Samsung Galaxy S frissítése Android 2.3.3 Gingerbread-re

Még nem teljesen 1 éve, de már jóideje használom elégedetten a Samsung Galaxy S telefonomat. Anno még Android 2.2.1-vel vettem át a T-től és utána sem igazán éreztem szükségét, hogy akár Android 2.2.1-re vagy még feljebb váltsak.

Android 2.1 vs 2.2.1

Aztán volt szerencsém tartósan egymás mellett tesztelni egy másik telefonnal (szintén Samsung Galaxy S), amin viszont már 2.2.1 volt és hát … szóval bőven kijött a sebességkülönbség, mert a 2.1-es készülékem nagyon elmaradt minden sebesség terén a 2.2.1-estől. A színesebb ikonok meg a többi parasztvakítás nem igazán érdekelt, de ez igen.

Úgyhogy ráálltam a témára és elkezdtem utánanézni, mégis hogy lehetne a telefont frissíteni. Persze a Kies adja magát, mindenki azt írta és mondta, hogy nézzem meg azt, próbáljam meg stb… próbáltam és kijelentem, hogy a Kies egy hulladék. Frissítés nem sikerült, többet nem is próbálkozok vele.

Jött a következő tanács: T-éknél 2500 Ft-ért frissítik, csak be kell vinnem a szervizbe. Ez nem is lett volna gond, ha nem jön össze magánúton, akkor majd ezt meglépem, gondoltam … persze ekkor még a 2.2.1-re akartam, tudván hogy a 2.3.3 bár máshol már elérhető, itthon még nem.

Gingerbread – Android 2.3.3

No és ekkor jött egyik kollégám (HeNtEs) – azzal, hogy ő bizony éjjel feltette a frissen vásárolt Samsung Galaxy Ace készülékére a legfrissebb 2.3.3-mat és szépen működik, úgyhogy gondoltam egyet és én is megléptem másnak a segítségével. :)

Ezt a menetet írom majd most le, de felelősséget nem vállalok érte, csak sajátodra próbálkozz vele. A fentiekből remélem lejött mindenkinek, hogy a témában én biza nem vagyok profi, nem tudok majd esetleg olyan kérdésekre válaszolni hogy miért nem sikerült valakinek, mi lehet a gond, meghalt a készülék mit csináljon stb…

Szóval csak akkor vágj bele, ha tudod mit vállalsz.

samfirmware.com

Első lépésként regisztrálni kell a www.SamFirmware.com honlapra.

A honlapon gyakorlatilag le lett minden irva, hogy kell végigcsinálni a frissítést és hogy milyen fájlokat kell letölteni, de mivel ez egy tutorial és már elég sokat gépeltem azért, hogy itt ne hagyjam abba, jöjjön a folytatás. :)

Összességében véve az alábbi fájlokat töltöttem le:

 • GT_I9000_XXJVO_XXJVO_OXAJVO.rar
 • I9003_Odin3_v1.82.rar
 • s1_odin_20100512.pit
 • I9000 Flashguide.pdf
 • SAMSUNG_USB.rar

A „SAMSUNG_USB.rar” fájl kicsit kilóg a sorból, mert ez „csak” a driver a telefonhoz. Nem volt rá szükség, felismerte a windows-os számítógép a telefont, de azért megemlékezek róla, hátha másnak kelleni fog.

Az alábbi főbb lépésekre lesz szükség:

 1. Firmware letöltése
 2. Flash program letöltése
 3. PIT fájl letöltése
 4. Flash guide letöltése
 5. Odin program általi frissítés

Ha ezek megvannak, el kell olvasni a Flash guide-t, majd elindítani a programot (Odin) és végigcsinálni mindent úgy, ahogy az ott le lett írva.

1.) Samsung Firmware letöltése

A Firmware oldalra a lap felső menüjének Toolbox pontjából lehet eljutni, ha rákattintasz a „FIRMWARE” almenüpontra.

Samsung firmware

1.) válaszd ki az Android. linket

2.) válaszd ki a „Samsung I9000 | Galaxy S” sort és kattints a www.samfirmware.com/WEBPROTECT-i9000.htm linkre.

Samsung galaxy i9000 s firmware

A 2.3.3-as firmware letöltése

A lapon alja felé kell scrollozni és lesz egy táblázat, amiben a cikk megírásakor az alábbi sor a legutolsó:

I9000XXJVO ## | 512.PIT | 2.3.3 | 2011 May 4 | CSC = I9000OXAJVO | DOWNLOAD

I9000xxjvo - android 2.3.3 firmware Samsung Galaxy S telefonra

A képen is látható meg persze a lapon is, de figyelj rá: a „Europe Samsung I9000 Firmwares.” táblából szedd le az anyagot.

Ha megvan a fájl (GT_I9000_XXJVO_XXJVO_OXAJVO.rar), folytasd a tutorial alapján a folyamatot.

jelszó

A letöltött anyag jelszót fog kérni. Jelenleg 2 jelszó van a lapon használatban:

 • ## Password is samfirmware.com
 • # Password is samsung-firmwares.com

Az, hogy 1-1 csomaghoz melyik jó, az elején lévő kettőskereszt határozza meg.

A tutorial-ban látható screenshot-okon a letöltendő firmware mellett 2db kettőskereszt van, tehát most a „samfirmware.com” jelszóval lehet majd kibontani az anyagot.

2.) Samsung Flash program (Odin) letöltése

Tehát megvan a firmware, most le le kell tölteni az a programot, ami a flashelés meg fogja csinálni.

Ehhez görgess fel a lap tetejére és kattints a „Step 2 – Samsung Flash Programs” linkre. Ott válaszd ki az „Android” linket és átkerülsz a „Samsung Program Android.” táblázathoz.

Itt megint meg kell keresni a Samsung I9000-s sort és onnan letölteni a legfrissebb Odin v1.8-as kliensprogramot.

A fájl neve az alábbi lesz: I9003_Odin3_v1.82.rar

Samsung programok odin 1 8

3.) PIT fájl letöltése

http://www.samfirmware.com/WEBPROTECT-i9000.htm oldalon látható az alábbi részlet:

 • Galaxy S / .PIT File: DOWNLOAD. (512)
 • Galaxy S / .PIT File: DOWNLOAD. (513)
 • Galaxy S / .PIT File: DOWNLOAD. (803)

Persze a 2. és 3. sorban is van letöltési link a „DOWNLOAD”-on, de most csak szándékosan azt hivatkozom, amire nekünk van szükségünk.

Azt, hogy a 3db PIT fájl közül melyikre lesz szükség, innen tudod meg:

Samsung pit fájl letöltése

4.) Samsung Flash guide letöltése

Most pedig szedd le a leírást, ami végigvezet az Odin programmal történő frissítésen. Tehát kattints „Step 3 – Samsung Flash Guides” linkre, majd válaszd ki az „Android” linket.

Itt megint válaszd ki a „Samsung Flash Guide Android.” nevű táblázat „Samsung I9000” sorát és kattints a végén lévő „download” linkre.

5.) Odin

Innentől kezdve fontos, hogy kövesd a Flash guide-ban (I9000 Flashguide.pdf) írtakat.

5.1.) 2 opció

kattintsd be az „Auto Reboot”-t és az „F. Reset Time” opciót.

5.2.) PIT, PDA, PHONE és CSC fájlok

Kattints a képen látható gombokra és állítsd be a korábban letöltött fájlok elérési útvonalát.

Android odin beállítása 1

A PIT fájlt ugye külön szedted le, a többi (PDA, PHONE, CSC) meg a firmware csomag része.

A legfrissebb Odin-ban van egy „Bootloader” gomb ahova szintén be lehetne állítani egy fájl elérési útvonalát. Erre nem volt szükség Samsung Galaxy S esetében, üresen hagytam.

5.3) Telefon „Download” módba tétele

Most jön az, hogy a telefonodat úgynevezett „Download” módba kell tenni. Ehhez egyszerre kell megnyomnod 3 gombot a készüléken:

 • A hangerő gomb (Volume down) lenti részét
 • A bekapcsoló (Power On) gombot
 • az OK gombot

A kép segít eligazodni, melyik melyik lesz:

Samsung galaxy s download mod

5.4) A telefon csatlakoztatása

A következő lépés, hogy a telefont csatlakoztatnod kell a számítógéphez. Akkor van rendben minden, ha az Odin-ban megjelenik egy sárga blokk amiben kiiírja, hogy milyen COM porton jött létre a kapcsolat.

Odin com port kapcsolat

5.5) Frissítés indul

Ha minden kész és nagy levegőt vettél, elmondtál egy imát, nyomd meg a „Start” gombot.

Odin frissites start

A frissítés nem tartott túl sokáig, pár perc alatt lezajlott nálam.

5.6) Kész a frissítés

Amint a frissítés lefutott és rendben is volt, az Odin-ban a korábbi sárga mező feletti rész kizöldül, benne egy PASS! felirat látható.

Odin frissites kesz

A telefon reboot-ja elég sokáig tartott. Nem mértem stopperrel de pár perc biztos volt, úgyhogy ettől nem kell megijedni.

A frissítés után minden adatom, programom és beállításom megmaradt, de persze az egész előtt készítettem biztonsági mentést. Ezt Neked is csak ajánlani tudom.

Maga a frissítés így leírva és visszaolvasva kicsit bonyolultabbnak tűnik mint amilyen valójában. Ezt tudd be annak ,hogy talán túl részletesen írtam le mindent.
Összesen annyiról van szó, hogy letöltesz pár fájlt, kicsomagolod őket, kinyitsz egy programot, beállítgatod a fájlok elérési útvonalát, majd a telefont „download” módba téve elindítod a programot.
Az egész művelet nem több mint 10 perc.

Ami talán egyetlen kényelmetlenség volt, hogy vissza kellett állítani a netet, de azt is pikkpakk megvan, mindjárt leírom és kiteszem egy másik cikkbe.

Root-olt gépek esetében ajánlanak egy EFS mappa mentést, amiről itt olvashatsz bővebben: A régiókód, az efs mappa és a Samsung Galaxy S

A telefont már napok óta használom így, nyomogattam elég sokat, eddig nem találtam semmiféle hibát benne és sokkal jobb lett, mint volt 2.1-es Android-val. Az alapértelmezett angol nyelvet vissza lehetett váltani magyarra, biztos van akinek ez is számít.

Sok sikert mindenkinek a frissítéshez! :)

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

95 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Köszi, sikerült, hasznos volt nagyon, amiket leírtál, annyi, hogy én pl a guide-ot meg se nyitottam, mert minek…

  Mindazonáltal azt furcsállom, hogy lényegében véve semmiben nem különbözik (kinézetre) a 2.3.3 a 2.2.1-től. A notification bar megváltozott… és ennyi. Nexuson látni lehet ugye a különböző app-képernyőt, ami fenntről lefele görgethető, más a billentyűzet szine… ez azért lehet mert ez nem a hivatalos, samsung által feldolgozott változatt, csak egy nyers, galaxy s-re is optimalizált változata a Gingerbreadnek?

 2. Olyan nincs, hogy nem akar.. :) Valamit feltételezhetően rosszul csinálsz, de hogy mit, azt csak Te tudod kideríteni.

 3. 10x is próbáltam..
  csináltam úgyis, hogy kikapcsolt állapotban nyomtam meg a három gombot, és úgyis hogy bekapcsolt állapotban. Beakapcsolwa amikor mindegyik gombot megnyomtam, leállt aztán ha nyomwa tartottam újra elindult mintha simán a bekapcsoló gombot nyomwa tartottam wolna.

 4. Hali. Ha nem tudod a telefont download modba tenni az azért van mert a gyari samsung 2.1 firmware okban ez tiltva van. nezz utana az xda developers oldalon hogy hogyan tudod engedelyezni. Amig tilttva van addig ne is probalkozz a fw frissitesselert ha elrontod akkor kapsz egy teglat.

 5. Az érdekes, mert nekem is gyári 2.1 volt a telefonon (már ha gyárinak számít a t-mobile-s, bár lehet hogy félreértem) és nem volt ilyen gondom.

 6. Köszi, sikerült, hasznos volt a leírás!
  Kinézetre, lényegében véve semmiben nem különbözik, de azt olvastam róla, hogy mind a gyorsasága, mind pedig a gazdaságosabb energia felhasználása jobb.
  Ami viszont nem tetszik, hogy az USB csatlakozásakor eddig (2.2.1) be lehetett állítani és majd csatlakozáskor megkérdezte, hogy Kies, Média, vagy USB-n akarok csatlakozni. Most viszont ami a beállításban szerepel, csak úgy hajlandó. Ez az én véleményem (kényelmi funkció).
  Összességében véve: még nem tudom. Tesztelem, hogy mizujs vele. Mivel és mennyivel jobb.
  Esetleg ha valakinek van már e téren tapasztalata, az igazán megoszthatná a tisztelt nagyközönséggel.

 7. Hali! Most csináltam meg a 2.3.3 leckét GalaxyS-ra. Elmondtam a miatyánkat, aztán start. Szépen lefutott, rendeltetésszerűen. Majd újraindult. A My track indulásnál lefagyott és az Appbrain is. Töröltem és újraindítás után telepítettem ismét. Aztán futott szépen. De úgy nézem még jónéhány programnak ez lesz a sorsa. Mintha a rendszer kicsit gyorsabb lenne, igaz ezek után legyen is! Az ikonokat össze vissza pakolta be, nem rendezte előre a gyári alkalmazásokat, aztán egyszer lehet, hogy beáll.
  Kicsit szinesebb lett minden és hajszálnyit kisebbek az értesítési panelon lévő ikonok.
  Üdv!

 8. megcsináltam MINDENT ez szerint a leírás szerint…a telefonom állandóan ki-be kapcsol nem tudom kikapcsolni sem…olyanm mint ha mindig magától újra indulna…nah ilyenkor mi a teendő?

 9. Üdv!
  Gondoltam szólok még pár szót a frissítés után. Nekem nem kapcsolt ki-be, de miután elég kevés program indult el újratalapítés nélkül, rávettem magam egy gyári adatok visszaállítására. A képernyő minden oldaláról készítettem egy fotót mit is tettem fel rá, és mit kell majd visszatöltenem. Egyébként ez egy jó szűrő, mert ha már nem tudom mi volt rajta és nem hiányzik akkor valószínű, hogy nem is kell. :-) De a lényeg, a visszaállítás után jobb lett a teló, gyors, fürge, minden animációt rajtahagytam és elégedett vagyok. De azért mindent visszaállítgatni sok meló és nem is szeretem, így aki belevág az megfizeti az árát, főleg ha valaki nem csak játékra használja.
  Az internet, mms beállítások eltűntek, így azokat be kellett piszkálni, az mms mondjuk még nem fut valamiért, de ezt úgy sem használom.
  Amit viszont tudok ajánlani az az appbrain.com amiben az a nagyszerű, hogy miután beregisztráltam létre tudtam hozni mappákat és abban nagyon jól látszik mi is van, volt a telefonon telepítve.
  Viszont, ha valaki tudja, az üzeneteket hogyan lehet menteni és visszaállítani és még meg is osztaná, azért hálás lennék.

  Sok sikert!

 10. Nagyon kirááály,! Telenoros 2.2.1 es verzióm volt és soikerült felrakni a 2.3-at! Mondjuk nekem az a pdf leirás nem kellett:D

 11. Sziasztok!

  A fent leírtak szerint múlt héten én is lefrissítettem a Galaxy-m. Jobb, gyorsabb lett tőle a telefon, de tapasztaltam egy negatívumot is. Egyik este lefeküdtem aludni, és másnap reggelre lemerült a telefon annak ellenére, hogy félig volt az akksi töltöttsége! Vasárnap ugyanezt a frissítést megcsináltam az egyik barátomnak is, és azóta egyszer ő is ugyanezt a hibát tapasztalta! Ti tapasztaltatok ilyet? Van valamit tippetek, ötletetek a megoldásra? A samfirmware.com-on láttam, hogy vannak frissebb firmware-ek! Valaki próbálta már valamelyiket? Esetleg ez megoldhatja a problémát?

 12. Én is frissítettem, nagyon jó lett, de a root jog elveszett, pedig az jó lett volna ha megmarad! :( Az a kérdés, lehet-e rootolni a Gingerbreadra frissített telót?!

 13. Igen, lehet.

  Itt megtalálod a szükséges infókat…

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108
  „Flash CF-Root-xxx-vX.X.tar (from the attached zip) as PDA in ODIN, without repartition. Done.”

  vagy http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1084794&page=19

  „download CF-Root-XX_OXA_JVO-v3.2-CWM3RFS from here > http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108

  extract the TAR file and select as the PDA file in Odin – don’t select anything else
  connect phone in download mode
  when Odin detects phone choose start
  phone will get flashed and restart, close Odin, job done”

  Nekem tökéletes ;)

 14. Igen, lehet.

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108
  Flash CF-Root-xxx-vX.X.tar (from the attached zip) as PDA in ODIN, without repartition. Done.

  vagy

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1084794&page=19
  „download CF-Root-XX_OXA_JVO-v3.2-CWM3RFS from here > http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108

  extract the TAR file and select as the PDA file in Odin – don’t select anything else
  connect phone in download mode
  when Odin detects phone choose start
  phone will get flashed and restart, close Odin, job done”

  Nekem tökéletes;)

 15. Köszönöm szépen, nagyon jó kis leírás volt.
  Nekem kiválóan münködik a Galaxy S-em és egész nap csak nyomogattam és nem érzékeltem volna, hogy jobban merülne mint a régi szoftverrel. Egy hibája van ami könnyen orvosolható az a net. Ha valaki netezni szeretne annak nincs más dolga hogy belép a Beállítások\Vezeték nélküli és hálózati\Mobilhálózatok\Hozzáférési pontok neve: Hozzatok létre egy új hozzáférési pontot és ott állítsátok be a következőket
  Vodafone:
  Előfizetéses:
  Név: amit szeretnél
  APN: internet.vodafone.net
  Vitamaxos:
  Név: amit szeretnél
  APN: vitamax.internet.vodafone.net

  T-mobile:
  Név: amit szeretnél
  APN: internet

  Telenor:
  Név: amit szeretnél
  APN: net

  Remélem segített amit írtam. Sok sikert mindenkinek :)

 16. Sziasztok!

  Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy van e Valakinek tapasztalata az új Androidnak a GPS műholdak keresésére. A régi (Froyo) tragikus.

  Üdv! Tamás

 17. Köszi a leírást, tényleg gyorsabb lett a telefon. Bár a naptár névnapok elvesztek és a telefon nem paszintja auto össze a névjegyeket.

 18. Nekem a 2.3.4 van fent …magyar…
  egy a problémm.. a régi 2.2.1 és a mostani alatt is fogja magát és csak úgy kikapcsol a teló!
  Megoldás??

 19. Újra be kell állítani pár dolgot, de remélem elkéstem a válasszal és azóta rájöttél illetve tovább olvastál (a következő tutorial-ok erről szólnak).

 20. Sziasztok!

  Megnéznétek, hogy a 2.3.3-on már van magyar nyelvű swype? Ez lehet, hogy már a 2.2-őn is volt, én most 2.1-et használok. Számomra ez lenne a legfontosabb szempont ahhoz, hogy belevágjak a frissítésbe.

 21. Amit én frissítettem a SamFirmware oldalról, azon nem volt magyar nyelvű swype, de láttam már olyan gyári romot, amin alapból rajta volt (vagyis nem a bétát kellett külön feltenni).

  !!!
  Egy dologra még érdemes odafigyelni a nyelvhez kapcsolódóan, ha nem KIES-szel frissítesz, és ez sajnos nem szokott szerepelni a leírásokban: mivel nem hivatalos a rom, ezért könnyen lehet, hogy nem lesz benne magyar beviteli nyelv. Persze ez nem azt jelenti, hogy hiányozni fognak az ékezetek, hanem azt, hogy bizonyos magyarra jellenző ékezetek hiányozni fognak. Tipikusan ilyen az „ő” és az „Ő”. Továbbá az ékezetes betűket hosszan megnyomva egyéb keleteurópai nyelvek ékezetei is ott vannak, ami néha kicsit zavaró, mert balra meg jobbra dőlő ékezetek közül kell választani – emlékeim szerint a hivatalos magyar romokban nincs ennyi -számunkra lényegtelen- ékezetes betű, ami ergonomikusabbá teszi a használatot, plusz persze van „ő” betü.

  Ezt azért írom le, mert most frissítettem a I9000XXJVR, ami rendkívül gyors kis ROM, de vannak gondjaim most az ékezetekkel.
  Elvileg le tudod ellenőrizni, hogy milyen nyelveket támogat a ROM a SamFit toollal, de ez szerint a magyar benne van a ROM-ban. A nyelv valóban benne van, de kisebb kompromisszumokkal…

  Ezekre érdemes tekintettel lenni frissítés előtt.

 22. Sziasztok! Én feltettem a 2.3.5-öt nos annyi volt az össz. probléma hogy onnantól nem tudtak elérni, én tudtam hívni de engem senki, jó mi? Feltettem ezután a 2.3.4-et na ez már működik eddig jónak tűnik,tesztelgetem.

 23. jvs romot kell feltenni!! az tökéletesen működik. nagyon gyors, és nem eszi az akksit sem!!! :)

 24. Sziasztok!

  MEgcsináltam a leirás alapján a frissítést! A telepítéssel minden ok volt gond nélkül ment! A problémám az hogy a telefon nem hajlandó bekapcsolni! Ilyenkor lehet valamit tenni vagy kuka?

 25. Tuti, hogy nem lehet újraindítani? A leírásban is szerepelt, hogy elég sokáig megy a reboot, remélhetőleg nem közben próbáltad megnyomkodni.

  Ha nagyon nem megy, vidd be szervízbe, 1-2e ft nagyságrendű összegért rendbehozzák.

 26. Probléma megoldva! Igaz 2.3.5 öt sikerült feltelepitenem de így működik! :)

 27. Mint ahogy írtam. Igen megjelent a v2.3.5 :D
  És milyen???
  Én még sajnos egyéb teendőim miatt még nem tettem fel, de hamarosan (napokon belül) meglépem én is ;)
  Engedj meg 1 kérdést…
  Működik már rendesen alapból magyar billentyű??? Fűleg a hosszú ékezetekre gondolok.

 28. ha az europai verziót szeditek le, abban benne van rendesen a magyar billentyű, a hosszú ékezetekkel együtt természetesen.
  de én például mindig leszedem az marketról a AnySoftKeyboard-ot, van hozzá ugyanott magyar nyelv, nekem ez jött be a legjobban.

 29. Üdv mindenkinek!
  Nemrég vettem a galaxymat és nem nagyon értek a frissítéshez.
  A 2.3.5-ös szoft-ot szeretném felrakni rá.
  A kérdésem az lenne, hogy el kell-e mentsem a efs mappát?
  A telefon független és nem rootolt?
  ha frissítem a 2.3.5-re megmarad a EFS mappa tartalma…?
  Előre köszönöm a segítségeteket!!!

 30. be irtam ezt a kodot :*#*#34971539#*#* ti eszt ne tegyetek ugyanis ! ez el cseszte a kameram ! az a kerdesem hogy ha en le cserelem az egesz szoftot akor az a kameramra is ervenyes ? mukodni fog? :( bocs az ismetleszert de nem jeloltem be a mailt :(

 31. a kamera valószínűleg csak hardveresen szállt el. újra teszed a romot, megjavul . legalábbis szerintem….

 32. en ujra teszek mindent csak nem tudom mi az a romot es hova kel teni :( segits mert meg hujulok

 33. Annyi lenne a kérdésem, ha Odinal rakom fel a 2.3.5-ot akkor elveszik-e a garanciám?
  És hogy elveszik-e a régiókódom?
  Sajnos a KIES nem talál frissítést…

 34. Szia Sastojás!
  Nem kérdés volt…
  Csak az érdekelne, ha Odinal frissítem a telefont 2.3.5-re akkor veszik-e garanciám, és hogy elveszik-e a régió kódom?
  Sajnos a legújabb KIES nem talál frissítést, azzal nem tudok mit kezdeni…, de szeretnék frissíteni

 35. Nem kérdés volt…
  A kérdésem az hogy ha odinal frissítek 2.3.5-re akkor elvesztem-e a garanciát és törlődik e a régiókódom?
  Sajnos a KIES nem talál frissítés ezért azzal nem szeretnék tovább bajlódni…

 36. elnézés a sok hozzászólás miatt de vacakolt az oldal és nem jelentek meg a hozzászólások…ezért többször megírtam.

 37. Csak egy utolsó kérdés, ha a JVS Romot felrakom akkor nem kell ugye babrálnom a régiókóddal??
  Köszönöm a segítségedet!!!

 38. Kb 30 különféle romot raktam már fel.A gyáriak, amiket szedegettek
  ritka gagyi lassúak!Az új 2.3.5 katasztrófa!Jó kernel sincs még hozzá!
  Felesleges felrakni.Rakjátok a jvr 2.3.4-et midnight kernellel,
  elcsodálkoztok majd a sebességen!Vagy rakjátok a
  cyanogen 2.3.5 -öt,Elképesztõ a testreszabhatósága!
  Ezek az igaziak!ne pöcsöljetek gyári szarokkal!
  akinek segítség kell:gfpeti@gmail.com

 39. szerintem valamit nagyon rosszul csinálsz! igaz én kiváncsiságból kipróbáltam a MIUI romot, de elötte gyári JVS volt,felment mellé a DarkCore 4.0 + JVS-ODEX-BatMod-ExtPowMen-AOSPLock. teljesen hibátlan, villámgyors, és minden müxik rajta! takarítsd le a telót, próbáld ki, és csodálkozz! :)

 40. Nekem is felment a 2,.,3 gond nélkül, de amit hiányoltam belőle pl az az új háttérképek.Valamint a kikapcsoláskor a dallam megszűnt és nem tudom visszakapcsolni..
  Valakinek hasonló tapasztalat illetve ötlet a megoldásra??
  Esetleg rakjam fel a 2.3.4-et ???

 41. Na elvitem a telot szervizbe most varok 1 hetet :( az a kerdesem hogy nem fognak belem kotni mert le csereltem a szoftot 2.3.5 re . a kamera miat vitem a szervizbe mert el csesztem egy kodal de az lenyegtelen

 42. Bízzunk benne hogy nem, de valószínűleg ezt Te hamarabb megtudod majd mint mi, úgyhogy inkább Te írd meg nekünk, mi a helyzet. :)

 43. Sziasztok!
  Tegnap frissítettem a telefonomat, minden rendben ment, viszont a leírásban az van hogy nem tűnik el program, sms, névjegyzék, stb.
  CSináltam biztonsági mentést, szóval nem probléma, csak jeleztem hogy én így jártam.
  A másik észrevétel hogy szabad memória 2.3.5 alatt 60-70M, gyári 2.2.1 alatt 180M ez nem tudom mitől van.
  A telefon T-mobil függő, nem rootoltam(még).

 44. Sziasztok! Mostanában azt tapasztalom, hogy nem éled fel a kijelző például ébresztéskor. Hang jelzés van, de a kijelző nem reagál! Csak újraindítással lehet orvosolni a problémát…
  2-3 naponta csinálja ezt a telefon. Még egy hónapja sincs hogy megvettem…
  frissítettem az Fw-t 2.3.5-re Lehetséges, hogy az FW hibás, vagy a telefonnak van baja.
  Segítségeteket kérném…

 45. Ha nem reagál a kijelző és újra kell indítani a telót, érdemes mégegyszer feltenni a romot. Biztos ami biztos, recoweryből egy wipe data/factory reset, és wipe cache partitiont le kell futtatni, és utána odinnal feltenni a romot. Jónak kell lennie, a 2.3.5 nagyon stabil, és megbízható, legalábbis nálam nincs ilyen gond!

 46. hi!szal olvastam a kommmenteket.ö….igaza volt valakinek h a gyári romok szart sem érnek.2.1töl probáltam párat.jelenleg 2.3.4 DarkyRom JVR 10.3 DarkCore 3.1 kernel fut a telomon és hibátlan.pl:quadrant standart benchmarkal teszteljetek.marketböl elérhetö.az sgsem ezzel 2273 pontot produkált.a2.2.1 1250 et ha jol emléxem.2.2.5 röl ha valakinek van egy pontszám annak örülnék.thx!

 47. hát az a helyzet, hogy mindenhol írják, a quadrant standart-ot nem a sgs-re fejlesztették! akárhányszor futtatom, mindig más az érték! és hogy melyik rom hogy muzsikál, az nagyban függ a telepítéstől! ha valamit nem jól csinálok, össze vissza pakolgatom a kerneleket, nem csoda ha gondok vannak a telóval! én még mindig azt mondom, a gyári jvs 2.3.5 nagyon gyors, stabil, és minden műxik rendesen. igaz én most galnet miui weekly 1.10.8-as romot használok, de csak azért mert tetszik.

 48. nah én ezért nem frissítem a telómat házi barkács módszerekkel , nem akarom hazavágni a x százezres telóm mindenféle vacakkal , ha kell valami beviszem a szervízbe szakszerű és hozzá értő ember frissítse ha frissíteni kell rajta valamit…

 49. lehet h igazad van de ad egy alapértéket h viszonyitani tudj.amit te használsz Sastojás van bent magyar nyelv?mennyire stabil és gyors?esetleg egy linked lenne ahonnan letöltötted?kösz

 50. nincs benne magyar nyelv, de telepíthető ami teljesen kompatibilis. adok pár linket, ahol tájékozódhatsz a romcseréről, illetve letöltheted ha ki akarod próbálni. nekem teljesen stabil, kellően gyors, akksi jól bírja.

  http://galnetmiui.co.uk/landing/download/

  http://logout.hu/bejegyzes/hutchdb/samsung_galaxy_s_miui_rom_telepitesi_utmutato/hsz_1-50.html

  http://pdafanclub.com/

  pdafanclub fórum. itt minden van.

  magyar nyelvi csomag:

  http://www.multiupload.com/0DWLTNJ7WC

 51. ok köszönöm!megnézem hátha kedvem lesz kiprobálni.ha elakadok majd jelentkezem:)

 52. ha rootolt a telód, titaniummal csinálsz egy mentést az alkalmazásokról, és beállításokról, kipróbálod a miuit, ha nem jó, negyed óra és minden visszaáll eredetibe. :)

 53. nekem olyan problémám van h az odinba nem jelenik meg a sárga azat h az odin 3 nem érzékeli a download modba tett telefont usbvel bedugva gépre ????

 54. új jvt romra érdemes érdemes lecserélnem a mostanit?
  jelenleg a 2.3.5 fut +darkcore 4.0 kernel
  + 1 kérdés: odinba a re-partition kipipálásakor mi történik?

 55. Nekem jelenleg 2.3.5 van fent, vissza lehet rá rakni a régebbit is?
  Ha valaki tud az írjon, köszi.

 56. Sziasztok! Egy kérdéssel fordulok ismét hozzátok. Egy kártyafüggő galaxy minit szeretnék frissíteni 2.3.5-re és az lenne a kérdés, hogy előtte függetleníteni kell-e a telefont, vagy csak simán frissíthetem az ODIN-os módszerrel???
  Előre is köszönöm a segítségeteket!
  Üdv Olivér!

 57. szia segítséged kellene van 1 samsung GT-i5800 és nincs rajta APN :(Vagy lehet hogy van de nem találom !segítséged előre is köszönöm :)Mit tegyek?

 58. Sziasztok! nekem is gingerbread van rajta, és szokott olyat csinálni, h fogja magát, és csak úgy kikapcsol… Egyszer már visszavittem, szoftvert frissítettek, illetve újra telepítették, de ugyanúgy csinálja… Most mit csináljak? Vigyem vissza megint??

 59. Sziasztok!
  Kipróbáltam hogy 3 gomgos módba tudom-e tenni a telefont. Bejött. Örültem hogy megy. Erre kértem egy restartot és miden elveszett a gépből. Legfontosabb a telefonkönyv lenne. Hogy tudom visszahozni?
  Köszi

 60. Szisztok ahogy latom regbben keszult ez a poszt kies nek most a legujabb verziojat toltsem le vagy a 2.3.3 ast??? s a tobbi programnak is a legujabbat vagy amelyiket itt irja??

 61. Flashprogram_Samsung_I9000__Pits.rar -ban 3 pit fájl van, menyiket kell használnom?
  a legújabb 2.3.6os open eu-s firmware-t akarom felrakni
  előre is thx!

 62. + tudna nekem valaki pontos leírást adni hogy hogy kel ext4 -es formázást végrehajtani,kel e hozzá root?

 63. nem indul el az I9000 odinolas koben megallt . aksi feltoltve, kiveve, probaltam a harom gombost, a JIG et (ami tesztelve masikon)stb…. SOS nincs telefonom :-)

 64. Hali , én már több fajta verziót próbáltam ,és semelyik nem működik , az után hogy az Odin-all végez akkor kér valamilyen kódot !!!! valaki meg tudja mondani hogy mi az a kód vagy a megoldást !!!!?? Köszönöm

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét