Online figyelő-szolgáltatás

A cím egy kicsit rejtélyesre sikeredett. Nemrég belefutottam egy kérésbe, hogy a weboldalon jelenítsük meg a tulaj, mikor elérhető (online) skype-on és csak akkor jelenjen meg a „call me” button! Ez elég egyszerűen megoldható, a skype fejlesztői gondoltak erre az eshetőségre, így a hivatalos oldalon található varázslóval gond nélkül megoldható! Csupán két gond van vele!

Először is, nem lehet állítani, hogy milyen képek jelenjenek meg a különböző állapotoknál, másodszor pedig, csak skype-al működik (mint később kiderült, nekem a messenger státuszt is ki kellett volna íratnom).

A megoldás ezen az oldalon található: http://osi.techno-st.net:8000/, amely egy online figyelőszolgáltatás! A messenger fülnél beállíthatod, hogy milyen rendszert szeretnél figyelni (AIM, ICQ, IRC, MSN, Skype, Yahoo), a User id-nál pedig az e-mail címed (fiókneved) kell beírni!

Aztán a következő három mezőben meg lehet adni az elérési útját azoknak a képeknek, amelyek a különböző státuszoknál jelennek meg (online, offline, és ismeretlen esetén)!

Készítettem, néhány világító ledet piros, zöld és szürke színben, én ezeket használom: (ha esetleg nem jó a fekete háttér, itt a psd: Fénylő led)!

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy rákattintunk a Get HTML code-ra és ezt bemásoljuk a weboldalunk azon részére, ahol meg szeretnénk jeleníteni!

Akik esetleg az egyszerűbb megoldást választanák, azoknak itt van maga a kód, amivel az MSN státuszt lehet megjeleníteni. Itt az oldal alapértelmezett képeit használja a link. Csak az e-mail kell megváltoztatni értelemszerű módon:

1
2
<img src="http://osi.techno-st.net:8000/msn/fiókneved@hotmail.com" align="absmiddle" border="0″ ALT="MSN Online Status Indicator"
onerror="this.onerror=null;this.src=’http://osi.techno-st.net:8000/image/msnunknown.gif’;"></a>

Előfordulhat azonban, hogy ezek után sem lehet elérni az adatokat. Ez azért történhet meg, mert az általad használt programban le van tiltva ez a szolgáltatás!

Ennek az engedélyezéséhez a beállításokban kell megkeresned azt az opciót amellyel mindenki láthatja a státuszod, nem csak azok akik szerepelnek a partnerlistádon. Ez például a Live Messengerben Beállítások/Adatvédelem és ott a felső pipa kivétele! Skypeban Beállítások/Adatvédelem és alul „Állapotom megjeleníthető weben is” opciót kell bepipálni.

Minden a fenti oldalon a listában szereplő program tartalmaz egy ilyen opciót!
Nos sok sikert, bármi kérdés van, szívesen válaszolok!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét