Msstyle használata és teljes hozzáférés rendszerfájlhoz Vista alatt

Az alábbi három fájlt kell felül írni a Windows/System32 mappában: shsvcs.dll, themeui.dll, uxtheme.dll.

Hogy ezt megtehesd, teljes hozzáférést kell biztosítani magadnak. A fájlra egér jobb gomb / tulajdonságok / biztonság fül / speciális gomb / tulajdonos fül / szerkesztés gomb / majd válaszd ki a felhasználó neved. A biztonsági fülnél most szerkesztés gomb, a feljött ablakban kiválasztod magad pl. Felhasználó (Anim-Pc\Felhasználók) látszik nálam. Majd lejjebb kipipálni, hogy teljes hozzáférés.

Az alábbi weboldalon válaszd ki az oprendszerednek megfelelő csomagot: http://www.withinwindows.com/uxtheme-patches/

A Vista Sp1-hez egyébként a 6.0.6001.18000_XX.rar biztosan jó, ezt használom most is. A benne található fájlokkal írd felül a System32-ben lévőket.

Gép újraindít és kész.

Már csak mmstyle skineket kell beszerezni és azokat a Windows\ Resources\Themes mappába bemásolni. Például ezt letöltöd: http://zaif06.deviantart.com/art/Innocence-Release-Updated-93169339 Ebből, a VS mappában lévő Innocence mappát és a Innocence.theme fájlt másolod a Windows\ Resources\Themes mappába.

A lényeg, hogy ezen a helyen az új kinézetnek egy “valamilyen nevű” mappa, azon belül pedig valami.msstyles, en-US és Shell mappa struktúra legyen.

És persze kiválasztani az új skint. Jobb egérgomb az asztalon, Testreszabás / Ablak színe és megjelenése / alul További színbeállításokért nyissa meg a Klasszikus megjelenés tulajdonságait. Itt a Windows Aero vagy a Windows Aero egyszerű névből eggyel több fog lenni. Mert a bemásolt msstlye skin is ilyen névvel fog itt látszódni.

16 HOZZÁSZÓLÁS

 1. hali. sokaknak XP-n is gondot okoz az uj theme beallitasa, nos ez azert van mert itt is a ‘uxtheme.dll’ a felbujto, az alairatlan temakat nem engedi hasznalni, de az okos emberek erre is csinaltak mar egy hacket, csak egyszeruen azt az egy fajlt kell felulirni es lesz szansajn hepinessz!

  elso lepesben toltsuk le ezt a filet (ajanlom hogy innen, vagy nagyobb forgalmu szajtrol, mert ebbe is eloszeretettel ultetnek mar virusokat)
  http://www.softpedia.com/get/Desktop-Enhancements/Themes/UXTheme-Patch-For-Windows-XP-SP2-Final.shtml

  inditsuk el ezutan a gepet csokkentett modban

  es masoljuk be a uxtheme.dll-t, es irjuk felul a regit, es ezutan egy ujrainditas, es hasznalhatjuk is.

 2. Minden kiderül a cikkböl csak az nem, hogy mi az a Msstyle? Azt már tudom hogy kell müködésre birni, csak azt nem hogy mi az.. persze, googlézhatok is,de ez a cikk nem arra hivatott hogy ezt bemutassa?
  Meg ez mi: “Itt a Windows Aero vagy a Windows Aero egyszerű névből eggyel több fog lenni.” ??

 3. A bejegyzes cime arra utal, hogy leirast biztosi, mikent lehet hasznalni az MSStyle-okat … nem az, a cime, hogy: “A Microsoft stilus allomanyai: A-tol Z-ig” :)
  [off]- a stilusom altalaban nem ez, de ha te ilyen stilusban biralod az oldalt, akkor nem all szandekomban szebb hangnemben tarsalogni veled[/off]

 4. “de ez a cikk nem arra hivatott hogy ezt bemutassa”
  nem

  “Meg ez mi: “Itt a Windows Aero vagy a Windows Aero egyszerű névből eggyel több fog lenni.” ??”

  “a bemásolt msstlye skin is ilyen névvel fog itt látszódni.”

 5. Tupacko: hát most jól megmondtad nekem.. (egyébként semilyen sértőt nem találok a hozzászólásodban, szóval lehettél volna “keményebb”) de most forgathatod akárhogy, azt nem tudod ebböl kihozni hogy nincs igazam.
  “Msstyle használata vistan” az a minimum, hogy két mondatban elmondom mi ez és mire jó. Legyen csak egy mondat, de akkor is bemutatom. Lehet hogy a cikk irója 6 éve használ ilyen kiegészitést win alá (sőt, valószinüleg te is) és ez az egész nektek fejben van, de a többi 5 ezer felhasználó aki a következő 5 évben erre téved miböl gondolod hogy tudja? Már látom a válaszod: “az nem érdekel”. Hát akkor csináljatok egy zárt közösséget, csak az léphessen be és olvashasson cikkeket akiknek fejben van az Msstyle. Abba még bele sem folytam hogy a cikk lépései alapján egy békés háziasszony is nekiállhat és széhekkelheti a wint, de egy figyelmeztetést sem látok hogy ebböl akár hátrányok is lehetnek, nem csak csiri-viri felület, úgy gondolom ez a másik minimum amit illene legalább megjegyzés szintjén belevenni egy ilyen leirásba.

  A kiemelt mondat pedig egyszerüen magyartalan: “a telepitett skin xyz néven jelenik meg az akármilyen menüben” ez talán jobban hangzik., egyszerüen javitani kell és nem hadakozni. Nem származik ebböl semmilyen hátrány és még csak nem is azért irtam, hogy “megfedjem” a cikk iróját, hanem mert ezek szükségesek hogy a következő években nyugodt szivvel nézhesse vissza a cikkét, hogy ez igenis minden oldalról rendben van és mindent megtett hogy mások is merítsenek a leirásából.

 6. Mindenki hasznal MSStylet – akarva akaratlan, az osszes Windows sablon ilyen. Amugy alap sablont hasznalok, semmi extrat nem tettem fel mar joideje.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Msstyle – a kert leiras.


  Nem, nem is akartam serto lenni, csak azert irtam oda, mert van aki mar egy ilyen valaszon is megsertodik s akkor utana mondhatom, hogy nem akartam ;)

 7. ilyen elven, a több ezer prohardver.hus hírhez/cikkhez is mindig oda írhatnád, hogy miért nem írják le mindenről mindig, részletesen, hogy micsoda

  meg ez egyébként is ingyen van, nem fizetnek érte

  nekem anno sok időm rá ment, hogy megtaláljam a neten, vagy magamtól rájöjjek, és hogy kitapasztaljam melyek a legrövidebb és a legésszerűbb lépések,

  te pedig ezt, ingyen, azonnal megkapod, a legrövidebb, legésszerűbb, de egyben hiánytalan útvonal leírással

  a másik dolog pedig, hogy sajna publikálás után nincs jogom editálni, ezt harder igazán megengedhetné egyébként, nem is értem miért nem engedi, hogy a saját postomhoz legyen jogom

 8. Mondjuk az valóban fura, hogy egy cikk írásához van jogod, de ennek módosítására már nincs. Akármi előfordulhat, elgépelés, esetleg már halott linkekeket kell javítani vagy van újabb verzió, szóval igy bármi. Mindenkinek jobb, ha ezt az adott cikk írója kezeli.
  Hogy veszed a fáradtságot és megosztod a tapasztalataidat az dicséretes, hisz az internet egyik varázsa épp ez. De azt is látni kell , hogy most itt nem egy ps képet készitünk vagy sikerül vagy nem. Hanem ez egy olyan mértékü beavatkozás amivel akár el is lehet hasaltatni a rendszert. A microsoft lenne a legboldogabb ha ez minden esetben problémamentesen müködne, feltételezem már rég megszerezték volna a jogokat és boldogan birtokolnák a legtestreszabhatóbb oprendszer címét. De egyenlőre még akadályokat görditenek a müvelet elé és nem azért mert gonoszak, hanem mert látnak benne hibákat.
  Ez az amit célszerű lett volna neked is előrevetiteni, mielött még valaki elkezdi követni a leírás lépéseit.

 9. Bár kicsit off de látom gondot okozott a cikkek utólagos szerkesztése, ehhez kis magyarázat: az esetek elenyésző %-ban van erre igény és akkor is működik, hogy a vki dob egy mailt mit írjak át mire és megcsinálom, nem gond. Ha kell, akár a cikk nyers html kódját is visszaküldöm és abba maga is bele tudja tenni az írást.

  Amiért ez a módszer él a lapon:

  – elég sok szerkesztői hozzáférés lett kiosztva a lapon, ha utólag mindenki hozzáfér a cikkekhez, egyszerűen nem tudom kontrollálni hogy mi van kint a lapon. Így viszont minden megjelenő tartalomra van rálátásom, a módosításokra is.
  – 1-1 cikk kikerülésekor átfutom a szöveget, helyesírási hibákat javítok, kódot javítok/szépítgetek stb.. régebben volt, hogy az én munkámat felülcsapta a szerkesztő azzal, hogy a gépén lévő eredeti szövegbe nyúlt bele és copy/paste-tel betette a szerkesztői felületre, törölve a legutolsó verziót.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét