Gmail mint alapértelmezett levelező

Már jó ideje nem használok levelező programot a gépemen, a gmail.com szolgáltatását használom persze a saját domain nevem alatt. Egyetlen dolog hiányzott csak eddig, erre most találtam megoldást (biztos sokaknak nem lesz ez már újdonság): ha valahol egy E-mail címre kattintok, akkor ne az oprendszerben lévő alapértelmezett mail klienst akarja nekem feldobni, hanem hozza be a gmail.com-t és ott töltse ki a címzett mezőt.

A megoldás végül pofonegyszerű volt és végig a böngészőben hevert. :)

Gmail mint alapértelmezett mail kliens
Gmail mint alapértelmezett mail kliens

A Firefox-ban keresd meg ezt a részt: Tools / Options / Applications és a megjelenő ablakban kattints rá a “mailto” mező melletti részre. Ott ki lehet választani a Gmail-t mint alapértelmezett levelező klienst.

Kipróbáltam és tényleg működik, pont úgy ahogy vártam.

Ennyi lett volna a leírás, remélem azért nem tudta még mindenki rajtam kívül és talán hasznos lesz másnak is.

22 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Köszi a tippet! Én sem ismertem, de legtöbb esetben az alapértelmezett Gmail nyílt meg (nekem legalábbis). Talán azért, mert nekem nincs is Outlook telepítve a masinára. De jó tipp, be is állítottam a Gmailt.

 2. Mondjuk egy külön figyelmeztető-program telepítése fölösleges, hiszen a böngészőben a túlbáron úgyis mutatja a Gmail boríték-ikon, amikor új üzenet van. Én csak ezért nem telepítenék egy külön programot.

 3. Én ezt a saját domain alattit nem értem. Lehet úgy, hogy csak a levelezést kezeli a Google? Ha igen, hogy?

 4. Ha a Gmail Notofiert telepíted akkor autómatikusan beállítja, persze nem
  “use gmail”, hanem “use gmail notifier” lesz, de ugyan az lényegében.

  Aki nem ismerné: a gmail notifier egy kis program aminek a lényege, hogy telepítés után, ha beállítottad a felhasználóneved és a jelszavad autómatikusan megjelenik a tálcán (az óra mellett) és jelzi, ha új leveled érkezett arra a gmail-es postafiókra. Ha nem akarod sokat nézegetni a gmailt csak, ha történt valami változás benne akkor hasznos lehet.

  Üdv.!

 5. Kristóf:
  Gmail / Beállítások / Fiókok

  Ott hozzá tudod adni a saját postafiókod ha van (pl.: valaki@valami.hu-t). Így tudsz küldeni a gmail-en keresztül a saját valaki@valami.hu email címedről üzenetet és az oda érkező leveleket szintén a gmail-en keresztül fogadni.

 6. Persze, igaz; ki is ment a fejemből, hogy nem mindenki lóg álló nap a neten. Én amikor felkelek, bekapcsolom a gépet és a böngészőt is, aztán csak akkor állítom le, amikor lefekszem, vagy ha elmegyek valahová.

  A te esetedben hasznos lehet.

 7. BonFire: én pl keveset használom a böngészőt folyamatosan, viszont munka miatt elég sokat ülök a gép előtt így nekem megfelelőbb ez a megoldás, de természetesen aki többet dolgozik böngészővel, vagy tényleg csak internetezésre használja a gépet annak valóban fölösleges.

 8. A tipp az okés, csak épp lehet-e állítani, hogy esetleg új lapon nyíljon meg?

 9. sziasztok!
  az érdekelne,hogy beállítható-e az a szolgáltatás a gmailben hogy a visszajelezzen ha a másik fél(akinek küldtem)elolvassa az emailt?lehet,hogy hülye a kérdés ha igen bocs ha meg van ilyen lehetőség akkor vki legyen kedves nekem elmagyarázni kösz

 10. Sayoka: a gmail notifier új lapon nyitja meg mindig, az itt leírt beállítás nem tudom.

  Joci: szerintem nincs, legalábbis se a labs se a beállítások között még nem találkoztam vele.

 11. A saját domain név alatt azt jelenti, hogy van egy valami.hu domained, aminek a levelezését (mx.)
  a google szervereire irányítod.

  Így nem egy gmail.com-os címed lesz, aminél felveheted fiókként más címeidet, hanem konkrétan a saját domainedet használod.

  Bővebben:
  http://www.google.com/a/cpanel/domain/new?hl=hu

 12. A végeredménye ugyanaz lesz ennek is, mint ha gmail-lel leszednéd a mailbox-ból a levelet és a kimenő leveleknél pedig beállítanád, hogy a cím a domain-es mailcímed, viszont ezt a módszert amit írtál Apo, nem ismertem, úgyhogy köszönöm a tippet.

 13. Sziasztok!
  Az a problémám, hogy megnyitva a Gmail-táromat, a leveleimet nem hajlandó nyitni – azt írja, hogy gmail. nem tudja megnyitni, mert az előablak megjelent -, de semmi előablak nincs lezárva, megnyitva. A páromnak átküldöm ugyanazt a levelet, ugyanazon a gépen, ott megnyílik. Mi történt a Gmail-tárammal.
  Mielőbbi választ várok

 14. Próbáltad a gmail-edet más böngészőből is elérni? Illetve kellene a pontos hibaszöveg amit kapsz, úgy rá lehetne keresni a neten, hogy mi ez a probléma.

 15. Esetleg vmi kiegészítő, vagy levelező program által nincs megnyitva valahol, pl. munkahelyen?
  Csak azon a gépen és böngészőn jelentkezik, vagy máshol és másik böngészővel is?

  Kis guglizással találtam hasonlót FF-nél. Azt írja, FF history-t törölte és működött.
  ctrl + SHIFT + del és töröld az előzményeket. Ha nem segít, engedélyezni kell
  a mail.google.com -nak a sütiket a böngészőben.
  Frissíteni kel az FF-t, és átnézni, nem-e vmi kiegészítő a hibás…

 16. Sziasztok!
  Ki tudna segíteni? Ha új üzenetet kapok a gmail-re hogy lehet beálítani,hogy hang is járuljon hozzá! A google talkot már letöltöttem.

 17. Köszönöm a gmail alapértelmezés tippet – nem tudtam, így jó….
  de a hanggal én is küszködök

 18. Sziasztok!
  A billentyűzetemen plussz gombként van “E-mail”, amit ha megnyomok az Outlook Express jelenik meg. Tudnatok segíten, hogy ezt át tudjam állítani ugy, hogy ezt a G-mail-es megoldast tudjam hasznalni? Találtam oldalt de az nekem nem segített, mert nekem nem volt olyan opció. Megadom, hogy ha vki erre akarna linkeltetni.
  (hxxp://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__182625-outlook-express-az-alapertelmezett-levelezom-hogy-tudnam-kikapcsolni-ne-az-leg)
  előre is köszi a választ.

 19. Üdvözöllek benneteket! Két fiókom van a Gmail-ben. Az egyik kikovipisti332@gmail.com Ezt a fiókot nem tudom, megnyitni már több mint egy hete. A másik fiókom csovike7788@gmail.com A két cím nem azonos, mégis bárhonnan, próbálom megnyitni, könyvjelzőből, kedvencekből, mindég az utóbbi fiókot, jeleníti meg.Ha a megoldásra választ kaphatnék, előre is köszönettel veszem. Üdv. István.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét