Flash oldal mindenirányú középre igazítása

1, Figyeljünk oda, hogy a flashből kiexportált oldal megtartsa méretét.
Tegyük fel, hogy oldalunkat 550*450 px méretre tervezzük. Az „export settings” fülben találjuk meg a html beállításokat. A „dimensions”-t adjuk meg pixelre, értelemszerűen ki kell tölteni alatta az ablakot. Ha mindent jól csináltunk exportáláskor (nyomj F12-t) a böngésző jobb felső sarkában látható a flash movie, és nem tölti ki az ablakot.

2, Nyissuk meg a *.html kódot bármilyen editorral. Amit be kell szúrnunk:
vastag betűvel jelöltem. Ez egyszerűen egy táblázatot rendez mind horizontális, mind vertikális irányban. A lényeg, hogy fogja közre az objektumunkat (az <OBJECT></OBJECT> közötti kódról van szó), ami dőlt betűvel lett jelölve. Mentsük el. Ha jól dolgoztunk, feltöltés és frissítés után középen helyezkedik el az oldalunk!

3, Például: a normál betűvastagságú rész ami az eredetileg generált kód, a bold (kövér) szövegrész pedig az utólag beillesztett extra kód.

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>honlap címe</TITLE>
</HEAD>
<BODY bgcolor="#000000">
<!-- URL's used in the movie-->
<!-- text used in the movie-->
 
<TABLE WIDTH=100% HEIGHT=100% BORDER=0 CELLPADDING=0 CELLSPACING=0>
<TR>
<TD align="center" VALIGN="center">
 
<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://dl.m.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0"
WIDTH=550 HEIGHT=450>
<PARAM NAME=movie VALUE="index.swf"> <PARAM NAME=quality VALUE=best> <PARAM NAME=scale VALUE=noborder> <PARAM NAME=wmode VALUE=transparent> <PARAM NAME=bgcolor VALUE=#000000> <EMBED src="index.swf" quality=best scale=noborder wmode=transparent bgcolor=#000000 WIDTH=550 HEIGHT=450 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.m.com/sw/dload/index.cgi?P1_Prod_Version=SF"></EMBED>
 
</OBJECT>
 
</TD>
</TR>
</TABLE>
 
</BODY>
</HTML>
Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét