Letöltésvezérlők

A letöltésvezérlő programok (download manager) segítségével nagyban megkönnyítheted az internetes letöltéseidet és sok idegeskedéstől szabadulhatsz meg.

Képes arra, hogy a megszakadt letöltéseket folytassa, hogy időzítse azokat. Segítségükkel gyorsíthatjuk a letöltés sebességét, mert ezek a programok az adott fájlra több szálon is rákapcsolódnak.


Vegyünk pár példát:

Szeretnél egy 700MB-os fájlt letölteni az internetről, ami pl. 4 és fél órába fog kerülni. Rákattintasz a linkre, megadod hogy hova akarod elmenteni a fájlt, majd elkezed a letöltést. Több óra múlva (mondjuk 3 óra) hirtelen megszakad a letöltés. Mit lehet tenni? A válasz: semmit. Újra kell kezdenie a letöltést az elejétől fogva, miközben az addigi letöltött anyag kárbavész, nem tudod használni. Emellett semmi garancia arra, hogy megint 2-3 óra múlva nem fog újra megszakadni a kapcsolata.

Ilyenkor nagyon hasznos egy letöltésvezérlő program, mely képes folytatni a megszakadt letöltéseket.


Vagy egy másik példa:

Internetezel este és közben találsz valami érdekes anyagot, amit szeretnél letölteni. De az anyag túl nagy, ha este kezdesz neki, akár több órát is elvehet az böngészésre/chatelésre szánt időből. Mi ilyenkor a megoldás?

Természetesen megint a letöltésvezérlő program használata. Mikor találsz egy letöltendő fájlt, azt felveszed a program listájába. Akár egész este gyűjtögetheted így az anyagokat, és mikor van egy kis szabaidőd (pl. vacsorázik) bekapcsolod a programot és az elkezdi tölteni a fájt. Ha visszaülsz a géphez, leállíthatod, majd később pl. zuhanyozás közben megint visszakapcsolja (hisz a program képes a megszakadt letöltéseket folytatni).


Arra is képesek, hogy ha pl. délután elmész otthonról, de előtte beállítod a progit, hogy az este 9-kor kapcsolódjon rá az internetre, majd 2 óra töltés
után, este 11-kor hagyja abba és szakítsa meg az internetkapcsolatát.


Hogyan tudod használni?


Használatukhoz nem kell különösebb szakértelem, mindegyik képes integrálódni (beépülni) a böngészőprogramba (pl. Internet Explorer). Az egyéb böngészők tekintetében mindig nézd meg annak honlapján, hogy mely letöltésvezérlő programokkal tud együttműködni. Ez azt jelenti, hogy ha egy letöltendő fájlra
kattintasz, automatikusan ez a program fog felelni a letöltésért.


Honnan tudod megszerezni?


Több ilyen program is található a neten, ezek közül a legnépszerűbbek és
honlapjaik:


Ingyenes


Flashget

http://www.flashget.com


Download Accelerator Plus (5.0)

http://www.speedbit.com/


Go!Zilla (4.0)

http://www.gozilla.com


Fizetős


ReGet Deluxe

http://deluxe.reget.com/en/


Getright

http://www.getright.com


Rengeteg egyéb ilyen program van, érdemes szétnézni programgyűjteményekben
(egyik kedvencem a http://www.snapfiles.com )

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. sziasztok!hol tudom beállítani, mi legyen az alapértelmezett letöltő program. felraktam a féashgetet de szeretném a windows “letöltőjét” alapértelmezettnek.

  2. robeee:
    flashget futtat, tools, options, monitor: böngészők elől pipákat ki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét