Olvasatlan levelek listázása a Gmail-ben

Olvasatlan levelek a gmail felületén – van erre megoldás? Természetesen van, egy ideje már engem is idegesített a kérdés :) Alapértelmezetten nem tudtam megnézni a gmail.com felületén az olvasatlan leveleket, egyszerűen nincs rá link/gomb a menüben. :S

Rákeresve a megoldás igen egyszerű. A kereséshez az alábbiak valamelyikét írd be:

label:unread in:inbox

vagy

label:unread label:inbox 

Így csak azokat az email-eket listázza ki a Gmail, melyeket eddig nem olvastál el.

Az eredményeképpen a böngésző címsorában ugye lesz látható:

https://mail.google.com/mail/u/0/#search/label%3Aunread+in%3Ainbox

És ezt el lehet tenni a böngésző kedvencei közé vagy akár egyből a mindig látható könyvjelzősávra is ki lehet húzni, majd onnan 1 kattintással egyből az olvasatlan leveleket megnyitni.

Olvastlan levelek listázása a Gmail felületén
Olvastlan levelek listázása a Gmail felületén

Ami még fontos, hogy én a beállításoknál mindig kikapcsolom a promo, fórum stb… fülekre történő szortírozást. Volt, hogy olyan mail ment a promo fül alá mai fontos lett volna és nem vettem észre, mindig minden fület meg végigkattingatni szerintem kényelmetlen. Ezért nálam az összes bejövő mail egyetlen helyen jelenik meg, a Gmailt nem engedem válogatni.

Gmail extra fülek kikapcsolása

Ha Te nem szeretnéd összevonni így a bejövő leveleidet, megtartanád az elsődleges (primary), a promo stb… mappáidat és ennek ellenére nem vagy kíváncsi az összes bejövő olvasatlan levélre, akkor így add meg a szűrést és akkor csak a “primary” kategória olvasatlan leveleit fogod látni (az ötletért Tamást illeti a köszönet, aki a hozzászólásoknál ajánlotta ezt a megoldást)

label:unread in:inbox in: category:primary 

12 HOZZÁSZÓLÁS

  1. S ha aktiválod a “Quick links” bigyót a “Labs”-on belül, akkor ezt a keresést kiteheted az oldalsávba, ahonnan egy kattintással elérhető.

  2. Sajnos egy hete eltünt a gmail fiókom, aztán visszajött. Most ismét nincs, s azt írja, hogy a …@freemail.hu gmail fioókomba vagyok bejelentkezve. Képtelenség! Mi történt?

  3. Bocsi, én nem vagyok infózseni, nem értem, hova kell ezt a parancsot beírni? A fiókom magyar. Kösziii :)

  4. Ezt a baromságot, h nincs erre gomb.. De én vagyok a hülye, h kattintgatok a beállításokban, meg mindenfelé, h a 10ezer levél közt megtaláljam azt a 8-at.. Ahelyett, h egyből azzal kezdtem volna, h rákeresek. De a lényeg, h hálás köszönet ezért a posztért.

  5. Írjátok be így, és akkor a Közösségi és Promóciós levelek mappák tartalmát nem listázza, csak az Elsődleges mappát:

    label:unread in:inbox in: category:primary

    Ui.: Régen emlékeim szerint ezt lehetett gombnyomásra szűrni, a bal oldali menüben. Érthetetlen, miért vették el a gombot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét