Paypal – hogy tudom lemondani az automatikus havi előfizetést?

avagy hogy lehet az automatikus havi kifizetéseket letiltani egy szolgáltatás esetében, ha már nincs rá szükség?

Amikor 1-1 szolgáltatásra feliratkozol a neten, nagyon oda kell figyelni arra, hogy sokszor valahol apróbetűvel tájékoztatnak a havi, fix levonásról. Ha nem veszed észre, akkor bizony a hó végén csak az SMS kapod meg majd arról hogy megint levontak egy havi díjat Paypal-on keresztül.

Én most a DupeCop szolgáltatást szerettem volna kipróbálni (ki is próbáltam) és a lapjukon éltem a 7 nap / 1 dollár teszt lehetőséggel. Az 1 dollárt szépen le is perkáltam ahogy kell, de közben már jött az infó: ezzel automatikusan fel is iratkoztam a havi szolgáltatásra, amit ha nem mondok le, 7 nap után kezdenek vonni. Nem egy óriási összeg de végül úgy döntöttem, hogy az online cuccuk nem túl meggyőző, úgyhogy ezért nem fogok havi 5 dollárt kiadni. A desktop verzió már fejlettebb, viszont csak Windows alatt működik, OS X-es verziója nincs.

Tehát jön a feladat – ami miatt végül is megírom ezt a szösszenetet – le kell tiltanom a havi kifizetést a Dupecop irányába.

Ezt a Paypal felületén bevallom én elsőre nem találtam meg és mivel már máskor is volt rá szükségem, inkább e leírás keretei között rögzítem a megoldást, ne kelljen mindig gugliznom.

Belépés a paypal rendszerébe

Paypal 1

A belépés után az alapértelmezett felületet látod

Paypal 2

A fenti menübenkattints a “History” menüelemre majd a “more filters“-re

Paypal 3

Keresd meg a “Subscribtions and agreements” menüpontot, majd azon belül a “Subscriptions” menüpontot.

Paypal 4

Kattintás után elvileg látnod kell egy listát (esetemben most csak 1 tétel van benne, és ez a Dupecop Rennick és kattints a letiltásra szánt szolgáltatás melletti “details” linkre.

Paypal 5

A következő oldal alján fogod megtalálni a “Cancel Subscription” gombot, arra katt.

Paypal 6

A következő oldalon meg fogja kérdezni hogy ebben biztos vagy-e (naná!), úgyhogy katt megint a “Cancel subscription” gombra.

Paypal 7

Ha mindent jól csináltál, akkor az utolsó oldalon a “This subscription has been cancelled.” üzenetet fogod kapni.

Paypal 8

Ha mindennel megvagy, érdemes még a szolgáltatás oldalán is megnézni, hogy nem lehet-e lemondani az efőfizetést. A Dupecop esetében ilyen opciót nem találtam.

Preapproved payments

ha nem itt, akkor a Preapproved payments részen kell megnézni hogy mi az amit automatikusan ki fogsz fizetni mert előre elfogadtad a fizetés tényét. Ezt itt találod meg: My preapproved payments ill. itt: Manage preapproved payments

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Erre most egy sokkal egyszerűbb mód van – persze innen is el lehet jutni a megoldáshoz. Belépés után Profil/My Money és “My preapproved payments” sor végén katt az “update”-re.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét