Pinnacle Video Studio

Meglepõnek és egyben szomorúnak találom (no azért annyira nem vagyok ám a padlón ;) ), hogy egy akkora program mint a Pinnacle Video Studio 9 nem tud kimenetnél általam meghatározott szélességû és magasságú MPEG1-t és/vagy MPEG2-t csinálni.. Az emberfia (jelen esetben én) leszedi a programot, nagy vidáman rákészül hogy most aztán hűűűdejó lesz nekem mert biztos elveszek a beállítások tömkelegében, erre tessék … ennél azért kicsit komolyabb darabra számítottam.

A muris az egészben az, hogy ezt még egy a kis Womble féle szerkesztõ is tudja, ami alig pár MB. :)

15 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nana…azért tegyük hozzá, hogy a Pinnacle cég az otthoni videószerkesztésben király, csak ebben van otthon. Legősibb ellenfele a win movie maker…ahhoz képest marha sokat tud. Professzionális szinten a legelterjetteb program az adobe premiere (és tévhitekkel ellentétben a pro verziók elötti!) valamint a canopus edius. Ezekkel már bármit megcsinálsz, ha értesz hozzá. Egy házi videószerkesztésre kitalált programtól ne várj sokat és ne ess hasra ha nem megy…

 2. Van a CyberLink nevű cégnek egy Power Director nevű programja is, amivel eléggé jól lehet dolgozni. Házi videóra túlságosan is jó, szinte lehetetlen kihasználni minden funkcióját. Főleg, hogy eléggé hardverigényes, szóval nem árt, ha van néhány giga RAM a gépben, valamint jó videokártya, és elegendő hely a merevlemezen. A kész video rendernél lehet választani, az AVI, MPEG1-2; portable és AVC MPEG4; ezeken belül DivX, DVD meg egyebek. Ha kell, vissza is írja a kész anyagot videoszalagra, merevlemezre, memóriakártyára, szóval vissza a kamerára, de akár egyből fel is küldi a YouTube-ra.

  Dolgozni kényelmes vele, minden egyértelmű, kézreálló. Egyetlen hibája, hogy a felgyorsított/lassított jelenetet nem jegyzi meg. A jelenet hossza az elmentett Projectben természetesen lerövidül/megnyúlik, de visszatér az alap sebességhez. Ez annak tulajdonítható valószínűleg, hogy a nem mindegyik videofájl kompatíbilis a működés szempontjából. Videotömörítő kodek annyi van, mint a penész, nehéz eltalálni, hogy melyiket óhajtaná. Természetesen importál bármilyen videoanyagot, csak figyelmeztet, hogy ez és ez nem tévészabvány, ezért ilyen bakik történhetnek.

  Ha ezt az egy dolgot elfelejtjük (sebesség megváltoztatása), nagyon jó kis program. A kimenetnél a képméret attól függ, hogy melyik fajtát választjuk. Az egyiknél több beleszólást enged, a másiknál kevesebbet.

 3. Most estem gondolkodóba, hova is tegyem a kérdésemet, azt hiszem ebbe a témába beleillik. Naszóval! A minap betettem egy DVD-t (gyári) a meghajtóba, egy kis tanulmánymunkára. Aztán nem bírtam nem észrevenni, hogy a hangot semmiféle lejátszó nem hajlnandó lejátszani. Sem az alap VMP, sem a BS. Olvasgattam a VOB-fájlokról olyasmit, hogy az egy nagy konténer fájl, ami az összes hangsávot, szinkronnyelvet és feliratot is egybegyúrva tartalmazza egyetlen fájlban. Ez eddig rendben is van, de még 1 évvel ezelőtt minden további nélkül lejátszotta a hangot is, azóta a hangkártya ugyanaz, és a lejátszók is. Feltételezem, hogy valamilyen kodek hiányzik a gépről, mert azért közben új rendszerinstall történt néhányszor. A nővérem ajánlott egy nagyszerű lejátszót, a nevére már nem emlékszem, csak hogy C-ve kezdődik, le is töltöttem egy trialt, feltettem és az is néma volt. Ezért le is installáltam a programot rögtön.

  Annyi lenne a kérdésem, hogyan tudnám ezt megoldani anélkül, hogy még egy újabb Media Playert ne kellene feltenni külön csak ehhez? Van már fenn egy WMP, egy BS (ami kimondottan csak azért kell, hogy a feliratos filmet tudjam nézni), egy FLV-player a YouTube-os videókhoz, egy SA Flash Player, amit a Macromedia pakolt fel az swf-fájlokhoz, meg egy Apple-féle Quick Time, amit elképzelni sem tudok, hogy került a gépemre, én ugyanis nem tettem fel ilyet. Szóval, hogy milyen kodek kellene ehhez, mert nem tudok köztük válogatni.

  Azt ugyan egy filmmel már eljátszottam, hogy a DVD-ről kábellel direktben felvettem a hangot (sztereóban), de mivel ezt csak real-time-ban lehet csinálni, nem sok kedvem lenne hozzá. Arról nem beszélve, hogy ha a VOB-ot utólag át is alakítom mpeggé, külön egy videoeditorban alá kell pakolni a hangot, szóval sok hajcihővel jár.

 4. BonFire: Ha a géped nem játsza le a dvd hangját de képét igen és más dvd-vel rendesen működik, akkor a lemez sérülhetett. Ha a lemez jó, akkor biztos az adatkábel lazult ki az olvasóból. Mindenesetre ilyen problémával még nem találkoztam.
  Minden média lejátszásához tudom ajánlani a K-lite kodek pakkot. a beépített MediaPlayerClassic-al mindent visz, csak a K-lite más kodeket telepítésnél nem nagyon tűr meg, de garantáltan jó.
  Ha rippelni akartad a hangot akkor másolásvédelem lehet a dologban, ennek kijátszásához nem közölnék nyiltan tippeket…
  Mindenesetre egy jó rippelő szoftvert tudok ajánlani: Xilisoft dvd-ripper. Garantáltan jó és sokat tud. Hivatalos dolgokra ezt használom.

 5. No, még most értem haza a kórházból, így csak megkésve reagálok. Nem olyan fontos a dolog, csak kíváncsi voltam a DVD felépítésére, ezeket a VOB fájlokat akartam megvizsgálni okával. A másolásvédelem nem igazán elfogadható ok, mivel le sem játssza. Régebben fenn volt a K-lite, most nincs, lehet, hogy ezért nem tudja a hangot értelmezni. Egyelőre nem olyan fontos, hogy felrakjam, főleg – ahogy írtad – hogy más kodeket nem szeret, most pedig van fenn más, ami fontosabb jelenleg. Ez a Matroska vagy mi tett fel egy kodeket az mkv formátumú filmekhez. Majd, ha meguntam az ezzel való játszadozást esetleg visszateszem a K-lite-t. De lehet, hogy mindez csak elméleti síkon marad, ugyanis a filmet a tévén szeretem nézni, úgy kényelmesebb, még akkor is, ha a tévének jóval kisebb a felbontása és a színkezelése mint a monitoré.

 6. Ha már codec packról van szó én az AceMega Codecket használom, nekem tökéletesen működik.
  Korábban én is találkoztam a tiédhez hasonló problémával igaz, nekem csak a magyar szinkront nem akarta egyik lejátszó sem leadni így a könyvtárból kerestem ki a fájlokat és játszottam le a classic media playerrel. Úgy már működött. De a te eseted némileg specifikus lévén, hogy eredeti dvdről van szó. Érdemes megpróbálni más számítógépen vagy épp rendes dvd lejátszón is elindítani, mert ha a többin sincs hang akkor irány a fogyasztó védelem :D

  Az előbbiekhez hozzászólalva jómagam is kipróbáltam már a Movi Makert vagy épp a Power Directort esetleg a Pinnacle Video Studiot és még sorolhatnám tovább. De nekem a Premiere ami a legjobban bejött. Digitalizálásra talán az egyik legjobb. Sok kisebb-nagyobb TV is ezt használja. Igaz szinte a létező összes codec packkel összeakad szóval ami kissé bosszantó. Igaz ezt nem is épp házi mozi készítésére találták ki. A gépigénye brutális , főleg ha le kell számoltatni vagy épp a nyersanyagnak kell (az anyag hosszától függően) pár száz giga hely és nem árt hozzá egy pöpec digitalizáló kártya sem. De egy pár ezer forintos firewire kártyával és egy 1CCD kamerával is el lehet boldogulni. Maga a program elfut egy átlagos pc-én is, csak tényleg türelemjáték az egész :D Továbbá tényleg nem a Pro verzió a legütősebb…

 7. A videó kicsit elhanyagolt téma, de hátha tud valaki segíteni. Az Adobe Premiere Pro CS3-at szerettem volna kipróbálni, letöltöttem a trialt. Először el sem akart indulni, már a telepítés inicializálásánál kiakadt. Erre megtaláltam a megoldást. Sikerült elindítanom a telepítést, de végül sehogy sem tudja befejezni. Kiírja, hogy valamit nem sikerült telepíteni, oszt jóccakát. Nem lehet, hogy valami hang vagy videokodekkel akad, vagy mi? Olvasgattam már nemzetközi fórumokon is, úgy láttam, ott nem nagyon tudják a megoldást.

  Itt mondott az egyik júzer egy okosat, de sajnos már az elején elvesztettem a fonalat. Csak annyit értettem meg belőle, hogy ez ismert probléma az Adobe-nál, meg valami cleaning utility-ről. Itt kikopott az angolom. Ha valaki tudná értelmezni, megköszönném.
  http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/977295.html

  Ha meg kevés lenne alá a “vas” akkor legalább azt kiírhatná. De a gépem megfelel a minimális rendszerkövetelményeknek.

 8. “then you need to download an adobe software cleaning utility from their website, and clean out your system of the remnants of adobe software. then try reinstalling.”

  Ha erre a bejegyzésre utaltál akkor; Le kell szedni egy tisztító progit ami kipucolja a gépedből a “regisztrációkat” Bocs ha hülyén fogalmaztam, de… a lényeg ha felteszel egy trialt az számolgatja a napokat, 30 nap ált. Ha már korábban is próbáltál feltenni hasonló trial verziókat valószínű, hogy összeakad egy korábbival, és mivel már egyszer lejárt a 30 napod még egyszer nem engedheti. Amit meg sikerül kibogoznom innen-onnan a cs3 serialban vannak bizonyos átfedések a progikban, szóval nem feltétlenül kellett neked Premiere-t korábban telepítened hanem lehet egy korábbi Photoshop cs3 trial regisztrációja nem engedi. Hogy ennek van e valóságtartalma… fórumokon olvastam, nem saját tapasztalat.

  Amit tanácsolhatok, ha mindenképp ki akarod próbálni meg lehet találni a neten a “nem trial verzót” is. ” Try before buy!” Ha meg tetszik ezután meg veheted jogtisztán.

 9. Köszi szépen a fordítást! Hát szomorú vagyok, mert ugye több Adobe termék trialját is kipróbálam már. Nekem a PS van megvéve, azzal tehát nincs gond. De nem is úgy viselkedik, mint amikor lejár a határidő. Olyankor feltelepszik a progi minden további nélkül, csak indításkor kéri az aktivációs számot. Ez pedig még odáig sem jut el. Na, mindegy.

  Említették már mások, több helyen is, hogy van valami regisrty cleaner, ami kipucolja a fölösleges szemetet a gépről, habár azzal is vannak fenntartásaim. Egyszer kipucolt valami regisztrációt, és attól kezdve nem tudtam az MKV-t lejátszani. Újra kellet a kodekjét tenni. Ha végképp nem boldogulok vele, kipróbálom ezt a Pineaclet.

 10. Sikerült megoldani. Tényleg ezek a regisztrációs dolgok voltak összekócolódva. Ha nem bánjátok, megosztom a megoldást, hátha másnak is szüksége lesz rá. Tehát:

  1. Elindítjuk a Start menü Futtatását, és beírjuk hogy regedit, majd Enter. A Registry Editor elindul.
  2. Megnyitjuk a “HKEY_CLASSES_ROOT” mappát.
  3. Megkeressük az “installer” mappát. (Jó sokáig kell görgetni, van ott egy halom szemét.)
  4. Megnyitjuk az “installert”, majd jobb klikk a “products”-ra. Ezt exporttal elmentjük az asztalunkra, a név nem számít. (ez igazából csak egy biztonsági mentés, ha mégis hascsikarást kapna a gép)
  5. Ezután kitöröljük ezt a “products” mappát. Jobb gomb és törlés.

  Ezután újra futtattam a setup.exét és gyönyörűen feltelepedett. Ja, és e mappa nélkül néhány program megindulása hihetetlenül meggyorsult. Pl a Photoshop. Hihetetlennek tűnik, de néhány másodperc alatt betöltődik.

 11. UDv
  Hogy ne legyen gond a video lejtszasaval tudnek ajanlani ket lejtaszot amik nekem nagyon be valtak
  1. VLC player
  2.KM player
  ami a regisztriket illeti CClreaner a megoldas
  –utolsó mondat moderálva–

 12. nana hehe ez hülyeség nézd meg a pinnacle 12 ultimatet nekem megvan most vettük és azzal má kész filmet meg tudnál csinálni chroma khey usw.

 13. Muru! Nana! Kicsit jobban odafigyelhetnél a részletekre.
  Részedről a megszégyenülés a hozzászólásoddal, egy apró, de annál lényegesebb hiba miatt.
  Te könnyen fikázol, de ott van a cikk tetején ami jelen esetben számít, s amiért nem jelenthető ki, hogy Harder hibázott volna valamiben is:
  2005. September 26. Monday – 12:49

  Ez pedig a cikk készítésének a dátuma. Akkor a 12-es verzió még sci-fi sem volt a pinnacle cég részéről.

  De ha neked az ilyenek tetszenek, akkor egy másik példa:
  Adobe premiere 6.0 és 6.5 exportálás és renderelésnél a részletekre kattintva többmagos cpu-k esetében nem tud grafikát mutatni.

 14. Tiszteletem a hozzáértő hozzászólóknak!
  Egy kis segítségre lenne szükségem. van egy vásárolt 12-em.
  Most az utilsó szerkesztésnél úgy ment minden mint korábban, megcsináltam a filmet. A lejátszáskor egy gond adódik, hogy a kép mérete ugrál 16:9, és 4:3 között.
  A szerkesztett változat még a gépen nem ugál, de mpeg2 után már igen.
  Mit csinálok rosszul? A felvétel képmérete 16:9, és a pinnacleben is ez van kipipálva.
  Köszi előre is a segítséget.
  üdv.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét