Skype – internetes ingyen telefon

Innen indult: A Skype online telefonhálózata központi szerverek nélkül működik, a hangminősége modemes elérésen keresztül is tökéletes, ráadásul semmit sem kell fizetni érte. A Kazaa alapítói a fájlcserélő technológiák továbbfejlesztésével létrehozták a világ első P2P (peer to peer) telefonkliensét.
A Skype missziója egy egyszerű, megbízható és barátságos kommunikációs rendszer létrehozása. Jó lehetőséget biztosít a kapcsolattartásra barátok, családok, kollégák között, minden eddiginél egyszerűbb módon, és jobb hangminőségben.

A Niklas Zennström és Janus Friis által megálmodott, a P2P elvet hasznosító internetes telefonprogram mozgalmas évet tudhat maga mögött. Az első év során 21,573,430 letöltéssel egy igen népes tesztelő csapat alakult ki. A folyamatos fejlesztőmunka meghozta a gyümölcsét. 2004. julius 27.-én a program elérte a teljes verziót. Ettől a naptól a neve: Skype 1.0.0.9.

Jelenleg minden fontosabb operációs rendszeren alkalmazható. A Windows alatt futó első változat mellett már létezik MAC OS X, Linux és Pocket PC-re írt megoldás is.
Az ingyenes Skype tudása:

  • felhasználók közötti beszélgetés,
  • azonnali üzenetek váltása,
  • konferencia beszélgetés 5 felhasználó között,
  • file küldési lehetőség.

Mindez kiegészült a Skype Out szolgáltatással. Ezen a fizetős szolgáltatáson keresztül, a mobiltelefonoknál megszokott feltöltés után, bármely vezetékes és mobil szolgáltató számai hívhatóak. A feltöltés jelenleg erre alkalmas bankkártyával történik.

Honnan tölthető le?

Az eredeti oldalról: Skype.com
A honlapon megtalálható a program Windows-os, Mac OS-es, Linux-os és Pocket PC-s verziója is.

Mi szükséges a beszélgetéshez?

Ez az egyszerű mikrofonos fülhalgató, nekem tökéletesen bevált. A hangminőség két kábeltévés hálózati pont között tökéletes. A mikrofon bemenete a hangkártyáknak eléggé érzékeny. Ha gerjedés zaj stb. lép fel érdemes az érzékenységet beállítani, vagy új mikrofonnal kisérletezni. Első kapcsolatoknál érdemes eszmét cserélni a használt eszközökről és a hálózatról. Így egy tesztkép alakulhat ki a rendszer képességeiről. Javaslom egy hasonló átkapcsoló kialakítását , lehet, hogy készen is kapható. Mivel mindenki több hang- kimeneti eszközt használ, az állandó ki-be dugdosás nem túl egészséges megoldás. Egy több pólusú kapcsolóval elegánsan megoldható.

A Skype-pal kapcsolatos további információkért

látogasd meg a http://skype-club.hu honlapot, mely szerkesztője – Szabó Karesz – ezt a leírást is készítette.

Forrás: http://skype-club.hu
Szerző: Szabó Karesz

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Miért nem lehetne? Mikrofon nélkül hagyományos chat programként működik, lehet írni a partnernek, illetve mikrofon nélkül – ha van mondjuk webkamerád – lehet képet is küldeni, fogadni. Bár megjegyzem, hogy a mostani webkamerák nagy részében szerintem mikrofon is van.

  2. Csak gratulálni tudok, de nagyon!Az előző mondat utolsó szava rám is vonatkozik, ugyanis „nagyon”kezdő vagyok, s néhány fogalom, kifejezés, számomra nagyon Kínai!Ráadásul nem tudok angolul.Szóval, halmozottan hátrányos helyzetű vagyok.Csak azt tudom mondani, „A sötétséget felváltja a Nap, s míg a Világ Világ, ez így is marad!” Üdv! Czikoj

  3. Ja!- a lényeget lefelejtettem! Nagyon örülök a cikknek! Sokat fog nekem segíteni! Köszönöm! Czikoj

  4. Üdv!

    Olyan kérdésem lenne, hogy a fenti weblapba hogyan tudnám úgy beilleszteni az a kis skype „buborékot” ha lehet így mondani, ami mutatja hogy a jelenlegi állapotomat és mint az iwiw-en vagy más üzleti oldalakon. A választ köszi előre is! Laci

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét