Kedvencek és böngészőfülek szinkronizálása

A következő leírás azoknak szól, akik több gépen is neteznek és gyakran vannak úgy mint én is: egyik gépen kezdem a netezést (monjuk asztali pc reggel), majd átmegyek egy notira (reggeli közben) aztán bent, munkahelyen egy harmadik gépen folytatom a napomat.

Ilyen esetben nem túl kényelmes, hogy ha 1-1 fontosabb oldalt (amivel még mondjuk dolgom lenne aznap) vagy folytatni kívánt cikket, vagy félbeszított hírt

 • el kell magamnak küldeni mail-ben
 • fel kell vinnem vmi online, bárhonnan elérhető és szerkeszthető felületre (pl. google docs)
 • vagy pl. txt formában dropbox-ban kell mentenem a listát
 • stb…

A cél, hogy egyik gépről a másikra kerülve ugyanott tudjam folytatni a munkát/szórakozást, ahol azt abbahagytam.

A böngészőket és nyitott oldalakat az alábbiak alapján kellett szinkronizálni: 3 különböző gépen (2 mac és 1 windows), Firefox, Chrome, Safari böngészők esetében. Ez összesen 9db böngészőt jelent.

Tartalomjegyzék

Xmarks

xmarks-honlap.jpg

http://www.xmarks.com/

Az Xmarks szolgáltatás (melyek a böngészők alá mint plugin, extension tudod telepíteni innen) segítségével én 2 dolgot szoktam szinkronizálni:

 • kedvencek (favorites)
 • megnyitott böngészőfülek (browser tabs)

Jelszavakat és előzményeket is tudna, de előbbit másképp oldom meg, utóbbi meg nem érdekel.

Beállítások

xmarks-beallitasok.png

A fentebbi képen láthatóak a beállításaim. A beállítás szerint  szinkronizálást automatikusan is kérek, a program leállításakor pedig szintén igénylem.

Ha ez nem lenne elég, a böngésző felső sorába egy plusz gomb is berakható, amire kattintva egyből megtörténik a szinkronizálás.

Élethelyzet: egyik gépemen látok valamit, de közben kezdődött vmi a tv-ben amit félszemmel néznék, úgyhogy átmegyek a másik szobába notival. Ilyenkor az asztalin még nem szeretném a böngészőt leállítani sem kivárni, hogy automatikusan frissüljön is bármi.

xmarks-gomb.png

Használat

A használata roppant egyszerű. A böngészők menüjében megtalálható xmarks opció alatt pl. egy ilyen kép fog fogadni (osx/firefox a képen)

xmarks-menu.png

Az “Xmarks / Open remote tabs …” -ra kattintva kapok egy kis ablakot, ahol a gépeim neve, a rajta lévő böngésző és a böngészőben megnyitott (és szinkronizált) honlapok láthatóak. Bármelyikre kattintok, a lapokat betölti azonnal és a munkát ott folytathatom, ahol azt a másik gépen és másik böngészőben abbahagytam.

9 HOZZÁSZÓLÁS

 1. hmmm érdekes…
  na, nem mintha nem lenne jó. én ezt használtam tavaly, de xmarks-ék küldtek egy e-mailt mindenkinek aki használja, hogy 2011-től fizetőssé válik a plug-in. most firefox sync-et használok, az ingyenes és ugyanolyan jól működik.
  úgyhogy, most nem értem… ingyenes maradt, vagy sem??

 2. A fizetősséget szerintem félreértetted, mert bár tényleg volt egy hír arról, hogy megszűnik (lsd: Vége az Xmarks szolgáltatásnak), de szerencsére a LastPass felvásárolta és megmarad továbbra is ingyenes szolgáltatásnak azzal a kiegészítéssel, hogy évi 12 dollárért egy prémium szolgáltatás keretében android és iphone app-ot is kapunk meg kiemelt supportot.

 3. Szia

  Használj Operát :)
  Gyorsabb okosabb, és évek óta bele van integrálva a szinkronizálás.
  Nemcsak a könyvtárakat, hanem a jegyzeteket is megosztja. Én egy gépen is több Operát használok, (portable version) a különböző feladatokra, illetve, hogy ne keveredjek bele a feleségem által megnyitott 20-40 lapba :)

 4. “Jelszavakat és előzményeket is tudna, de előbbit másképp oldom meg, utóbbi meg nem érdekel.”

  Az érdekelne azért hogy mi a bevált módszer nálad a mentett jelszavak szinkronizálására.
  Konkrétan nekem Mac Safari és Android ICS alapértelmezett böngészője között kéne ilyet megoldanom.

 5. Most már csak Mac-ek között szinkronizálok ilyet (1password programmal), sajnos android alatti géppel történő szinkronizáláshoz nem tudok érdemben hozzászólni.

 6. Igen jól működik. Csak sajnos az összefésülést választottam, így a laptopon meghagyta a régi könyvjezőket is, frissítette az újakkal. A komplett cserét kellett volna választanom.

  Na mindegy, megcsinálom még egyszer.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét