Hibernálási hiba megoldása Vista alatt és egyéb hasznosságok

Az interneten nagyon sok ember írta, hogy Vista oprendszer alatt, a hibernálási funkciót nem tudja használni, mert amikor hibernálja a gépet, néhány másodperc múlva, magától automatikusan újra elindul a rendszerünk. Ez a hiba nálam is jelentkezett, nagyon sokáig a BIOS rossz beállítására gyanakodtam és ennek állítgatásával próbáltam megoldani. Ez semmilyen változást nem eredményezett, végül Vistában az eszköz beállításoknál sikerült megoldani a problémát.

Nálam a billentyűzetnél és az egérnél is ki kell kapcsolni az “az eszköz felébresztheti a számítógépet” beállítást. Hibernáláskor hiába nem mozdult egy millimétert sem az egerem, úgy látszik valamilyen impulzust mégis mozgatásnak vagy kattintásnak érzékelt.

Az alábbi videóban láthatjátok a fent említett dologhoz az útvonalat. Továbbá egy szerintem igen hasznos funkció beállítását is. A billentyűzetünk alvás gombjára, (ha nincs külön hibernálási gombunk) beállíthatjuk, hogy hibernálást végezzen el ne pedig alvást. Egyébként, ha azt akarjuk, hogy tényleg azonnal bejöjjön a rendszer, akkor szintén itt adhatjuk meg, hogy ne kérjen jelszót, és így akkor a felhasználó választás rész sem jön fel. És azt is bemutatom, hogyan hozzunk létre hibernálási parancsikont magunknak, ha jobb szeretünk kattintani, mint billentyűzet gombot megnyomni.

Mivel nincs még valódi mesterséges intelligencia, ami pl. videó tartalmának megnézése után keresési javaslatot tudjon adni a Googleban a hibernálási probléma megoldására, így rövid útvonal leírást itt is leírom, hogy nagyobb valószínűséggel találjatok ide. :)

“az eszköz felébresztheti a számítógépet” beállítás kikapcsolása
Eszközkezelőben az egér és a billentyűzetnél tulajdonságok majd energiagazdálkodás fül

Alvás gombra hibernálás
vezérlőpult/energiagazdálkodás…/főkapcsolók funkciója…

Hibernálási parancsikon létrehozása
asztalon, eg. j. g. /tulajdonságok/parancsikon/ feljött mezőbe megadni ezt:

1
%systemroot%\system32\shutdown.exe /h

A hibernálással kapcsolatos bios beállításairól, és fajtáinak tulajdonságairól például itt olvashattok:

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. “beállíthatjuk, hogy hibernálást végezzen el ne pedig hibernálást”
    ne pedig alvást akart itt lenni :)

  2. Hmm, nem jó ez így, hogy nincs szerkesztési jogom a saját cikkemhez. Aszem sztrájkolni fogok :), küldök inkább a webpillangóra tutorialt, de csak ha ott van szerkesztési jog később is.

  3. Dobjál Hardernak egy emailt, hogy nem tudod szerkeszteni a saját cikkedet! Habár ő is szokta olvasni az oldal kommentjeit, biztos, ami biztos. Lehet, hogy csak átmeneti gubanc van, hiszen ha van admin jogosultságod, akkor bármikor át is írhatod a saját bejegyzésedet.

  4. Én még annyit tennék hozzá, hogy ha a jumpert átteszed a KBPWR-en, illetve (ha usb-s az egér) az USBPWR-en az alaplapon, akkor maradhatnak a beállítások az egéren és a billentyűzeten is, tehát azok is felébreszthetik az “álmából” a gépet. Igaz ugyan hogy én ezt a hibrid alváson alkalmazom. Azt nem tudom, hogy a PS2 egérnél alkalmazható így, vagy ki kell kapcsolni az egér “az eszköz felébresztheti a számítógépet” beállítását. (Asus P5b alaplapom van, azen jól működik így ez a funkció. Az egerem usb-s.)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét