SilentNight Micro CD/DVD/ISO/Audio Burner

Ha 1-1 CD-t vagy DVD-t kellene kiírni és nem használod rendszeresen, főleg komolyabb dolgokra a DVD íródat, akkor nem feltétlenül szükséges egy nagy programot (gondolok itt a népszerű Nero-ra) telepítened a gépedre. Sőt mondok még valamit: még csak telepítened sem kell programot a gépedre.

Ma este ki kellett írnom pár adatot a gépemen és most jöttem rá, hogy nincs semmiféle íróprogramom telepítve. Mivel igyekszem olyan megoldásokat keresni általában, amivel a gépet kevésbé szemetelem tele (a sok, ritkán használt szoftver szemetelésnek tartom), most is rákerestem, hogy milyen megoldások vannak azelőtt, hogy letöltöm a Nero 8 trial verzió 183MB-ját.

Rövid keresgélés után megtaláltam a számomra ideális megoldást a SilentNight Micro CD/DVD/ISO/Audio Burner szoftverében. Ezt a programot nem kell telepíteni, letöltés után azonnal futtatható az exe és lehet írni a lemezeket. További pozitívuma, hogy az alapszolgáltatások ingyenesen használhatóak benne, így nem kell regisztrálni, megvásárolni. Másolható és futtatható pl. USB-ről is, így bárhova magammal tudom vinni ha szükséges.

Ami az alapszolgáltatásokat illeti, írhatok vele adat CD-t, adat DVD-t és audio CD-t akár 1x írható lemezre, akár újraírhatóra is. Az írás során nem készít ideiglenes fájlokat, röptében írja meg a lemezt.
ISO fájlokat nem csak kiírni tud, hanem létrehozni is, ami további plusz pontokat jelent. Továbbá képes biztonsági mentést készíteni pár lépésből, ami megint csak egy hasznos funkció lehet.

SilentNight Micro CD/DVD/ISO/Audio Burner főablaka

A 4 nagyobb funkció között a “Show” menüpont alatt lehet váltogatni:

 • CD/DVD burner
 • Audio burner
 • ISO creator, burner
 • Backup burner

A “File/advanced settings” alatt számos további tulajdonság/funkció is beállítható:

SilentNight Micro CD/DVD/ISO/Audio Burner advanced setting ablaka

Mint a képen is látható, lehetőség van a nyelvek közti váltásra és igen … magyar felülettel is használható a program, ami engem kevésbé hozott lázba de biztos lesz, aki ennek örül.

Letöltés

A SilentNight Micro CD/DVD/ISO/Audio Burner 4.1.2 letölthető közvetlenül az alábbi címen: http://www.silentnight2004.com/Micro20.exe

vagy a tutorial.hu-ról: microburner.exe

A fejlesztő honlapja: http://www.silentnight2004.com

11 HOZZÁSZÓLÁS

 1. http://www.burn4free.com

  A program ingyenes, települős, tehát “szemetel” viszont elég jó alternativája a Nero -nak. Cserébe a jobb alsó sarokban fut reklám amit el kell viselni, és van rajta egy szép nagy Donate gomb.

 2. Jó tipp, köszi. Egyre inkább állok át a portable alkalmazások használatára, illetve a web alapúakra, de ez egy másik történet.

 3. a Burn4Free progit néztem tegnap, első körben kizártam a tesztelendő programok listájából a telepítés és az adware mivolta miatt, de ha nem jött volna be a Micro Burner, akkor az lett volna a következő.

  Denix, köszi az InfraRecorder tippet, ezt nem találtam meg tegnap de nagyon ígéretesnek tűnik, a képek alapján ugyanúgy megfelelne, mint a Micro Burner. :)

 4. Nekem sem megy, úgyhogy feltöltöttem az exe-t és kiegészítettem a cikk végén a letöltési lehetőségeket.

 5. sziasztok! segitsetek! windows nem túdja megnyitni az iso-fájlt. milyen program kell hozzá???

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét