébként meg mindenkinek az, aki nem szeretné, ha az azonosságát ellopnák és felhasználnák ki tudja, mire. A Youtube szerintem egy pont rossz példa volt, mert lehet említeni a fórumokat, social site-okat, levelezést, tárhelyeket, honlapod admin felületét stb… lehet, hogy 1-2 fórumhozzászólással, egy pici személyes (hobbi lappal) stb.. nem fog nagyon érdekelni, ha ugrik a melód, de ha több évnyi “munkád” van mindezekbe, akkor már igen.

 6. Érdekes :) Alap feltétel az erős jelszóhoz ugye az, hogy betű-szám-speciális karakter, továbbá az, hogy ismételt karakter ne legyen benne, kis és nagybetű… Na igen ezt ki jegyzi meg, jöhet a kérdés!

  Egyszerű a megoldás.
  Vegyél 2 ismert szót

  Beluska 0212 Neved és születési dátumod részlete.

  Írd minden másodikat nagybetűvel
  BeLuSkA

  Tedd minden második helyre a születési dátumod és egy specialis karaktert
  B0e2L1u2S*kA

  A végeredmény magáért beszél és tudni fogod mindig a jelszavad :)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét