Raiden FTPd szerver beállításai

Íme a 3. FTP szerver program, melyről írok a portálon. Remélem még nem unalmas, de webes fejlesztés közben én unos-untalan belefutottam az igénybe, hogy egy lap közös fejlesztése közben gyorsan tudjak fájlokat cserélni másokkal. Remélem Te is hasznát veszed majd a leírásnak.

Azzal kell kezdenem, hogy lusta vagyok… de nem csak úgy simán lusta, hanem baromi lusta :) Úgyhogy az alább következő általános részt szépen átmásoltam a Serv-U leírásából, nem láttam értelmét újra leírni más szavakkal :)

Honlap: http://www.raidenftpd.com/en
Letöltés: http://www.raidenftpd.com/en/download.html
Plugin-ek letöltése: http://www.raidenftpd.com/en/plugin.html

A képek csak illusztációk, bizonyos részeket kitakartam de ettől függetlenül érhető lesz az egész (legalábbis nagyon remélem) :o)
Nektek nem kötelező pont ugyanígy megoldani a dolgokat, nem kell ugyanilyen könyvtárneveket adnotok stb. hisz amit itt láttok majd az csak azt mutatja hogy én hogy csinálnám. Ez a leírás csak arra szolgál hogy nagyjából megismerjétek a program képességeit, és hogy az első ismerkedést megkönnyítse, ezért nem 100%-os, arra ott van a programban található „help”. :o)
Először mindig szövegelek majd a végén ott a kép is hozzá.

Bármilyen FTP szerverről is van szó, általánosságban elmondható, hogy először kell egy olyan könyvtárat csinálni ami a „homedir” lesz. Ez lesz a user-ek kezdőkönyvtára, a szerverre történő belépéskor ide kerülnek automatikusan és innen tudnak majd továbblépni az alkönyvtárakba. Ha nem állitunk be ilyet „homedir”-t, a delikvensek nem tudnak majd belépni és valszeg szitkozódni fognak. :o)

Maga a könyvtárszerkezet nálam úgy néz ki, hogy van egy „homedir„, és emellett van egy „incoming” könyvtár is. A „homedir”-en belül hozom létre az alkönyvtárakat, melyeket csoportokra osztok az anyag típusától függően, illetve az „incoming”-ban létrehozok minden egyes felhasználómnak egy alkönytárat, ahova majd tölteni tud.
Itt egy kis megjegyzést beszúrnék: régen, mikor még a ServU-t használtam az volt koncepcióm hogy minden user lehetőleg azt lássa és azt tudja letölteni amit megadok neki, nem feltétlenül kell látniuk hogy más mit tud letölteni. A bejövő anyagokat meg úgy oldottam meg, hogy az „incoming” könyvtáram írható volt, viszont nem lehetett törölni, átnevezni stb. Persze ettől eltérően volt hogy mégis vmi oknál fogva külön dir-t kapott 1-1 ember full joggal, de mivel ahhoz több mindent kellett beállítani (és mondtam hogy lusta vagyok) nem szerettem :)
Ez a RaidenFTPd esetében kicsit másképp látom már a dolgokat, most igy állok: alaphelyzetben amit az ftp-re teszek, azt minden user le tudja tölteni (más joga nincs hozzá), és az incoming-ban minden egyes usernek van egy külön könytára, amihez full joga van, a többiek incoming könyvtárából pedig szintén tud letölteni.

No most akkor lássuk hogy milyen is pl. egy könyvtárszerkezet amiről eddig beszéltem:

– ROOT
———- freewarecuccok (mindenki tud letölteni)
———- sharewarecuccok (mindenki tud letölteni)
———- lementetthonlapok (mindenki tud letölteni)
———- incoming
——————— macilaci (mindenki tud letölteni / macilaci tud könyvtárat létrehozni, file-t feltölteni, törölni, átnevezni)
——————— micimacko (mindenki tud letölteni / micimacko tud könyvtárat létrehozni, file-t feltölteni, törölni, átnevezni)

– INCOMING
———- macilaci
———- micimacko

A szerverprogramról pár szót ejtenék:

Először is, bár ez egy windows-os progi, de logikájában a unix-os rendszerek mintájára épül, úgyhogy már nem olyan „ide klikk, oda katt aztán kész is van” a beállítása. :) Bár a program készítői szerintem mindent elkövettek hogy a lehető legkönnyebben be lehessen állítani a dolgokat, ezek mellett (illetve ezek ellenére) mégis néhány alkalommal elengedhetetlen a „jegyzettömb” használata. De nem kell megilyedni, nagyon cool a program. :)

Maga az install egyszerű, a szokásos módon zajlik: program letölt, kicsomagol, install elindit, katt, katt és már fent is van. :) Telepítés után indítsuk el a programot, ekkor egy kis ablak fogad ahol megkérdezi, hogy mivel még nincs beállítva a progi, kérjük-e help-et. Nyugodtan kérjük, max ha nem kell be lehet zárni a későbbiekben.

A program elindult, igy néz elsőre (kep01)
Ekkor még nincs semmi beállítva, csak a GUI-t látjuk, később jóval informatívabb lesz az ablak tartalma :)

tutorial.hu
(kep01)

Mindent be lehet állítani a program felső menüsorából egyesével, de van egy ún. „Step by step setup wizard” is, és bár általában nagyon utálom az ilyesmit, itt most kimondottan hasznosnak ítéltem meg. Nem arról van szó hogy egy amolyan „nesze hülegyerek itt egy egyszerűsített beállítás neked” segédletet kapunk mint oly sok programban, hanem tulajdonképpen egyet csinál: végigvisz egy bizonyos sorrendben a beállításokon, amik amúgy menüből egyesével is elérhetők a későbbiekben. Szóval mindenkinek javaslom. (kep02)

tutorial.hu
(kep02)

Ime az első beállítás. :) Itt a szerver alaptulajdonságait kell megadnunk – nevet, IP-t stb.. (kep03)
server name: a szerver neve, lehet bármi
server IP: ide beírja az épp aktuális IP-det magától. No most nem mindegy hogy fix vagy dinamikus IP-d van.. Ha fix, akkor ird be ide az IP-d, és az „auto” részről vedd ki a pipát. Ha dinamikus, akkor a jelenleg IP-det nyugodtan hagyd bent, lényleg hogy az alatta lévő „auto”-nál legyen pipa.
Port: ide ird hogy melyik porton keresztül szeretnéd üzelemeltetni a szervered
Auto: ezt akkor pipáld be, ha a progitól elvárod hogy automatikusan állítsa az IP-det.
allow anonymous users: engedje az anonymous belépést
max anonymous users: max anonymous userek száma
max normal users: a jelszóval rendelkező userek maximális száma (max ennyien lehetnek bent egyszerre a szerveren)
max connections per IP: max hányszor léphetnek be egyazon IP-ről

tutorial.hu
(kep03)

Aztán további beállítások következnek..
check client IP – before login: még bejelentkezés előtt ellenőrzi a user IP-jét
check client IP – after login: bejelentkezés után ellenőrzi a user IP-jét
also check DATA connection IP (not recommended): menet közben is ellenőrzi a user IP-jét
PASV port ranges from: ez akkor hasznos, ha pl. tűzfal mögött vagyunk és meg akarjuk határozni hogy milyen portokon kommunikálhat a szerver a kliensprogikkal. Amit itt beállítunk, ugyanazt a porttartományt kell beállítani a tűzfalban is.
max idle time: max hány másodpercig lehet bent a user anélkül, hogy csinálna vmit
multiple IP rolling for DATA connections:

tutorial.hu
(kep04)

itt lehet megadni hogy hova és milyen néven mentse majd le a felhasználók és csoportok beállításait (kep05)
Ha ez kész (én hagyom ezeket default-on) kattintsunk a kék szinű „setup users and groups” részre

tutorial.hu
(kep05)

Itt jönnek a userek beállításai.. (kep06)
Először is jön először igazán be az a dolog, hogy hogy is mentsük el a beállításainkat. Eddig elég volt a „next” nyomogatása, de most kicsit változik a helyzet :)
Abból indulj ki, hogy a progi a beállításokat 1-1 „szöveg” fájlban tárolja. Tehát ha az ablakban beírsz vmit, először mindig nyomd meg az „update user”-t, majd mentsd el a beállításokat a „File” menüben található „Save”-vel. A logika a következő: te beírod az ablakba a tartalmat, update-re a progi beteszi a file-ba azt, majd a save-re menti el a fájlt az új beállításokkal.

User name: a felhasználó neve (ha ezt beirtuk, „add user”, majd File/save)
Group name: a csoport neve ahova tartozik
Password: jelszava
Auth type: a jelszó kezelésének módja. Lehetőségek: clear type /// S-KEY MD4 /// S-KEY MD5 /// S-KEY SHA1 /// Force SSL
Comment: megjegyzés
User level: a felhasználó jogosultsági szintje
Language: nyelv (magyar nincs)
Allow FTP account: az acc használatának engedélyezése
Bypass max users limit: kikerültheti a max userszám limitet (tehát ha full-on van a szerver, akkor is be tud jönni)
Disable IP checking: nem ellenőrzi az IP-t
Allow self kick (!username): kirúghatja magát a szerverről
DL speed limit: letöltés sebességének korlátozása (ez a mi kimenő forgalmunk)
UL speed limit: feltöltés sebességének korlátozása (ez a mi kimenő forgalmunk)
Max logins: belépések max száma ezzel az account-tal
Ratio: ratiozni lehetne az acc-ot (a feltöltések arányában lehet letölteni)
Allow IP: milyen IP-ről várjuk a usereket (ird be az IP-t, aztán „Add IP”, írhatod a következő IP-t majd újra „Add IP” stb.)
According to VFS settings: ilyenkor a Virtual File System (virtuális könyvtárszerkezet) beállításánál megadott jogosultságok lesznek érvényesek a userre is
Use personal settings: ilyenkor userenként egyéni beállításokat alkalmazhatunk

Egy pár megjegyzés:
A „use personal settings” részhez:
ez a rész a fejlesztők szerint is beismerten csak azért van, ha vki nem tudná beállítani a hagyományos módon a jogokat. Sajnos ez az opció úgy globálisan hat a user tevékenységére, szóval pl. ha itt megadod hogy tud feltölteni (upload), akkor mindenhova tud amit csak lát! Erre érdemes ügyelni nehogy kellemetlen meglepetés érjen később.
Én amúgy nem javaslom a használatát, hacsak nem 1-2 userről van szó, külön könyvtárszerkezettel stb..

A „group name” és „user level” részhez:
Ezt a 2 beállítást nem összekeverni! :) Irom ezt azért ha esetleg a későbbiekben vkit megkeverne hogy magamhoz a csoport nevének „admin”-t állitottam be. Irhattam volna bármit de ez igy informativabb szerintem a későbbiek folyamán.
Továbbá érdemes nem a default értéken hagyni a csoport nevét, mert a VFS bállításoknál 1-1 könyvtár vagy akár fájl jogainál ezzel lehet majd megszabni hogy ki mit láthat, tölthet stb.

tutorial.hu
(kep06)

Szóval, miután a kep06-hoz hasonló módon beállitottunk minden, nyomjunk egy „Update user”-t, majd a kep07-es képen látható „Save” segítségével mentsük el a bállításainkat.

tutorial.hu
(kep07)

Miután beállítottam a felhasználókat, jöjjön a saját részem (lehetett volna ezt is elsőre, a sorrend végül is mindegy) – kep08
A fentiekhez hasonlóan beállítom a dolgokat, persze magamnak nem teszek be limiteket, IP-nek a 127.0.0.1-et állitom be (igy csak a saját gépről elérhető az acc-, ugyanott ahol a szerver is fut), a „user level”-t pedig root-ra állitottam, ez full jogot ad mindenhova.

tutorial.hu
(kep08)

Következik a VFS – Virtual File System beállítása (kep09)

tutorial.hu
(kep09)

És íme a VFS rész .. ugye nem is olyan vészes? :) – (kep10)

Physical and virtual directories mount points: itt lesznek láthatók a valós is virtuális könyvtárak közötti kapcsolatok, beállítások
Add: új könyvtár hozzáadása a listához
Delete: a listában lévő könyvtár törlése
Update: a listában lévő könyvtár megváltozott tulajdonságainak frissítése (ezután még File menü / Save is kell hogy megmaradjanak)
Physical path: a gépeden lévő valós elérési útvonal
Virtual path: a szerverre belépve látható virtuális könyvtárszerkezet
Owner user: a tulajdonos személy
Owner group: a tulajdonos csoport
Other group: egyéb csoportok

Read: olvasási jog (letöltés, resume, listázás a fájlok és mappák között)
Write: írási jog (feltöltés, resume, könyvtárak létrehozása)
eXecute: végrehajtási jog (fájlok és mappák törlése, átnevezése, fájlok felülírása)

use quota on this mount point: itt lehetne a kvótázást beállítani (én nem szeretem, nem használom)
force speed limit download / upload: sebességkorlát beállítása csak erre a könyvtárra
R(ead) flag also controls CWD and LIST: a „read” pipa szabályozza ezt a 2 dolgot is
enable dupe checker under this virtual path: a „dupe checker” élesítése a könyvtár alatt
do not count stats under this path: ne számoljon statisztikát a könyvtárban történő dolgokból
do not show activities in site who under this path: aki ebben a könyvtárban van, annak aktivitását nem mutatja a progi
force free download under this path: ebben a könyvtárban lévő cuccok mindenki számára szabadon letölthetők

No de nézzük sorjában a tudnivalókat.

– fontosnak tartom hangsúlyozni újfent hogy itt ha bekattintasz vmit, attól még nem menti el a progi! Az adatok korrekt eltárolásához tartsd be az alábbi sorrendet.

új könyvtár hozzáadásánál:
„Browse”-val megkeresed a könyvtárat amit meg akarsz osztani, a „Virtual path” részhez beírod hogy a szervereden hogy lássák, majd „Add gomb”, majd File menü / Save
már meglévő könyvtár frissítésénél:
rákattintasz a listában a kivánt részre, átírod amire akarod a beállításokat, majd „Update” gomb, majd File menü / Save

– először is be kell állítani a „root” könyvtárunkat. Én az „E:” meghajtómon lévő „root” nevezetű könyvtárat adtam meg ennek. Figyelj rá hogy a Physical path részen mindig backslash-t „” kell használni, míg a Virtual path részen perjelet „/”.
A „root” könyvtár tulajdonosa én vagyok, tudom írni-olvasni-törölni stb.., a velem azonos csoportba tartozók és az egyéb csoportba tartozók is csak „read” joggal rendelkeznek, tehát letölteni tudnak aztán slusszpassz. :)

tutorial.hu
(kep10)

Itt pedig az „incoming” beállításokat láthatjátok (kep11)

– fontos, hogy aki eddig még nem találkozott a VFS fogalmával, megértse. Ha ez nem fog menni, nagyon gond lesz az illető mert csak kínlódni fog. Úgyhog nézzük mi is a lényege.

Amiért jó ez a rendszer az az, hogy a gépeden lévő valós könyvtárak bármely meghajtódon lehetnek, ettől függetlenül be lehet őket linkelni a szervered virtuális könyvtárszerkezetébe. A látogatók ebből semmit nem fognak észrevenni, fogalmuk nem lesz róla hogy épp a te melyik meghajtódon van éppen. Ehhez viszont az kell, hogy a szervered virtuális könyvtárában legyen 1-1 olyan üres könyvtár melyhez majd linkelni tudod a valós könyvtárat. Nézzünk rá példákat..

1.) a „C:” meghajtómon van a „root” könyvtár, és a a valós „incoming” könyvtáram pedig a „E:” meghajtómon van. A „C:” meghajtómon kevés a hely, úgyhogy nem szeretném fizikailag ha oda mennének a feltöltések, ezért nem marad más minthogy linkelni kell a könyvtárat. Ehhez nem kell mást tennem minthogy a „C:root” könyvtárban létrehozok például egy „feltoltes” könyvtárat, majd az programnak ezt mondom:
Physical path: E:incoming
Virtual path: /feltoltes (ahol a „/” a rootkönyvtárat jelenti, a „feltoltes” pedig az üres „feltoltes” könyvtárat benne)

2.) az előbbihez hasonlóan, csak most letöltés legyen. Adott egy film a „G:” meghajtómon ezen az útvonalon: „G:filmekmagyarcsbcsinibaba.avi”. Azt akarom hogy ezt a filmet a látogatók a szerveren egy „letoltes/movie/hun/csinibaba” könyvtárban találják meg, miközben az persze marad az eredeti helyén.
Ehhez létre kell hozni az alábbi könyvtárszerkezetet az ftpszerver „root” könyvtárában:
„C:rootletoltesmoviehuncsinibaba”
majd a programban beadni az alábbi módon a dolgokat:
Physical path: G:filmekmagyarcsb
Virtual path: /letoltes/movie/hun/csinibaba

Miután ezt igy kitárgyaltuk, haladjunk tovább. :) Nézzük mi kell ahhoz, ha azt akarom hogy minden userem egy saját könyvtárba töltsön fel (ahol minden joga megvan), a többiekét csak olvasni tudja (letölteni).

Ismétlésképpen a könyvtárszerkezet:
– E:ROOT
———- freewarecuccok (mindenki tud letölteni)
———- sharewarecuccok (mindenki tud letölteni)
———- lementetthonlapok (mindenki tud letölteni)
———- incoming
——————— macilaci (mindenki tud letölteni / macilaci tud könyvtárat létrehozni, file-t feltölteni, törölni, átnevezni)
——————— micimacko (mindenki tud letölteni / micimacko tud könyvtárat létrehozni, file-t feltölteni, törölni, átnevezni)

– E:INCOMING
———- macilaci
———- micimacko

A látogatók ugye a „E:ROOT” részt fogják látni illetve ami alatta van, de a valós feltöltések az „E:INCOMING”-ba fognak érkezni valójában. Annyit kell mindössze tennünk, hogy a képen látható módon linkeljük a könyvtárakat a megfelelő helyre. A „Physical path” részen megadjuk a valós útvonalat, a „virtual path” részen pedig hogy a szerverben hol lesz megtalálható. A zseniális az a progiban, hogy itt micimacko állitjuk be tulajdonosnak, igy neki minden joga adott lesz a könyvtárában, és a többiek, akik a „barat” group-ba tartoznak, csak olvasási jogot kapnak. Én persze mint tulaj (hisz root jogom van) ugyanúgy full joggal érem el a könyvtárát, úgyhogy lehet rendet tenni ha kell.
Ha a kesobbiekben pl. új usereket veszek fel a szerverhez, akik nem akarom hogy lássák a barátaim dolgait, akkor azokat majd pl. „vendeg” csoportba sorolom, itt a könyvtár beállításánál meg kiveszem a pipát az „other group” mellől. :) Igy én és a „barat” csoport tagjai ugyanúgy olvashatják majd micimacko könyvtárát, a többiek viszont nem érik el. :)

Van egy árnyoldala is a dolognak melyre eddig nem jöttem rá (aki tudja szóljon! :D)
Mi van akkor, ha nekem pl. van „barat”, „vendeg” és „rokon” csoportbeli tagom, és azt akarom hogy a „barat” csoport tagjai és a „rokon is láthassa a könyvtárat, viszont a „vendeg” nem? ugye nem lehet beállítani csoportonként, csak a „same group” és az „other group” beállítás van.. :-/
Ha megtalálom a megoldást majd azt is ide írom.

tutorial.hu
(kep11)

Itt van beállítás vége (kep12), én úgy szoktam elmenteni ahogy adja magát a progi, ugyanis ilyenkor az beállítások elején meghatározott néven menti el dolgokat.
Ha egyszerre több szervert is akarunk indítani (igen, erre is van lehetőség), akkor persze érdemes a „default.user” és „default.allow” szabályokat másra átnevezni, de nálam csak 1 szerver fut igy nincs különösebb jelentősége a dolognak.

tutorial.hu
(kep12)

Ezután még megkérdezi hogy egyből akarjuk-e indítani a szervert, nyugodtan OK-zhatjuk.

Ha kipróbálod a szervert, láthatod hogy temérdek infót ad a pillanatnyi állapotról, a userről stb, és bead egy halom infót is ami szerintem felesleges, ezeket „letiltom” az alábbi módon.
Keresd meg ezt a file-t (kep13):
C:Program FilesRaidenFTPDmessagedefault-welcome.msg
majd az alábbi módon az utolsó sorát töröld ki, igy nem fogja betölteni őket.

tutorial.hu
(kep13)

A szerver kezelőfelülete, és hogy miket lehet vele csinálni (kep14)

Felül látható a screen log, a szerveren zajló dolgokról ad tájékoztatást, de le is lehet tiltani (lásd később)
balra lent az ablakban tudjuk a szervert kontrollálni:

Rottander: ez a szerver neve, nálad természetesen más lesz itt
1 clients: nálam most épp bent van user, a plusz (+) jelre kattintva további lehetőségeket kinál a program (kick, ban stb.)

shutdown and disconnect all user: bezárja a szervert és kibobja a usereket
shutdown and keep all connections: bezárja a szervert, de a már bent lévő userek befejezhetik a töltést
reload server configuration: ha vmit módosítottunk a VFS-en, vagy a usereken stb, itt tudjuk újra betölteni a friss beállításokat

edit server properties: a szerver tulajdonságait módosíthatjuk
edit virtual file system: a VFS-t szerkeszthetjük
edit users and groups: a felhasználók és csoportok szerkesztése

tutorial.hu
(kep14)

Nézzünk még egy kis beállítást, már nincs sok hátra.. :) (kep15)

Menjünk a View/Preferences menübe —

tutorial.hu
(kep15)

Itt még egy pár dolgot be tudunk állítani ami befolyásolja a szerver működését (kep16)

Automatically minize to … : indításkor egyből leteszi a progit a jobb alsó sarokba
Log FTP client activities to GUI: a képernyőn is láthatjuk a userek dolgait (lásd kep14)
URL Unescape (for use with web browser): na erről gőzöm sincs mi lehet.. :) (ha tudja vki, szóljon pls)
Enable file level ownership (requires .raidenftpd.acl): akár file szinten is lehet szerkeszteni a jogokat, ehhez viszont minden dir-be betesz egy raidenftpd.acl fájlt
Treat P@SW as PASV (for SMC router): ez csak SMC router tulajoknak fontos beállítás, egyébként lényegtelen
Super level users can delete same group users: a super tipusú userek törölhetik a velük azonos csoportban lévő usereket
Normal level users can change their own passwords: a normal tipusú userek megváltoztathatják jelszavukat
Show dir size in directory listing (slow): megmutatja a könyvtárak méretét (de lelassítja a szervert)
Show dir size i directory listing for network drivers (very slow): a hálózatos meghajtók könyvtárméretét is mutatja (nagyon lassú!)
Rename badly uploaded files to *.bad: a hibásan feltöltött fájlokat átnevezi *.bad kiterjesztésűre
Enable script execution timeout: scriptek futtatása

tutorial.hu
(kep16)

És az utolsó rész, itt gyakorlatilag már minden láttunk csak 1-2 kivétel van (kep17)

Check IP of data connections (no FXP): ennek bepipálásal letilthatjuk a szerverek közti kommunikációt
lookup domain name: megnézi a kliens domain nevét
Anti NOOP command: a kliensek, hogy ne essenek ki az adott idő után ha semmit nem csinálnak, tudnak küldeni egy amolyan életbentartó kis jelet a szervernek. Ezt tiltja le ez a beállítás.
CRC32 checking on upload: ellenőrzi a feltöltött fájlokat
Allow overwriting on CRC32 passed file: a hibás fájlok kapnak egy *.bad kiterjesztést
Show files that users can’t read in dir listing: megmutatja a usernek még azt a filet is amihez nincs semmi joga (persze ettől még nem tud vele kezdeni, csak tudja hogy ott van)
Bandwidth limitation/load balancing options: a ki- és bemenő forgalmunknak megszabhatjuk hogy egységnyi idő alatt mennyi mehet ki/be.
Display file/dir with hidden attributes: ha a win alatt egy fájlnak vagy dir-nek rejtett kiterjesztést adunk, akkor azok megtekintését a szerver alól itt lehet szabályozni.
Dupe checker: a dupe checker engedélyezése (lásd részletesebben a progi help-jében)

tutorial.hu
(kep17)

No ezzel kész is lenne a szerver, lehet használni.. :)

Aki viszont nem elégszik meg ennyivel, scriptelheti (~pluginezheti) is a szervert, ami egy egész jópofa dolog :D

Én nem próbáltam ki túl sokat, csak 2-t javaslok, melyek arra jók hogy ha a user először egy *sfv fájlt tölt fel, akkor mindenféle hasznos infót ad a feltöltésekről a szerver, röptében ellenőrzi a fájlokat stb..

Simiy’s Sfv Checker v1.13 – letöltés

A script ellenőrzi az *.sfv alapján hogy mennyi fájl ment már fel, mennyi van még hátra, ezt kiadja % formájában is, jelzi a hibás feltöltéseket, a hiányzó fájlokhoz betesz egy 0byte-s *.missing fájlt, illetve *.sfv hiányában csak számolja hogy mennyi anyag ment már fel (méretben és darabra), ki töltötte fel, milyen sebességgel.
Ezeket a beállításokat, vagy hogy melyik dolgot ne csinálja módosíthatjátok a „SfvChk.ini” fájl szerkesztésével.

töltsd le majd csomagold ki egy programkönyvtárba a cuccot, pl. igy:
C:Program FilesRaidenFTPDsimsfvplugin

majd a szervered *.ftpd fájljába be kell illeszteni pár sort – a „path” helyére a scripted elérési útvonalát add meg.

SFV_CHK=1
onSfvUploaded=exec://pathSfvChk.exe onSfvUploaded „%m” %R %b
onFileUploaded=exec://pathSfvChk.exe onFileUploaded „%m” %S %g %V
onSfvFailed=exec://pathSfvChk.exe onSfvFailed „%m” %S %g
onSfvSuccess=exec://pathSfvChk.exe onSfvSuccess „%m” %R %b
onSfvComplete=exec://pathSfvChk.exe onSfvComplete „%m” %R
onFileDeleted=exec://pathSfvChk.exe onFileDeleted „%m”

Arra figyelni kell hogy sok script nem szereti a hosszú win-es neveket, akkor add meg ilyenformán a sorokat (8 karakter):

SFV_CHK=1
onSfvUploaded=exec://C:progra~1raiden~1simsfv~1SfvChk.exe onSfvUploaded „%m” %R %b
onFileUploaded=exec://C:progra~1raiden~1simsfv~1SfvChk.exe onFileUploaded „%m” %S %g %V
onSfvFailed=exec://C:progra~1raiden~1simsfv~1SfvChk.exe onSfvFailed „%m” %S %g
onSfvSuccess=exec://C:progra~1raiden~1simsfv~1SfvChk.exe onSfvSuccess „%m” %R %b
onSfvComplete=exec://C:progra~1raiden~1simsfv~1SfvChk.exe onSfvComplete „%m” %R
onFileDeleted=exec://C:progra~1raiden~1simsfv~1SfvChk.exe onFileDeleted „%m”

Mikor mindennel kész vagy indítsd újra a szervert vagy töltsd be újra a szerverkonfigurációt (Reload server configuration)

Psycho RaidenFTPD SFV scriptletöltés

Ez egy egyszerűbb kis script, a feltöltött fájlokat tudja ellenőrizni, szűrni. Töltsd le, csomagold ki pl. ide:
C:Program FilesRaidenFTPDpsysfvpluginpsysfv.vbs

majd a szervered *.ftpd fájljába be kell illeszteni pár sort – a „path” helyére a scripted elérési útvonalát add meg (8 karakter stb.. lásd fent)

onSfvUploaded=file://c:pathpsysfv.vbs „%m” „%S” %b %R
onSfvSuccess=file://c:pathpsysfv.vbs „%m” „%S” %b %R
onDelDir=file://c:pathpsysfv.vbs „%m” „%S” „deleting” „folder”

Majd a szerverprogramban menj a Setup/MSG-Files menübe, pipáld be az „enable directory message file” opciót, majd írd be ezt „.message” (természetesen idézőjelek nélkül! ;o) )

kész :)

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét