favikon

Volt már egy cikk a lapon a favicon-okról, úgyhogy most nagyon nem részletezném a dolgot. Ami kapcsán a bejegyzés született, hogy találtam egy nagyon hasznos kis lapot favicon-ok gyártásához, érdemes megnézni. A használata egyszerű és tényleg pillanatok alatt készítheted el vele a sajátodat.

Kapcsolódó linkek:

Favikon.com
favicon generator – egy másik jól használható megoldás.

Te szoktál ilyet készíteni a lapodhoz? Ha igen, mit használsz favicon készítéséhez?

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szerintem még sokan használják, nagyon jó! Érdemes kipróbálni hozza az IconBundle-t is, mivel réteges ikonokat készíthetsz. Így a megfelelő méretűt fogja látni a felhasználó, amikor 16x16osnak vagy éppen 256x256osnak használja! Igaz, ez már főleg programfejlesztésnél jön jól.

  2. Nekem erre van külön progim. Igen találó néven Icon Maker-nek hívják, és gif-ből konvertál .ico-ba. 1999-es release, de mivel kifogástalanul működik sose kerestem újabbat, komolyabbat! :D

  3. Nem minden esetben megfelelő az átnevezett ICO. Az ikon állománynak is megvan a maga specifikációja. Ha valaki nem akar gondot már az ikonok szintjén is, akkor érdemes normál ICO filet generálni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét