Symantec Norton Ghost

A Symantec Norton Ghost segítségével elmentheted a winchestered vagy partíciód aktuális állapotát egy image fájlba (képfájlba), és ennek segítségével a későbbiekben bármikor visszaállíthatod a mentéskori állapotot. Ez az állapot nem csak a könyvtárakat és fájlokat jelenti, hanem a tényleges, komplett rendszer mentésre kerül (partíciós tábla, bootsector, könyvtárak, fájlok, regisztációs adatbázis stb… szóval minden).

Olyankor nagyon előnyös, ha bizonyos időközönként újra szereted/kell húzni a windows-odat (vagy bekaptál egy vírust stb..) és ez túl sok időt rabol el, amin szeretnél javítani. Ilyenkor érdemes egy friss telepítés után feltenni az alapprogramokat amiket amúgy is mindig telepítesz (pl. vírusirtó, tűzfal, csomagolók stb..), majd készítesz egy image fájlt a Ghost segítségével. A későbbiekben bármikor kb 5-15 perc alatt (függ a mentett adatmennyiségtől és a géped teljesítményétől) vissza tudod állítani akár az egész oprendszeredet, illetve az újabb verziókban (pl. Symantec Norton Ghost 9.0) már arra is van lehetőség, hogy csak bizonyos fájlokat vagy könyvtárakat állíts vissza.

Maga a video tutorial Rafinak köszönhetően megmutatja hogy is kell használni a programot. A video közbeni részletes kommentárnak köszönhetően könnyen és gyorsan tudsz majd mentéseket készíteni Te is. :)

Video mérete: 694kb

Video formátuma: flash

letölthető videó

Symantec Norton Ghost használata videó letöltése

A videot készítette: rafi
honlapja: http://www.rafilm.hu

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Kedves Társaim !

  Ki tudna segíteni abban a kérdésben, hogy a Norton Ghost 14.0 verzió magyar nyelvű
  használati utasításához juthassak ill. bármilyen más magyar segítség érdekelne.

  Köszönettel

  Andreas

 2. Dejczo Andras: 14-eshez nem találtam magyar nyelvűt, de kicsit régebbi verziókhoz azért van jó leírás a neten, szerintem nem igazán változhatott annyit a program azóta, hogy ez ne legyen jó.
  Pl. nézd meg ezt: Norton Ghost 11 tutorial

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét