Fájlok feltöltése FTP-vel

A leírás elkészültének oka nagyon egyszerű: mostanában egyre több helyen botlok a “Hogy kell feltölteni az internetre az xy dolgot?” vagy a “Hogy tegyem be a linket a fórumra hogy le tudjátok tölteni?” jellegű kérdésekbe. Nem csak fórumokon, magánéletben is gyakran megkérdezik, amit betudok a szélessávú inernethozzáférések terjedésének. Aki régebb óta internetezik talán néz, “Hogy nem lehet ezt tudni?”, de ne felejtsük el, hogy vmikor mindenki volt kezdő.

Tehát a fenti kérdésekre a rövid válasz így néz ki: regisztrálni kell egy tárhelyet majd FTP kliens programmal feltölteni a fájlt, és ezután már mehet a tárhely.hu/fajlneve.kiterjesztés jellegű link bármely fórumra vagy levélbe.
Viszont tudom hogy ezzel a zanzásított válasszal még senki nincs kisegítve, úgyhogy nézzük kicsit bővebben…

Kérdés: Hogy tudok tárhelyet szerezni?
Válasz: A tárhelyeknek 2 fajtája van: amiért kell fizetni, és amiért nem. :)

Ingyen tárhelyet regisztrálhatsz pl. az alábbi magyar szervereken (számos külföldi ingyenes tárhely is akad):

Kérdés: Melyik a jobb tárhely, amiért fizetni kell vagy ami ingyen van?
Válasz: Attól függ, milyen szempontok fontosak számodra. Az biztos, hogy a fizetős tárhely (egy normális fizetős tárhely) jobb és stabilabb szolgáltatást ad általában (szinte mindig), mint egy ingyenes. Utóbbinál nem igazán reklamálhatsz ha valami nem működik vagy reklámot kell eltűrnöd a lapodon stb… tudod, ajándék lónak ne nézd a fogát.

Kérdés: Miért ingyenesek, miért éri meg ez nekik? Gyanús ez nekem …
Válasz: Az ingyenes tárhelyek nagyrészén fent egy frame-ben (sávban) reklámot kell eltűrnöd, ezzel honorálod a szolgáltatónak hogy ingyen kaptál tárhelyet. Ahol nem frame működik, ott felugró ablak jelenik meg ha valaki megnézi a lapodat (popup reklám). Van olyan is, hogy semmiféle reklámot nem kell elviselned, de nyugodj meg hogy vmiért ott is megéri a szolgáltatónak ingyenes szolgáltatást nyújtani (pl. jó reklám a domain nevének).

Attól mindenesetre nem kell tartanod, hogy esetleg a későbbiekben egy számlát kapnál hogy X összeget fizess be, mert használtad a tárhelyet.

Kérdés: Hogy kell regisztrálni, mi kell hozzá? Milyen adatokat adjak meg?
Válasz: a regisztáció során általában megkérdezik a nevedet, a lakcímedet, a születési évedet, korodat, nemedet, foglalkozásodat, mailcímedet, honnan tudsz a tárhelyről, az országodat stb… ez elég változó, de nem kell megijedni.

Most csúnya dolgot fogok javasolni, de … ne add meg a tényleges adataidat, hacsak nem akarsz rövid időn belül kéretlen reklámleveleket magadnak, vagy telefonhívásokat hogy ilyen-olyan utat nyertél és csak X összeget kell befizetni stb… gondolom ezek ismerősek a többségnek. Amit feltétlen fontos jól megadnod, az egy név, amin a tárhelyedet eléred majd (de itt sem kell a “rendes” neved megadnod!), illetve a jelszó, mellyel majd be tudsz lépni FTP-n. Néha szükség lehet egy működő mailcímre is, ahova elküldenek egy regisztrációt megerősítő mailt is (ami pl. tartalmaz egy aktiváló kódot vagy linket), de ezt a megadott mailcím lehet ingyenes is, pl. egy freemail.hu-s, mailbox.hu-s, primposta.hu-s stb.

Kérdés: Mi alapján válasszak tárhelyet?
Válasz: Ez a válasz megint csak attól függ, hogy mire kell a tárhely, mit akarsz feltölteni. Arra mindenképp érdemes figyelni, hogy minden tárhelyen vannak bizonyos szabályok (ezeket a lapokon meg lehet találni), melyeket be kell tartani. Pl. meg van adva, hogy max mennyi adatot lehet feltölteni vagy épp mekkora lehet a max fájlméret (ez utóbbi sokszor fájltípuskonként van korlátozva, pl. “PDF” lehet 3MB-os, “JPG” csak 2MB-os és egy “AVI” akár 4MB is lehet.

Aztán arra is érdemes figyelni, hogy a szolgáltatók legtöbbje tiltja a tárhely FTP jellegű felhasználását, ami kb annyit jelent hogy ha csak feltöltesz egy fájlt a tárhelyre (ami pláne nagyobb vagy sokan töltik le) és elküldöd a linkjét vagy kiteszed vmi honlapra, lehet hogy a szolgáltató törölni fogja rövid időn belül. Ennek az az oka, hogy ilyenkor Te mint felhasználó csak a tárhelyet és a sávszélességét foglalod/terheled, hasznot nem hajtasz. Mégpedig azért, mert nincsenek látogatók akik orra előtt megjelenne a reklámjuk. Ez esetben célszerű egy index.html fájlt feltölteni a tárhelyre mondjuk annyi szöveggel, hogy a “lap kialakítás alatt, kis türelmet kérek”. Ennek a forráskódja az alábbi, csak mentsd el index.html néven és töltsd fel.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
   <title>feltöltés folyamatban</title>
</head>
<body>
   <p>A lap kialakítás alatt, kis türelmet kérek.</p>
</body>
</html>

Kérdés: Hogy kell feltölteni?
Válasz: Maga a tényleges feltöltés a programtól függ, de pl. Total Commander alatt egy F5-t kell nyomni vagy a lenti menüsorban a “másolás” gombot (copy), míg a FlashFXP-ben egy CTRL+T billenytyűkombinációra vagy a fájlon jobbegérgomb / transfer-t választva lehet másolni.

Kérdés: Mi az hogy FTP?
Válasz: Az FTP (File Transfer Protocol, avagy Állományt Továbbító Protokol) file-ok interneten (hálózatba kapcsolt számítógépek között) történő mozgatására létrehozott protokol. Segítségével nagyobb méretű file-ok (képek, adatbázisok, egyéb dokumentumok) is, amelyek e-mail-ben történö küldése – a nagy méret miatt – már nem lehetséges (vagy nem célszerű), egyszerűen továbbíthatók az interneten. Az FTP-n keresztül érkező információt a fogadó számítógép nem próbálja értelmezni, hanem bitről-bitre, állományként a lemezre írja.

Kérdés: Honnan szerezzek FTP kliens programot?
Válasz: Az internetről minden programot le lehet tölteni, igazság szerint inkább a bőség zavarától szenved az ember, ha FTP klienst keres. Épp ezért ajánlok pár programot, aztán a döntés a tiéd.

Total Commander

honlap: http://www.totalcommander.hu/, http://www.ghisler.com/
letöltés: http://www.totalcommander.hu/down.php

A régebben Windows Commander néven futó programot talán már ismered is, sőt lehet hogy gépeden telepítve is van. Maga aprogram eredetileg fájlkezelésre van, de az idők során kiegészült az FTP-zés funkciójával is. Nem tud annyit mint egy profi FTP kliens, de egy egyszerű fel/-letöltésre tökéletesen megfelel és mivel úgyis kéznél van, érdemes megismerni, ráadásul tud magyarul is.
Maga a program nem ingyenes, de kisebb korlátozással induláskor (rá kell kattintani 3 gomb közül vmelyikre) nyugodtan lehet használni regisztráció nélkül is. Megjegyzem ez egyike azoknak a programoknak, amiért pénzt is hajlandó vagyok kiadni.

A programot elindítva keresd meg az “FTP” gombot és kattints rá . Egy ablak fog megjelenni, ahol az új FTP-s címedet tudod beállítani, illetve az eddigieket (ha már van) szerkeszteni. Kattints az “Új kapcsolat” gombra

Itt ki kell töltened a mezőket a kért adatokkal. Amit kötelező megadni, azt itt az ábrán jelöltem. A többit nem fontos kitölteni. Ha kész vagy, kattints az OK gombra.
Megint az első ablak fog megjelenni, de most a bal oldalon ott lesz a kapcsolatod is:

Jelöld ki a bal oldalon a kapcsolatot, majd kattints a “Kapcsolódás” gombra. Várj egy kicsit, és már másolhatod is a fájlokat a regiszrált tárhelyedre. Ha végeztél a fájlok másolásával, szakítsd meg az FTP-s kapcsolatot a programban. Ezt megteheted a “Szétkapcsolás” gombbal:

Kiegészítés nagyon kezdők számára: A másoláshoz jelöld ki a képeket az egyik ablakban, majd alul nyomd meg a “Másolás” gombot. E helyett használhatod az “F5”-ös gombot is. A fájlok abba a könyvtárba fognak másolódni, ami a másik ablakban meg van nyitva.

FlashFXP

honlap: http://www.flashfxp.com/

A program számomra AZ FTP KLIENS. Nagyon régóta fejlesztik (folyamatosan), nagyon sokat tud, nagyon kényelmes a használata. Nem ingyenes, de letöltve shareware-ként használható, csak az induláskor kell várni kicsit (kibírható, és mindössze ennyi a korlátozás.

Használata nagyon egyszerű, csak meg kell nyomni az F8-as gombot, amire ez az ablak fog felugrani:

Itt ki kell tölteni az FTP szerver címét, a felhasználói név illetve jelszó mezőjét, majd megnyomni a “Connect” gombot. A későbbiekben a “History” legördülő mezőben már megtalálod az adatokat, nem kell újra beírni.

Server or Url: az FTP szerver címe
User Name: felhasználói név
Password: felhasználói jelszó

Egy másik módszer – ha az adatokat tartósan is rögzíteni akarod a programban -, hogy a címet felveszed a címjegyzékbe (site manager):

Kattints a felső menüsorban található Sites / Site manager (F4) -re, majd a megnyíló ablakban töltsd ki a képen látható módon a kötelező mezőket.

Site name: a lap neve, bármi lehet
IP Address: az FTP szerver címe
User Name: felhasználói név
Password: felhasználói jelszó

A programban ezután már egy kattintással a villámra meg tudod jeleníttetni a címjegyzéket, kiválasztod hogy mely szerverre akarsz kapcsolódni (hiszen akár több címet is felvehetsz) és kapcsolódsz. Amikor befejezted a szerveren a munkát, a kapcsolatot megszakíthatod a konnektoros ikonra kattintva.

FileZilla

honlap: http://filezilla.sourceforge.net/

letöltés: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=21558

A 2 előző shareware program után nézzünk egy ingyenes programot is. A FileZilla használata meglehetősen kényelmes, ha fontos az ingyenesség, feltétlen próbáld ki. Mindent tud amire az átlag internetezőnek szüksége lehet fel- és letöltés terén.

Kérdés: Mi az a link? (URL?)
Válasz: Linknek hívják azt a hivatkozást (URL-t), melyekre a honlapokon rákattintva át tudsz menni egy másik honlapra. Pl. ebben a leírásban is a “honlap” és “letöltés” szavak mellett ilyen linkeket találsz.

Kérdés: Bármilyen néven feltölthetem a fájlt? Van vmi megkötés?
Válasz: Pár dolgot be kell tartanod a könyvtárak és fájlok elnevezése közben, de ezektől eltekintve bármilyen nevet megadhatsz.

 1. kis-/nagybetűk: a windows alatt ezek ugyanazt jelentik, tehát a “levelem.jpg” és a “Levelem.JPG” ugyanazt a fájlt fogja jelölni. Az internetes szerverek többségén viszont nem Windows operációs rendszer fut hanem UNIX, ahol a kis- és nagybetűk mást és mást jelölnek. Épp ezért az interneten nagyon ajánlott, hogy az összes könyvtár- és fájlnevet kisbetűvel írd (így célszerű).
 2. speciális karakterek: ezeket szintén hanyagolni kell, pl. ne használj SPACE-t a névben, ne használj speciális karaktereket mint pl. a @, &, {} stb… ezekkel együtt a magyar ékezetekes elnevezéseket is érdemes elhagyni, mert gondod lesz vele. Amit célszerű használni, az az angol ABC és a számok.

44 HOZZÁSZÓLÁS

 1. :D nagyon jó h vannak még olyan emberek is akik jót akarnak a másiknak :)
  köszönöm a felvilágosítást! :]

 2. Csatlakozom az előttem szólóhoz…..KÖSZÖNÖM SZÉPEN az infót,sokat segített!!!:D:D:D

 3. Harder!Koszonom a leirast! Atmasoltam Total Commanderben a dolgokat, ahogy leirtad. Ezek utan probaltam meggyitni a tarhelyemet, es az irta ki: 404 a fajl nem talalhato. Mi lehet a problema?

 4. rossz helyre másoltad őket, vagy nem azon a fájlnéven próbálod mint amin feltöltötted, vagy spec karakter van benne (a space és a magyar ékezet is az), vagy keverednek a kis-/nagybetűk. Plusz vannak még lehetőségek, de ezekre tippelnék előre.

 5. Mondjuk, én az extra.hu-tól óva intenék mindenkit. Egyszer már megjártam vele, mert sohasem működött. Kezdve olyanokon, hogy vagy enged belépni, vagy nem. Aztán vagy elmenti a bejegyzést, vagy nem. Fej vagy írás. Sohasem működik rajta semmi, és azt írják, hogy akinek valamivel kapcsolatban problémái akadnak, azok jelezzék a fórumon, amire viszont oda sem bagóznak, akár egy fél éven át panaszkodhat minden felhasználó akkor sem.

  Az elmúlt napokban valaki megemlítette itt, hogy mostanában nagyon dicsérik, és úgy határoztam, még egyszer megpróbálkozom vele. Hát az egyszerűen kész horror. Volt, hogy csak úgy tudtam belépni, hogy az “elfelejteddet a jelszavadra” lépve megválaszoltam az ilyenkor szokásos mentőkérdést. Kéthavonta azzal jönnek elő, hogy legyünk türelemmel, mert a szerver éppen karbantartás alatt áll, vagy éppen költöztetik, ami pontosan két hónapig tart náluk. Nem tudom, hogy akkor miért nem inkább egy laptopot használnak szervernek!

  Egyszóval másodszor is kiakadtam tőle, úgyhogy a jövőben nélkülözni fogom. Majd keresek egy másik helyet, ahol vezethetek blogot. Egyszóval a gyenge idegzetűeknek nem ajánlom. Szigorúan csak 200 éves korhatár fölött!

 6. Az extra.hu-nál tudtommal már csak 1 ember van, aki support-tal foglalkozik, de lehet hogy már neki is más feladatot adtak.

 7. Sohasem működik rajta semmi, és azt írják, hogy akinek valamivel kapcsolatban problémái akadnak, azok jelezzék a fórumon, amire viszont oda sem bagóznak

  Én napi szinten el szoktam olvasni a fórumon a hozzászólásokat, és szoktam is válaszolni rájuk (nem csak én, például hétköznaponként a support/admin is szokott mindenre válaszolni). Ami szerintem nem túl jó, hogy a fórumon eddig ~3-4 aktív tagot számolok (ha belevesszük a supportot, és az admint is).

 8. Csak annyit szeretnék, hogy az uw.hu-n lehet feltölteni ftp vel csak nekem nem megy! Total commandert használok és hiába csinálom másolom a szerverjükre nem állítják be a honlapomat! Azt irja ki ha beirom a keresőbe a honlapom címét hogy 404 hiba nincs az uw szerverén, de én oda másoltam be a Frontpages oldalamat! Nem tom miért de nem sikerül! Kérem, aki tud segítséget nyujtani nekem, az írjon egy e-mailt az attila-kicsi@freemail.hu címre !
  Előre is köszönöm!!!

 9. Lehet, hogy csak egy karakterhiba. Bármilyen speciális karakter (ami a vezérlőbillentyűkkel írható), vagy akár szóköz is okozhatja. Vagy ezeknek hiánya. Egy pontosvessző, felkiáltó- vagy idézőjel, kettőskereszt, bármi. Alapból az fájlt nevezd el index.html-nek, ne adj neki más nevet. Az oldalon, meg közvetlenül a gyökérkönyvtárba (root) másold fel. Egyébként én csak elvétve töltök fel TC-vel, mivel legtöbb szabad webhelynek van saját, könnyen kezelhető grafikus FTP-je, ahol a szokásos tallózással fel lehet tölteni a fájlt. De néha pont az okozza a hibát…

 10. Találtam itt egy másik ugyanilyen tutorialt is az FTP feltöltésről a Total Commanderrel, habár szinte ugyanúgy taglal mindent, mint a fenti tutorial.
  http://elsoweblap.uw.hu/cat.php?catid=3

  Ismételni tudom csak magamat. Ha tudod, először is nézd meg, hogy az UW-nek van-e saját FTP feltöltési lehetősége. Ha igen, és könnyebb vele tájékozódni, akkor használd azt. A saját blogomra én is az oldal FTP-jét használom, habár én csak a képeket töltöm fel, a szöveget már ott szerkesztem a bejegyzésekhez.

  Nézd át a fájl nevet aprólékosan, ha kell a kurzorral kattints a szövegbe, és mozgasd végig, jobbra-balra benne. Néha elég csak egy szóköz a fájlnév és a kiterjesztés előtti pont közé, és már hiba van. Lehetséges, hogy a “http://” előtagban fordul elő ilyesmi. Ellenőrizd, hogy gépelés közben két egymás melletti betű nem cserélődött-e fel a fájl nevében. Ezeket néha nagyon nehéz észrevenni, nálam is gyakran előfordul, hogy a jobbos betű bal párját írom le, és fordítva.

  Egyébként írd ezt be a Google keresőjébe: “FTP feltöltés Total Commanderrel” Sok magyar nyelvű találatot fogsz kapni, és olvasd el a fórumozók beszélgetéseit. Az egyiken talán éppen az UW és a TC-vel kapcsolatos hibákról beszéltek.

 11. Most nézem csak meg jobban a linkedet! A “http://” után az az “xy” előtag, az mi?! Helyes ez a protokoll? Nem valami olyasmit kéne látnom a linkben, hogy “http://www.uw.hu/xy/index.html”?

  Vagy, ha nem “www” előtagos az oldal, akkor meg “http://xy.uw.hu/index.html”, de szerintem semmiképpen nem “exe”. Az EXE az végrehajtandó parancsfájl, nem weboldal

 12. Hy!
  Sikerült megoldanom! A total comanderrel ha rámegyek a felöltött fájlra és megnyomom a CTRL+SHIFT+ENTER-t akkor alul megjelenik ilyen szöget. Ott ki kell venni az @ftp-t és a http-t az elején átírtni ftp-re és akkor megvan a link. :)

 13. Hát igen, nagyon könnyű ezeket eltéveszteni, főleg amikor először csinálja az ember. Ezért mondtam, hogy amennyiben az oldal rendelkezik saját FTP klienssel, akkor inkább használjuk azt. A TC ugyanis nem grafikus felületű, grafikus felületen, ahol csak néhány ablakot kell kitölteni, valamint a szokásos tallózással lehet tölteni, sokkal könnyebb. No, már csak ezért is érdemes saját domaint regisztrálni, ha jól tudom, nem kerül sokba, és az oldal kizárólag csak a tiéd lesz. Nincs rajta fájlméret korlátozás, vagy tárolókapacitás-korlát és a név is sokkal elegánsabb úgy, hogy http://www.akármi.hu, mint http://www.akármi/ingyéroldal.hu. Biztosa van olyan lehetőség is, ahol negyedévente tizenegynéhány-ezer forintból meg lehet úszni a dolgot.

 14. Helló mindenkinek!
  HTML- ben szerkesztel egy oldalt, a képpel van gond. Localhoston még rendben van, az uw-n, már csak a helye látszik, a total commanderben a szerkésztesre kattintva azt írja ki, hogy hibásan letöltött fájl, de nem tudok rájönni, hogy mi a hiba. Tud valaki segíteni?

 15. Ha csak a helye látszik, akkor lehet hogy rosszul adtad meg a hivatkozást (nem írtad hogy relativ vagy abszolut útvonalallal van-e).

 16. Hello!
  A feltöltött fájlokat hol nézhetem meg? kep.tar-ra töltöttem fel, de ott nem ír semmit, hogy hova tölti fel…tudnátok segíteni?
  Köszönöm.

 17. google -> “kep.tar ftp”
  első oldalas találat volt: kep.tar.hu/tar/info/techinfo

  itt megtalálsz minden szükséges információt.

 18. KÖSZÖNÖM!!! Kb 1 hónapja keresek egy ilyen segítséget a neten a FTP feltöltéshez, ami végre butaszőkejúzer-nyelven van leírva :)))

 19. Hello!

  Nekem van egy weboldalam, aminek a tárhelye betelt, így a videómnak csináltam egy külön helyet az extrán, ahova feltettem az 50-200mb-os videókat. Az a problémám hogy csak olyan linket tudok kitenni a főhonlapomra, amire csak a videó lejátszója jön be. Nem tudok olyan linket csinálni ftp-n feltöltött fájlról, amire egyből a mentés/megnyitás ablak ugrik be.

  Hogyan szerzek olyan linket, amiről nem kell még hármar kattintani a gépre letöltéshez?

 20. Neked szerintem a videó “beágyazására” lenne szükséged. Gondolom, azt szeretnéd, ha az oldaladon megjelenne a lejátszóablak, mint a YouTube-on. Keress a video, vagy flash videotartalom beágyazására!

 21. :) Félreértettük egymást, én azonnali letöltési linket keresek, a videó lejátszását meg tudom csinálni.

  “Nem tudok olyan linket csinálni ftp-n feltöltött fájlról, amire egyből a mentés/megnyitás ablak ugrik be.”

 22. Nem is tudom, a legtöbb oldalon, ahol videoplayer van, általában nem is lehet menteni. Ehhez valamilyen külső progit szoktak ajánlani, pl save2pc vagy RealPlayer. Az utóbbinak az ingyenes változata (11.0.6) pl a FireFoxba is beépül, és a YouTube videók fölött megjelenik egy toolbar, amivel le lehet tölteni a videót.

 23. Szóval sima alternativ letöltőlinket nem lehet csinálni, csak külső progival lehet letölteni. Értem.
  Az a bajom ezzel hogy nem fogja mindenki letölteni a save2pc-t hogy letöltse a videómat, én úgy szeretném, hogy klikkelés a linkre, aztán mentés, és letöltődik. Olyan tárhelyet tudsz mondani ami befogad nagyobb videókat? Gondolok itt pl a data.hu-ra, ami ad közvete letöltési linket, de csak 100mb-ot enged fel… Nekem úgy 300mb-ig kéne.

 24. Nem mondtam, hogy nem lehet, csak nem vagyok járatos a programozásban. Lehet, hogy van rá valamilyen script, csak nem szeretnék félretájékoztatni senkit.

  Egyébként a data.hu-nál hirtelen én sem tudok jobbat. Én is regisztrálva vagyok rajta, és őrzök ott néhány fájlt. Egyébként úgy tudom, még a YouTube-on is korlátozva van vagy a fájl mérete, vagy a hossza. Ezért is szokták több darabba vágni a hosszabb videókat. A datán is így van sajnos, és ez a 100 Mega még elég optimálisnak tűnik. 300 Mega elég sok (relatíve), ha úgy vesszük, hogy elég jó minőségű filmek átlag 100 perccel számolva 700-800 Megások szoktak lenni aviban.

  Néhány warezoldalon, ahol filmeket lehet letölteni, direkt azért vannak több darabra szelve a filmek, hogy ha véletlenül megszakadna a letöltés mondjuk 99%-nál, akkor csak azt a darabot kell újra letölteni, amivel még időt is spórol, mintha az egész komplett videót kezdené elölről. Tehát egyrészt praktikus. Másrészt pedig ha mondjuk Total Commanderrel van feldarabolva a fálj, ugyanúgy vissza is lehet alakítani és összefűzni.

  Na de hátha tud valaki ennél jobb megoldást!

 25. hali, létrejön a kapcsolat de másolásnál aztírja hibás a letöltött fájl? viszont a régit engedte letörölni de az újat nemtom felrakni… ??? Tom

 26. szia!az a nagy kérdésem higy flash fxp-vel hogy tudok letölteni, mert a csatlakozás a szerverhez az megy és ki is jönnek a filmek listái de onnan nem tudom hogy kell csinálni..

 27. Sziasztok!
  Évek óta ftp-n keresztül töltöm fel az oldalaim a szerverre, de most egy win. újratelepítés és frissítés után nem működik normálisan a feltöltés. Már néztem a tűzfalat is, de nem találtam semmi megldást. A problém az, hogy a szerverre való csatlakozás után, kijelölöm a feltöltendő fájlokat, és az első feltölés után kiírja, hogy megszakadt a kapcsolat. Ezt dobja a FachFXP-is!
  Godolom vagy windows-os hiba lehet, vagy a freeweb-es szerver szívat most (bár eddig nem fordult még elő ilyen) és ezt ki is zárhatjuk, mert most nézem hogy az ultraweb es is megszakad ugyan így.

 28. Helló,
  segítségeteket szeretném kérni!
  Arról lenne szó, hogy egy működő flash honlapra szeretnék képeket feltölteni, ám amikor ftp-n (filezillával) feltöltöm az átnevezett képeket a megfelelő mappába a megfelelő mérettel és mellé másolom a már frissitett xml-t a honlapon ez a mappa nem működik, nem tölt be semmit. Nem csak a feltöltött kép nem jelenik meg hanem a többi sem abban a mappában. Az xml file-t notepad++ban készítettem el, mert valamiért csak ebben a progiban sikerült.
  Nem tudom mi lehet a probléma. HELP!

 29. Jó napot kívánok! Kérem segítsenek, nagy szükségem lenne a segítségre. Szlovákiából írok, a Csallóközből. Van egy jó honlapom a falunkról, amit feltüntettem. Először az uw-n volt, de pár nagyobb fájl-t nem lehetett feltölteni. Meg volt egy nagy probléma: total commmander-rel nem tudtam kapcsolódni. Van saját ftp feltöltője, azt használtam. így átköltöztettem az extra-ra. Tudok rá kapcsolódni t.c.-vel is. Elégedett voltam. De fizetős lett. Unokaöcsém talált egy jó helyet, az atw-t. Feltöltötte a saját gépén total commanderrel. Nekem meg kapcsolódási hibát jelez, ahogy az uw-re is. próbáltam a FilleZillá-t, ugyanaz a probléma. És az atw-nek nincs saját ftp feltöltője. Hol lehet a hiba? Új gépem van Windows vista 32bites-nem vagyok elégedett vele, vagy az internetszolgálttónál is lehet hiba. Amúgy korlátlan, szélessávú internetem van. Hol lehet még beállítva, hogy nem megy? Nagyon el vagyok kenődve. Örömmel frissítem lapom tartalmát, már vannak törzslátogatóim, elég nagy a nézettsége. És most nem tudom mihez kezdjek! Kérem, segítsenek. Előre is köszönöm. Minden jót kívánok. Ami

 30. Kapcsolathívási hiba. Csak ennyit ír ki. Biztosan jól állítottam be a ftp-t. Köszönöm. Ami

 31. jó napot kívánok! Kiderült, hogy regisztrálni sem tudok az atw-re.
  Kiszűrtek mint “szlovákot”, vagy éppen az én internetszolgáltatóm
  nem enged bizonyos oldalakra? Nekik is írtam. Várom a segítséget. Köszönöm. Üdvözlettel.

 32. Köszönöm. Későn, tegnap késő délután még nem volt a levél kézbesítve. Már válaszoltam. Még egyszer köszönöm a segítséget. Minden jót kívánok. Ami

 33. Sziasztok! Egy furcsa problémám van. Évek óta használom a Total Commandert feltöltésre, jópár honlapom van. Az egyiknél (Fittfut.hu) bár kapcsolódni tudok, ha frissítem az oldalt felül tudom írom a file-okat, de a böngészőben való megnyitáskor mégsem változik semmi, az oldal nem frissül. (a böngészőben ha megnézem az oldal forráskódját, ott is a régi szöveg van, de ha a letöltöm a gépemre ott már az új, frissített.) Remélem érthetően sikerült leírni :-). Ez kb két hét óta tart, az oldal maga több éve ezen a tárhelyen van. Ennél a tárhelyszolgáltatónál van több honlapom is, de azokkal nincs ilyen probléma.
  Vajon mi lehet a gond???
  A segítséget, ötleteket előre is köszönöm!
  Warrior85

 34. A teljesség kedvéért leírom az FTP kapcsolódást Linuxon(Ubuntun, Gnomeban) is, ha netán valaki Ubuntuzna rajtam kívül az idetévedők közül :-B

  Helyek-menü >> Kapcsolódás kiszolgálóhoz..
  http://kepfeltoltes.hu/100204/menu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  A megjelenő ablakba írd be az adatokat:
  http://kepfeltoltes.hu/100204/ftpablak_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  A Kapcsolódás gombra kattintva bejön a jelszó bekérő ablak:
  http://kepfeltoltes.hu/100204/jelszoablak_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  Ez meg már a tárhelyed képe:
  http://kepfeltoltes.hu/100204/ftpmappa_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  Egyszerű, és nagyszerű :)

 35. nagyon köszi, legalább most már megértettem :). csak egy problémám lenne… mikor a Total Commanderben próbálok kapcsolódni, egy picit várok és bejön egy olyan fölugró ablak, hogy “Kapcsolathívási hiba”, ez miért? és miért nem tudok feltölteni? :(

 36. Sziasztok! Miután végig csináltam az Ftp kapcsolódást mindig az 530-as hibaüzenetet irja ki. Mi lehet a hiba?
  A segítséget előre is köszönöm.
  Márta

 37. Ha biztos vagy benne hogy a login név és jelszó jó volt, akkor ellenőrizd hogy nem kell-e bekapcsolni SSL-t (lehet hogy nem sima FTP kapcsolathoz kaptad a hozzáférést).

 38. Amit kaptál adatokat a belépéshez, ott kellene legyen erre vonatkozó információ. Ha nincs, akkor rossz belépési adatokkal próbálkozol a jelek szerint.

 39. A WinSCP-t még ajánlanám a cikkhez, támogatja az SFTP-t is, és jól használható akár online fejlesztéshez is jó Notepad++ al vagy egy adott online könyvtár gépre való szinkronizálására. :-)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét